קלוריות בלאפה שווארמה: מה שחשוב לדעת להמנעות מהפתעות
אין בעיה בכלל! אז בואו נעשה את זה ממש מעניין ומרתק, אה? שימו חגורת בטיחות כי צפויה לנו חוויית טיסה קולינרית שתשגע את כל המוח.
הנבחרת המהממת של המתכון המנחם הזה
מי מאיתנו לא נשבר מתישהו מול האיטריות של סבתא? אבל הפעם בואו נעבור לצד היהיר והנועז של המטבח עם משהו שכולם פשוט אוהבים – לאפה שווארמה. כזה שמחזיר אותנו לימי שבת של נארח אצלנו חבר'ה. אז תגידו, האם ידעתם שלאפה שווארמה יכולה להכיל לכעשת 800-1200 קלוריות, תלוי כמובן בשומן והכמויות שאנו משתמשים בהם? כן, זה יכול להיות טיפה הלם אבל אל דאגה – ננסה לשמור על המתכון כמה שפחות יכול להיות!
זמן הכנת המתכון
• זמן: כ-1 שעה ו-30 דקות
• רמת קושי: בינונית
• כמות מנות: 6
המרכיבים הדרושים:
אז בואו נעבור למרכיבים המדהימים והמשגעים שלנו. אנחנו בבית אוהבים שהכול טרי ומגוון! הנה מה שתצטרכו לטובת מנת הלאפה הכי טעימה ומעלפת שיש:
• 1 ק"ג חזה עוף פרוס לרצועות דקיקות (אפשר לשלב גם פרגית להעלאת הטעמים)
• 3 כפות שמן זית (ממכר ומוסר לשומן בריא)
• 1 כף פפריקה מתוקה
• 1 כפית כמון (כן, אל תביעו בו פרצופים – הוא עושה את הטעם!)
• 1 כף תבלין שווארמה (אפשר לרכוש בשוק או בחנויות תבלינים)
• מלח ופלפל על פי הטעם
• 6 לאפות (אפשר לקנות גם לאפות דקיקות יותר כדי לחסוך בקלוריות)
• סלט כותרות יפרוטיות, מלפפון, סלסה טחינה, וחמוצים (כי כולם צריכים קצת פריכות)
• סלטים (להתפנק עם טחינה, חומוס, סלט ירוק)
שלבי ההכנה:
הנה עכשיו החלק שאנחנו מחכים, היכל הכנת הלאפה שלנו – נחזיק חזק כי דברים כאן יכולים להפוך להיות לוהטים!
1. ראשית, נערבב בקערה את רצועות העוף עם שמן זית, פפריקה, כמון ותבלין שווארמה. נתבל במלח ופלפל ונשאיר לספוג את הטעמים כשעה (כאילו הסוד של השווארמה המשובחת).
2. בזמן הזה נשלה את הלאפות בתנור או בטאפה, על מנת שיהיו חמות ונעימות למגע.
3. נחמם מחבת גדולה עם שמן זית נוסף על חום גבוה, נטגן את הרצועות עד להזהבה ופריכות – כאן נכנס כל הריח המדהים שימשוך את כל הבית.
4. נפזר את שולחנות הלאפות: נערבב את כולם עם ירקות טריים – סעיף זה בעבודה הממוקמת ביותר.
5. ניקח לאפה, נפזר חלק מהמילוי העסיסי, ונוסיף טחינה וסלטים כיד המלך.
6. נקפל את הלאפה היפה שלנו כמו מעטפה – נזהר שלא לשרוף את הידיים, למרות שזה יהיה שווה כל ביס.
כך הכנסנו אל הלחמניה הקטנה הזו את כל החג מהשוק המקומי. וכך לפחות מנעת קלוריות מיותרת.
התאמות למתכון – אז מה אם פתאום גילינו 900 קלוריות?
• לגרסה טבעונית – אפשר להשתמש ב"ארטישוק בר", פיטריות פריכות או טופו.
• גירסת חסרת גלוטן – אפשר להשתמש בלחם של שווארמה ללא גלוטן – יש מגוון ברשתות טבע.
שדרוגים אפשריים – לא לאכול מהמתכון ולהישאר אדישים:
• אפשר להוסיף רוטב שום כחומר להביא לתוספת – מזכיר באיזה סגנון עיראקית.
• אם מתחשק סגנון יותר אפגניסטי או דווקא ישראלי ישנה: נסו להוסיף לבנונית קצת צילי חריף ולאשפר עם קורניתית צהובה.
• חובבי יקנטית כשר – תוכלו להוסיף סיפוחה מעוררת תיאבון.
שאלות ותשובות:
כמה קלוריות יש במנת לאפה שווארמה ממוצעת?
לאפה שווארמה ממוצעת יכולה להכיל כ-800-1200 קלוריות.
איך אפשר להפחית את כמות הקלוריות במתכון?
ניתן לשלב לאפה דקה יותר וכמובן להשתמש בפחות שמן.
מהם היתרונות של שמן זית בתוך מתכון השווארמה?
שמן זית מעניק טעם ארצי, עשיר ובריא יותר מפני שהוא מכיל פחות שומן רווי.
האם אפשר להוסיף בתיבול גם תבלין גרגר זרעי?
כמובן! מדובר בטעם שנותן היבול נעים לעוף.
מה עושים אם אין לנו כבר סיר גדול מספיק להכיל את כל המרכיבים?
נחלק את החומרים לשתי קבוצות ומטגנים כל קבוצה במחבת נפרדת.
האם אפשר לשמור את הלאפות למחרת?
בהחלט, מומלץ לקפל אותם לתוך ניילון נצמד על מנת לשמור על הטריות.
מהם המרכיבים הטבעוניים שניתן להמיר במקום העוף?
ניתן להשתמש בטופו, פיטריות פורטבלו או סייטן.
האם אפשר לשלב חומץ בלסם בסלטים?
בהחלט! חומץ בלסם מוסיף מתיקות ומרענן כל כדורית.
כמה סוגים נוספים ישנן לתבלין שווארמה?
כמעט אין גבול – כל מדינה עורכת את המתכון שלה, מבחינת הטעמים והתבלינים.
האם ניתן לוותר על חלק מהתיבול?
כמובן, אך נסו לא לוותר על הפפריקה והכמון – הם עושים את כל ההבדל.
ובסוף, תקחו דקה, תשטפו ידיים. תנו חיבוק למי שאיתכם בבית המתכון! שתפו את המתכון סוציאלי, כדי להפיץ את הטוב הבריא לעוד אנשים! מוזמנים להכין את הלאפה, לחייג למישהו ולתת לו הפתעה מהממת ומעלפת! זהו, לאפה שווארמה בצד הלא שפוי – ראיתם את זה קורה!
כתיבת תגובה