קיגל אטריות הכי טעים שיש – נוסחה סודית!

קיגל אטריות הכי טעים שיש – נוסחה סודית!

קיגל אטריות: המנה המושלמת לחגיגות משפחתיות

לא מדובר סתם במתכון, מדובר בסיפור של מסורת, של זיכרונות ילדות, של משפחה. כשתחשבו על קיגל אטריות, תדמיינו את הריח הנדיר של האטריות שמתבשלות, את השלם הזה שמוקף באהבה ובחום. קיגל אטריות הוא לא רק אוכל; הוא חווית טעמים משגעת, המשלבת מתיקות, מליחות ואפילו קצת פריכות. בואו נצלול לעולם הנהדר הזה ונראה איך מכינים את המנה המדהימה הזו יחד!

זמן הכנת המתכון

  • סך הכל זמן: 1 שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כשתכינו את קיגל האטריות המדהים הזה, הכינו את עצמכם לרגעים של אושר, וגם ליד השולחן כשתרצו ללקק את האצבעות! להלן הרכיבים שתצטרכו:

  • 450 גרם אטריות ביצים (כדאי לבחור באיכות גבוהה)
  • 150 גרם חמאה, מומסת (אם אתם טבעוניים, אפשר להשתמש בשמנת קוקוס)
  • 4 ביצים גדולות
  • 200 גרם סוכר (אפשר להחליף בסוכר דמררה לתוספת טעם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון (לא לפסוח על זה, זה משנה את כל הטעם)
  • 3/4 כוס תפוחים קלופים וקצוצים (או פסיפלורה!)
  • 1/4 כוס צימוקים (אם בא לכם להרגיש קצת נוסטלגיה)
  • 1/2 כוס פירות יבשים קצוצים (כמו שזיפים או תמרים)
  • 1/4 כוס אגוזים קצוצים (אם אתם אוהבים קראנץ' נוסף)

שלבי ההכנה

ועכשיו, בואו נתחיל את המסע המופלא שלנו אל תוך עולם הקיגל. כך עושים את זה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים את האטריות. מבשלים עד שהן רכות, כ-8-10 דקות. אז מסננים ומוסיפים את החמאה המומסת.
  3. בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר, מלח, קינמון ופירות היבשים עד שהתערובת חלקה.
  4. מוסיפים את התערובת לאטריות המוכנות ומערבבים היטב.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת (בגודל 23×33 ס"מ).
  6. אופים בתנור במשך 40-50 דקות, או עד שהקיגל התייצב והזהיב מלמעלה.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שלקיגל יש אינספור אפשרויות לשדרוגים! אם אתם רוצים לכוון לכיוון בריא יותר, אפשר להחליף את הסוכר בממתיק טבעי כמו דחונה או מייפל. אם רוצים להוסיף יותר פרי, נסו להכניס גבישי פרילים כמו פירות יער. ואם אתם אוהבים את הטעמים של סופגנייה, הוסיפו קצת ריבת תותים או נוטלה בתוספת לאטריות. אפשר גם לשים על הקיגל שכבת ובצק פריך מעל… אני אף פעם לא שואל את עצמי למה, רק עושה!

שאלות ותשובות

מה המוצר המדויק שבו משתמשים להכנת קיגל?
אנחנו משתמשים באטריות ביצים, אבל קיימות גם אטריות ללא ביצים שניתן להשתמש בהן.

האם אפשר להכין את הקיגל מראש?
בוודאי, אתם יכולים להכין את הקיגל יום לפני ולטפח אותו בתנור לפני ההגשה. כך הוא יהיה אפילו יותר טעים!

איך יודעים אם הקיגל מוכן?
הקיגל מוכן כאשר הוא זהוב ויציב למגע. אפשר גם לנעוץ קיסם ולראות אם הוא יוצא יבש.

האם אפשר להקפיא את הקיגל?
כן, קיגל אטריות מקפיא כהלכה. תעברו אותו את כל התהליך ואחר כך עטפו אותו היטב בניילון ושימו במקפיא.

איך אפשר להעשיר את המנה?
נוסף על שדרוגי פירות ופרות יבשים, תוכלו גם לשים שוקולד מריר קצוץ שיביא טעמים מדהימים.

האם קיגל הוא מנה מתוקה או מלוחה?
קיגל אטריות לרוב מתוק, אך ישנן גרסאות מלוחות שניתן להכין עם גבינות או ירקות מתובלים.

מה כדאי להגיש לצד הקיגל?
הקיגל הולך מעולה עם סלט ירקות רענן או גם קרם פרש על הצד.

האם אפשר להכין גרסת בריאות לקיגל?
בהחלט! אפשר להחליף חומרים כמו סוכר בחום ומעטפת במקום חמאה עם שמן קוקוס.

מה הזמן המומלץ לאכול קיגל?
קיגל טעים בכל זמן! ניתן להגיש כארוחת צהריים, לאכול כקינוח או גם כארוחת ערב עם חלב.

איזה טעמים אפשר לשים במנה זו?
אפשר לשלב טעמים שונים כמו וניל, אגוז מוסקט, עורב בניחוח של הל, שוקולד חם ועוד שלל טעמים אגדיים!

אז קדימה, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות! זו ההזדמנות שלכם להעניק למישהו הנאת קיגל מושלמת ולהפוך את השולחן לחגיגה קולינרית של ממש!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *