קציצות ירק לפסח שיהפכו את הסדר שלכם לטעים
איך לשדרג את שולחן החג עם קציצות ירק נהדרות
קציצות ירק לפסח הן לא סתם מנה, אלא חוויה ממכרת, מלאת צבע וטעימה עד שאי אפשר להפסיק לאכול. הן עשויות משילוב מדהים של ירקות טריים, תבלינים חודרים והכל יחד מתמזג ליצירת פיצוץ טעמים. כשהן מזהיבות על מחבת, מתמלא הבית בניחוחות מעלפים שידרשו מכולם להיכנס למטבח. בשבילנו, קציצות אלו מזכירות את החגיגה השנתית של פסח, כשהמשפחה מתכנסת סביב השולחן, ולבבות של כולנו מתמלאים באהבה ובזכרונות מבית סבתא.
בואו נצלול להרפתקה הקולינרית הזו עם קציצות שמדובר בהן לא רק על טעם, אלא גם על יצירתיות והמון כיף במטבח! לא משנה אם אתם טבעוניים, בריאותיים, או סתם אוהבים לנסות דברים חדשים – מנה זו מתאימה לכולם!
זמן הכנת המתכון
אנחנו מדברים על כ-50 דקות להכנה. רמת הקושי? קלה! המתכון הזה מתאים ל-8-10 מנות.
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- מתאים ל-8-10 מנות
המרכיבים הדרושים
קציצות הירק הללו עשויות מחומרים זמינים שאפשר למצוא בכל סופרמרקט או אולי אפילו בבית.
- 2 כוסות קישואים מגורדים
- 1 כוס גזר מגורד
- 1 כוס בצל קצוץ
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס קמח מלא (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 2 ביצים (אפשר להשאיר אותן החוצה לגרסה טבעונית)
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן זית לטיגון
כיצד אפשר לשדרג את המרכיבים?
אם חשבתם על שדרוגים, ישנן אפשרויות רבות! אתם יכולים להוסיף פטריות כמהין למי שאוהב טעמים מעודנים יותר. בנוסף, אפשר להחליף את קמח החיטה בקמח שקדים כדי להחיות את המתכון ולהוסיף לו נופך ייחודי. ואם אתם חובבי תיבול, תוספת של צ'ילי יוסיף חריפות ואדגניות יוצאת דופן.
שלבי ההכנה
מהנסיון שלי, החלק הכי כיף הוא להתחיל את תהליך ההכנה, אז הנה השלבים:
1. נשפשף את הקישואים והגזר ונגרר אותם בפומפיה גסה.
2. נניח את הירקות המגורדים במסננת על מנת לסנן מים מיותרים, ואז ניתן להם לנוח כ-10 דקות.
3. בכדי לתת לקציצות שלנו טעם מדהים, נטג את הבצל והפטרוזיליה בשמן זית במשך 5 דקות, עד שהם מזדקנים ומתקבלים צהובים.
4. נמזוג את הירקות המגורדים לקערה גדולה, נוסיף את הבצל המטוגן, ביצים, קמח ותבלינים.
5. נערבב את כל המרכיבים היטב עד שהתערובת מתערבבת בצורה מושלמת.
6. ניצור קציצות בגודל הרצוי.
7. נחמם שמן זית במחבת ונניח את הקציצות עד שהן מזהיבות, כ-4 דקות מכל צד.
8. לאחר הטיגון, נחניף את הקציצות על טופס נייר סופג להסרת עודפי שמן.
תוספות או שדרוגים אפשריים
רוצים להפוך את הקציצות למלאות יותר? שקול להוסיף קוביות טופו מטוגנות! ולא לשכוח רוטב יוגורט שום צדדי – יוסי אמא שלי תמיד ממליצה על זה. אם אתם רוצים לגעת בהרט של הבוקר, הוסיפו קורט של קינמון לתערובת – זה משגע!
אחר כך, אפשר גם לסדר אותן במנות אישיות עם ירקות קרים שונים, כגון גזר, סלרי ותפוחי עץ משוגעים. ההגשה יכולה להיות יפה ומרשימה!
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם אין לי קפיצות?
ניתן להכין קציצות בצורה שטוחה יותר כמו חביתיות, גם יצא שכזה פשוט וטעים.
האם הקציצות גם מתאימות לאירועים מיוחדים?
בוודאי, לכל חג ולאירועים משפחתיים ייחודיים – הן מושלמות בהגשה כמתאבן!
איך אני יודעת שהקציצות מוכנות?
להן צריכה להיות צבע חום וזהוב כך שמשקוף הפה ידרוש עוד!
איך לאחסן את הקציצות שנשארו?
לאחר שהן התקררו, ניתן לשמור במיכל אטום במקרר, וחיי מדף על המדרגות of יום-יומיים.
נשארו ירקות סמליים, מה אפשר לעשות אתם?
מומלץ לבשל את השאריות בלוויה של תבשיל אחר או לגלגל סלט עם מנה עיקרית.
אפשר להכין גם גרסה טבעונית?
בוודאי! פשוט תוותרו על הביצים והוסיפו כף של פשתן טחון עם 3 כפות מים כדי להחזיק את התערובת.
מה קורה אם אני לא אוהב את התיבול?
קל מאוד להחליף את התבלינים לפי טעמכם האישי, רק חשוב להקפיד לא לשים יותר מדי חד נתונים.
איך להגיש את הקציצות?
זה תלוי בכם! תוכלו להניח על שטיח וירקות, או עם רוטב, כפי שתשבו כמו סלפים על שולחן ארוך.
למה כדאי לי לנסות להכין את הקציצות הללו?
כי לא תחרגו משום מקור ואף אחד לא יוכל להפסיק ללקק את האצבעות!
האם ניתן להכין קציצות והקפיאן?
בהחלט! אפשר להכין קצת יותר ולהקפיא במקפיא למשך מגוון חודשים – זה מדהים!
אל תשכחו לשתף את המתכון הכביר הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות כדי שכולם ייהנו מחוויה קולינרית שמעלפת. אתם תודו לי!
כתיבת תגובה