קציצות ברוטב צהוב עם תפוחי אדמה שלא תרצו לפספס
"`html
קציצות ברוטב צהוב עם תפוחי אדמה
לתוך הסיר נכנס פתח חלון לניחוחות מדהימים, והקציצות מתבשלות ברוטב צהוב עשיר. מי לא אוהב קציצות רכות, נימוחות ומלאות בטעמים? ולא סתם טעמים, אלא טעמים שמשחירים בכף ידו של כל טבח ברחבי הארץ, כמו ההנחיות הידועות של סבתא ושל אמא. מתכון זה יגרום לכל אחד להרגיש כאילו הם שוב בבית, עם ריחות חמימים ושמחים שממלאים את האוויר.
זמן הכנת המתכון: 1 שעות | רמת קושי: בינונית | עבור 4-6 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 אנשים
מרכיבים – הרכיבים הדרושים
כדי להכין קציצות מושלמות ברוטב צהוב עם תפוחי אדמה, נמצא את המרכיבים הבאים על השולחן שלנו. כל אחד מהם מוסיף את חלקו הקסום למנה, ויחד הם יוצרים חוויה קולינרית אגדי!
- 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או תחליפי בשר) – אוכל שמזכיר המון זכרונות!
- 1 בצל גדול – שיתפקד היטב על מנת לשדרג את הטעמים.
- 2 שיני שום – הסוד שבלעדיו לא מדובר בטעמים שציפינו להם.
- 2 ביצים – להחזיק את הקציצות יחד, בנעימות.
- 1 כפית כמון – כי אף אחד לא יכול לעמוד בפני ארומטיקה משגעת!
- 1 כפית פפריקה מתוקה – מוסיפה צבע וחום.
- מלח ופלפל שחור – לפי הטעם האישי שלכם.
- ½ כוס פירורי לחם – שיביאו את הניסיון לרמה הבאה.
- 3-4 תפוחי אדמה בינוניים – פרוסים לעיגולים סמיכים על מנת לספוג את כל הטעמים.
- 1 כף שמן זית – לא משנה היכן הם ממוקמים, שמן זית עושה הכל יותר מושלם!
- 1 כפית מיץ לימון – תוספת מרעננת שאי אפשר להתעלם ממנה.
מרכיבים חלופיים
למי שרוצה לשדרג את המתכון – אפשר להכין גרסה טבעונית! אין צורך להיכנס לפניקה, תחליפו את הבשר הטחון בטופו או בטחינה עם קטניות. גם הפירורי לחם יכולים לקבל הפנים חדשות, החליפו אותם באלו דל תאונה או באורז בראוני!
שלבי ההכנה – שלבי ההכנה
בואו נצא לדרך עם העבודה, כי קציצות כאלה לא עושות את עצמן!
- מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
- קוצצים את הבצל והשום ומוסיפים אל הבשר.
- שמים את הביצים, התבלינים ופירורי הלחם בתערובת.
- לשים את כל המרכיבים בידיים עד שהתערובת מתאגדת.
- בוחרים כדורים בגודל בינוני ומעצבים קציצות.
- מטגנים את הקציצות בשמן זית במחבת עד שמזהיבות.
- מניחים את הקציצות המטוגנות על מגבת לייבוש.
- בסיר נפרד, מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד רכות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים לסיר עם הקציצות והנוזלים.
- מבשלים את התערובת במשך 20-30 דקות נוספות.
- מוסיפים את מיץ הלימון בשלב האחרון, לפני ההגשה.
והנה, אנו כמעט שם! תחושת השוקולדיות של התבשיל מרחפת באוויר, רק לדמיין את הפסל של קציצות בתוך רוטב צהוב וברקע ריח תפו”א על הכיריים, זו החגיגה של כולם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
מאוד קל לשדרג את המתכון הזה, הכל תלוי בטעמים ובמה שיש לכם בבית. אפשר להוסיף:
- גזר מגורר לתוך הקציצות – נותן מראה מעניין וטעם מתוק.
- חסה קצוצה שתמנע מכל אחד לאכול מהצלחת יותר מדי! זה נותן נשיאה מרעננת.
- פירות יבשים או זיתים מעורבים בתוך הקציצות – לשדרוג עולמות.
- תוספת של כוסברה או פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה – משחק עם צבעים וטעמים.
המנה הזאת היא כמו פרויקט אמנות של טעמים! כל המרכיבים שיחד גוזרים חגיגה על הצלחת.
שאלות ותשובות
איך ניתן לאחסן קציצות ברוטב צהוב?
מומלץ לשים את הקציצות במיכל אטום במקרר, שם הן יכולות להישמר עד 3-4 ימים.
האם ניתן להכין את הרוטב לפני הזמן?
בהחלט! הרוטב אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה במקרר. כאשר משתמשים בו, פשוט מחממים אותו עם הקציצות.
אפשר להכין את המתכון בפורסטר?
כמובן! שימו לב, זמן הבישול עשוי להתקצר ב-10-15 דקות בהתאם למכשיר.
מה אפשר להגיש עם הקציצות?
ההמלצה שלי היא לערבב עם אורז או גרגרי חומוס ומעט רוטב יוגורט בצד.
האם זה מתכון בריאותי?
בהחלט! אפשר להקטין את השמן ולבחור בבשר רזה או בצהוב טחינה שיהיה דל פחמימות.
האם ניתן לשמור את הקציצות בהקפאה?
בהחלט! קציצות קפואות נשמרות מעולה. פשוט עוטפים בשקית ואוטמים היטב.
למה קו הבדיל שאת מכניס עשבי תיבול למתכון?
עדי פעם כדאי להעז עם טעמים, כל שהעשבים יכולים לשדרג את המנה בכמה רמות.
איך להרגיש בטוח ש הקציצות לא מתקשות?
מאוד חשוב לא לשים יותר מדי פירורי לחם ולא לבשל בטמפרטורה גבוהה מדי.
האם ניתן להכין את המתכון בתנור?
בהחלט! אפשר להניח את הקציצות בתבנית ואש בשימוש נמוך 180 מעלות למשך 25-30 דקות.
מה אם אני מעדיף קציצות ללא קמח?
מומלץ להכפיל את כמות הבשר או להוסיף תפוחי אדמה קצוצים למתכון.
השילוב של הטעמים, השחייה ברוטב הצהוב הנהדר הזה, יחזיר אתכם אל המתוק! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, אנחנו תמיד אוהבים לשמוע שאתם מתנסים במתכונים שלנו!
"`
כתיבת תגובה