קציצות ברוקולי טבעוניות שיהפכו את הארוחה למושלמת
קציצות ברוקולי טבעוניות מדהימות וכל כך ממכרות
ברוקולי, האח הירוק המופלא, מסתתר לא רק בצלחות הבריאות אלא גם במנות טובות שמתאימות לכל מי שאוהב לאכול טעים ובריא. אם חשבתם שקל לייצר קציצות, אתם טועים! המתכון שלנו לקציצות ברוקולי טבעוניות הוא מעלף, מדהים ומושלם לכל ארוחה. אין כמו לפתוח את המקרר, לגלות את הירק המדהים הזה וליצור ממנו מנה אגידית שתרגש את כולם. לא משנה אם אתם טבעונים, צמחונים או סתם אוהבים לגוון במטבח – המתכון הזה עבורכם!
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לעבודה, בואו נוודא שיש לכם את כל מה שאתם צריכים למתכון המדהים הזה.
- 250 גרם ברוקולי קצוץ (זה כ-2 כוסות ברוקולי קצוץ)
- 1/2 כוס קמח חומוס (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס קוואקר (כמובן שאפשר גם לגרר אותו למדיום יותר עדין)
- 1 בצל קטן קצוץ
- 3 שיני שום דחוסות
- 2 כפות תיבול לפי טעמכם (כמו פפריקה, כמון, מלח ופלפל)
- 2 כפות שמן זית (או שמן קוקוס למי שאוהב)
- אורגנו יבש, זעתר, או תיבול נוסף לפי העדפה
המרכיבים האלו יביאו אותנו לקציצות ברוקולי רכות, נימוחות, ובריאות. עכשיו נתחיל את ההכנה.
שלבי ההכנה
בהכירכם את המרכיבים, הגיע הזמן להכין את הכוכבים שלנו!
- מבשלים את הברוקולי במים רותחים במשך 5-7 דקות. לאחר הבישול, מסננים ומניחים לו להתקרר.
- באותו הזמן שמבושל הברוקולי, קוצצים את הבצל והשום.
- מחממים כף שמן זית במחבת ומקפיצים את הבצל והשום על חום בינוני עד ריכוך.
- מעבירים את הברוקולי המבושל לקערה גדולה ומועכים אותו בעזרת מחית או מזלג עד שהוא יוצר מחית אחידה.
- מוסיפים לקערה את קמח החומוס והקוואקר ומערבבים היטב. אם יש צורך בעזרת הידיים, אל תהססו. זה הזמן להיכנס לדבק שלך!
- מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים, תיבול ולחנוק את הקערה שלנו – הכל יחד.
- יוצרים קציצות בגודל של כדור גולף בעזרת הידיים – זה יכול להיות פרויקט משפחתי כיפי! לשים מספיק חום ואהבה.
- מחממים מחבת עם כף שמן זית ומניחים את הקציצות בחום בינוני. מטגנים כל צד כ-5-7 דקות או עד שהן זהובות.
- מניחים על נייר סופג לאחר הטיגון כדי לספוג עודף שמן.
סיימנו את ההכנה! עכשיו נשאלת השאלה – מה לעשות עם הקציצות המהממות האלו? אתם יכולים להגיש אותן לצד סלט מרענן, בפיתה עם טחינה, או פשוט ללקק את האצבעות כמו שזה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, כל אחד אוהב להוסיף את הטאץ' האישי שלו! הנה כמה רעיונות לתוספות ושדרוגים:
- תוספת של פטריות קצוצות או קישואים מגורדים לתערובת, להעמקת הטעמים והמרקם.
- אפשר להוסיף עשבי תיבול טריים כמו כוסברה, פטרוזיליה או נענע – מי יכול לעמוד בזה?
- לטיגון כבד יותר, אפשר לדלל את השמן עם מים.
- לאוהבי חריף, תוספת של קצת צ'ילי קצוץ יכולה להפוך את המנה למשגע!
שאלות ותשובות
האם ניתן להקפיא את הקציצות? בהחלט! לאחר שהן התקררו, פעם אחרי שיצרתם את הקציצות, הכניסו אותן לשקית הקפאה. ככה תוכלו להוציא בכל פעם קציצות ברוקולי טריות לארוחה מהירה.
האם אפשר להשתמש בירקות אחרים? כמובן! קציצות קישואים, קציצות בטטה או גזר – כל אחד מהם יכול להיות מעולה בצורה דומה.
מה אפשר לשים במקום קמח חומוס? ניתן להשתמש בקמח תפו”א עבור גרסה ללא גלוטן ובאותה מידה גם בקמח חיטה רגיל.
מה עם תיבול? אתם יכולים לשחק עם התיבול לפי הטעם האישי! ניסוי וטעייה יכולים להוביל לתוצאה משגעת!
אפשר להכין את הקציצות בתנור? בהחלט! טפלו בקציצות באותו האופן, אך הניחו על תבנית עם נייר אפייה ואפו ב-180 מעלות 20 דקות.
האם מדובר במנה בריאה? כמובן! קציצות ברוקולי מלאות בירקות ובריאות, קלות להכנה ומלאות בטעמים!
האם אני יכול לערבב קציצות עם רטבים? בוודאי! סיומת עם טחינה, רוטב פיקנטי או כל רוטב אחר שאתם אוהבים יוסיף טעם נהדר.
באיזו תוספת כדאי לי להגיש את הקציצות? סלט ירוק צונן או אורז מבושל יהיו שילוב מצוין. אתם יכולים גם לנסות לפיתה עם סלט!
איך ניתן להרגיש שהקציצות מוכנות? כאשר הקציצות חומות וזעפרן מתוך ומעט קשות מעבר – הן מוכנות למנה עיקרית!
האם קציצות ברוקולי מתאימות לאירועים? בהחלט! קציצות על פלטת מזון הן נפלאות ומשחררות טעמים מעולים!
אם הצלחתם להכין את הקציצות הברוקולי המדהימות הללו, אתם מוזמנים לשתף את המתכון עם חברים או ברשתות החברתיות. שיהיה בתיאבון!
כתיבת תגובה