קובה צהובה מתכון טעים שלא תרצו לפספס

קובה צהובה מתכון טעים שלא תרצו לפספס

קובה צהובה – מתכון מדהים ולבבאי

בשבתות החורף, כשגשם פוגע בחלונות, ואין כמו להגיע הביתה למנה חמה, מחממת לב, מדהימה כמו קובה צהובה. הקובה הצהובה הוא לא סתם מתכון – זהו מסע לשורשים, לטעמים מסורתיים שאמא וסבתא הכינו לנו, ולהרגשה של בית בכל ביס. המנה הזו, מלאה במרוקאיות ובחום, משדרת חמימות ואהבה שאי אפשר לתאר. עכשיו, כשמתקרבים לחורף, הגיע הזמן שנעשה משהו מדהים, ממכר ויפנק את הלב ואת הבטן! אז בואו נצלול לתוך המתכון האגדי הזה!

Zמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

אם אתם מחפשים את הדרך הטובה ביותר להרשים את האורחים שלכם, ואם אתם חובבי קובות, המתכון הזה הוא בעצם הכרטיס ביקור שלכם! הנה מה שתצטרכו כדי להכין קובה צהובה שמשגעת את כל מי שטועם אותה:

  • 2 כוסות סולת
  • 1/2 כוס קמח (אפשר גם קמח ללא גלוטן לגירסה נטולת גלוטן)
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים (למילוי)
  • 1/2 ק"ג בשר טחון (בקר, עוף או טופו עבור גירסה טבעונית)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות כמון
  • 1/2 כפית כורכום (שיתן את הצבע הצהוב המדהים)
  • מלח ופלפל לטעם
  • 1.5 ליטר מים (לרוטב)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1-2 כפות ממרח עגבניות

שלבי ההכנה

עכשיו כשהתכוננו לקרב עם קובה ההכנה, חשוב לציין שזה עשוי להיראות מסובך, אך זה בהחלט שווה את המאמץ! בשעה שתיכנסו למטבח, תתחילו לתפוס את האווירה של סבתא ולהרגיש את האהבה שבמנה.

  1. נחמם את השמן בסיר גדול נוסיף את הבצל ונטגן עד שהוא שקוף.
  2. נוסיף את השום, הכמון והכורכום, לערבב טיפה ולאזן את הטעמים.
  3. נוסיף את הבשר הטחון ונטגן עד שהוא מתפרק לחלוטין ומשנה את צבעו.
  4. נשפוך פנימה את תפוחי האדמה המגורדים והפטרוזיליה ונערבב הכל יחד.
  5. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונשאיר את התערובת מתבשלת בסיר.
  6. ניקח קערה גדולה ונשפוך פנימה את הסולת והקמח. נוסיף מים בהדרגה ללוש עד לקבלת בצק נעים ורך.
  7. נחלק את הבצק לכדורים קטנים (בערך בגודל כדור טניס).
  8. נפתח כל כדור עם הידיים לצורת דסקית שטוחה.
  9. ניקח כף מתערובת הבשר ונשים במרכז כל דסקית.
  10. נכסה את הבשר עם קצוות הבצק ונצמיד היטב, כך שנחזיק את המילוי בפנים.
  11. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק והתערובת.
  12. בדרך כלל, מתחילים עם הרוטב. נמיס את ממרח העגבניות במים בסיר נפרד עם תיבול למלח ופלפל.
  13. מוסיפים את הקובות לסיר עם הרוטב לאחר שהמים רותחים, ומבשלים על חום נמוך במשך 40-50 דקות.

אחרי שסיימנו את כל השלבים, הקובה כבר מתחילה להיראות כמו מנה שתרצו ללקק את האצבעות. אחרי זמן הבישול, הרוטב סופג את טעמה של הקובה המושלמת והבית מתמלא במריחים מדהימים.

שדרוגים ותוספות

לא נגמר כאן! אפשר לשדרג את המנה המושלמת הזו בכמה דרכים מדהימות. לדוגמא:

  • אפשר להוסיף קוביות של דלעת לרוטב – זה נותן טוויסט מתוק ומפתיע!
  • אפשר לשדרג את המילוי עם אגוזים קצוצים או צימוקים בשביל מגע של מתיקות.
  • רוצים עוד טעמים? הוסיפו לתערובת הבשר גם קמצוץ קינמון!
  • תהרגו את הגעגועים לשבתות – הכינו עם פטרוזיליה ולעיתים גם עם נענע לקישוט.

זכרו, כל שדרוג יוסיף למתכון המדהים הזה עוד שכבת עושר טעמים, ואפשר בהחלט לשחק עם המרכיבים לפי מה שנמצא אצלכם במטבח.

שאלות ותשובות

מה עושים אם הבצק יבש מדי?
אם הבצק יבש, פשוט הוסיפו עוד טיפה מים ולושו עד שיתאחד היטב. הבצק צריך להיות רך ונעים למגע.

האם אפשר להכין קובות מראש?
בוודאי! אפשר להכין את הקובות מראש ולשמור במקפיא. פשוט הוציאו וצלו בסיר עם רוטב בעת ההגשה.

איך יודעים שהקובות מוכנות?
כשהקובות צפות על פני המים והן רכות למגע, אז המנה מוכנה!

מה עושים עם רוטב שנשאר?
אתם יכולים לשמור את הרוטב במקרר ולהשתמש בו למנות אחרות, לדוגמה, להגשה עם אורז.

האם אפשר להכין קובה צהובה ללא בשר?
בוודאי! תשתמשו בטופו או במילוי ירקות שאתם אוהבים, המנה תהיה לא פחות מדהימה!

מהי הדרך הטובה ביותר לחמם קובות שהוקפאו?
הכי טוב זה לחמם על חום נמוך בסיר עם רוטב עד שהן מתרככות מחדש.

האם ניתן להכין את הקובות בסיר לחץ?
בהחלט! הזמן יתייצב, והמנה תצא יותר עסיסית.

מהו הזמן האידיאלי לבישול הקובות?
כ-40 דקות זו העדפה המומלצת, על חום נמוך.

האם ניתן להכין את הבצק גם עם קמח תפו”ח?
בהחלט! זה יכול להיות פתרון מצוין לגרסה ללא גלוטן ובכל זאת טעים.

איך מוסיפים לתבשיל קונסיסטנציה טובה יותר?
הוספת קמצוץ של טחינה או שמן זית בתהליך הבישול יכולה לעזור.

אז לאחר שסיימנו עם השאלות, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם משפחה וחברים, ולהפיץ את הטעמים המדהימים של קובה צהובה בכל הרשתות החברתיות. זה הזמן שלכם לחלוק אהבה מטעמים ולחגוג את המסורת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *