קלצונה שוקולד טעים במיוחד שתתמכרו אליו מיד

קלצונה שוקולד טעים במיוחד שתתמכרו אליו מיד

קלצונה שוקולד טעים במיוחד שתתמכרו אליו מיד

מישהו כאן מחפש את הקלצונה הכי טעים שיש? ובמיוחד אם יש בו טוויסט משגע שכולכם תאהבו? הנה לכם קלצונה שוקולד מדהים, מושלם, אגדי, ומעלף! מה יותר טוב מזה להכין וגם לטרוף ממש אחרי אפייה?

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-4 מנות

אה, הקלצונה! לא סתם מאפה איטלקי נחמד עם גבינה ובשר, הפעם אנחנו מדברים על גרסה מתוקה שתשאיר אתכם פעורי פה. כן כן! קלצונה שוקולד ממכר ומעלף שיכול להביא אתכם ישר לעולם הפנטזיות.

קלצונה הוא סוג של פיצה ממולאת, שבאה אלינו היישר מאיטליה, אבל הפעם, איך אומרים הילדים? שדרגנו בקטנה עם שוקולד איכותי ונפלא! הדיפה של ריח שוקולד נמס בפה ואוורירי כזה, שאין מצב שתוכלו להתנגד לו. הסוד שלנו? זה בעסקה הקטנה: השוקולד איכותי והבצק נימוח.

הרכיבים הדרושים

• 500 גרם קמח
• 1 כף שמרים יבשים
• 1 כף סוכר
• 1/4 כוס שמן זית
• 300 מ"ל מים חמים
• 1/2 כפית מלח
• 200 גרם שוקולד מריר איכותי (60% ומעלה)
• 100 גרם שוקולד חלב
• 2 כפות נוטלה
• קמצוץ מלח אטלנטי
• אבקת סוכר לפיזור מעל – לקישוט

עכשיו נגיע לשלב הכי חשוב, השלבים של המתכון האגדי הזה. תאמינו לי, זה גם כל כך כיפי – להכין וגם ליהנות מהתוצאה.

שלבי הכנה

בואו נתחיל ונסיים עם משהו ממש טעים!

1. מערבבים את השמרים והסוכר עם כוס מים חמימים ומניחים בצד ל-10 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתפוס רוח. אתם תראו, זה כמו קסם.

2. בקערה גדולה או במיקסר משוכלל לשמים את הקמח, מוסיפים את שמן הזית, השמרים שמתחילים לתסוס, ומוסיפים את המלח.

3. לשים את הבצק עד שמתקבל עיסה אחידה וגמישה. ממש חוויה לגעת בבצק כזה אוורירי ונהדר!

4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה כדי שהבצק יתפוס את הזמן שלו לתפוח ולהתנפח.

5. בזמן שהבצק שומר את התכונות המדהימות שלו, ממיסים את השוקולד המריר והשוקולד החלב בבן-מרי (קודם את המריר, ואחר כך מוסיפים את החלב). לא לשכוח להוסיף את קמצוץ המלח אטלנטי ותראו איך זה מביא טוויסט מושך.

6. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים עד שהכל מתאחד לגנאש שוקולד חלק וקטיפתי.

7. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים.

8. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של ס"מ.

9. ממלאים כל עיגול בשוקולד הנמס, מקפלים לחצי ומהדקים את הקצוות בעזרת מזלג. זה כמו לתת נשיקה קטנה לבצק!

10. מניחים את הקלצונה על תבנית עם נייר אפייה ומברישים מלמעלה בשמן זית, להוסיף קצת אמירה מבריקה.

11. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-20 דקות עד שהקלצונה זהובה ויפה.

12. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה. אין דבר יותר מרענן מזה!

גרסה טבעונית וללא גלוטן

רוצים כל האפשרויות בעולם? כי למה לא!

לגרסה טבעונית ניתן להמיר את השוקולד לשוקולד טבעוני ואת הנוטלה לממרח אגוזים ללא מרכיבים מהחי.

לגרסה ללא גלוטן, פשוט משנים את הקמח לקמח מיוחד ללא גלוטן.

שדרוגים ותוספות אפשריות

• להוסיף אגוזי לוז קלויים ופצוחים לתוך השוקולד.
• כמה טיפות וויסקי לטעום ייחודי יותר.
• טעם של פירות יער או תותים חתוכות יחד עם השוקולד – מושלם!

ולסיום, גם קצת שאלות נפוצות לתבל את העניינים:

איך אפשר לשמור את הבצק לתקופה ארוכה?
תוכלו לשמור את הבצק במקרר עד 3 ימים, ולפני האפייה להמתין שהוא יתחמם לטמפרטורת החדר.

האם ניתן להשתמש בבצק קנוי?
כן, אפשר בהחלט להשתמש בבצק פיצה מוכן – זה יקל עליכם אם אתם קצרים בזמן.

איזו סוג שוקולד הכי מתאים?
שוקולד איכותי עם אחוז גבוה של קקאו (מעל 60%) יתן לכם את הטעם המדויק והמרקם הנמס בפה שאתם מחפשים.

איך לשמור על הקלצונה לאחר ההכנה?
רצוי לשמור אותו בקופסה אטומה במקרר, וכשבאים לאכול שוב, להכניס לכמה דקות בתנור לחימום מחודש.

מה עושים אם אני לא אוהב נוטלה?
מוזמנים לנסות עם ממרח שוקולד אחר שאתם אוהבים או אפילו חביבות כמו חמאת אגוזים.

מהי הדרך הכי קלה להמיס שוקולד בלי שיישרף?
להמיס על בן-מרי, שזה בעצם קערה מעל סיר עם מים רותחים – כך השוקולד נמס בצורה מבוקרת ואיטית.

איך לוודא שהשמרים אכן פעילים?
אם השמרים לא התמוססו בתוך 10 דקות עם הסוכר והמים, זהו נתון לדאגה וצריך להחליפם.

מה מרגיש לכלל החושים בקלצונה הזה?
טעים, נמס, מבריק ומעלף. פשוט לשלוח אותם לרקוד עם הטעמים!

האם מתכון זה מתאים גם לילדים?
בהחלט! רק תיזהרו להשאיר קצת גם לכם אחרי שהילדים ילכו על זה כאילו אין מחר.

כמה זמן מראש ניתן להכין?
אפשר להכין הכל מראש ולאפות ברגע הספונטני המושלם שחשק לשוקולד תוקף.

אני מקווה שתיהנו מאפייה והכנה, ואל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפעיל את כל החברים והמשפחה. למה לא לתת להם לטרוף את הקלצונה הנפלא שלנו?

תודה והנאה מובטחת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *