קציצות עוף ברוטב ללא טיגון – מתכון קל ומהיר

קציצות עוף ברוטב ללא טיגון – מתכון קל ומהיר

קציצות עוף ברוטב ללא טיגון: מתכון מדהים, ממכר ואגדי!

כשמדובר בהכנת קציצות עוף, התרבות הקולינרית שלנו כוללת עשרות וריאציות שכולן משגעות בפני עצמן. ואולם, קציצות עוף ברוטב ללא טיגון מציעות לנו את השילוב המושלם של טעמים, בריאות ופשטות. המנה הזו תדאג ללקלק את האצבעות ותשאיר אתכם עם רצון לעוד! אנחנו מדברים כאן על קציצות עסיסיות, שמבושלות ברוטב עשיר ומפנק שיגרום לכם לחזור עליהן שוב ושוב.

האם אי פעם הרגשתם כי אתם מחפשים מתכון קליל אך בו בזמן טעים ומרשים? זה הזמן! קציצות העוף הללו יכולות להתאים לכל ארוחה – ערב משפחתי, מסיבת יום הולדת או אפילו סתם יום של עבודה. הצטרפו אלינו למסע המדליק של הכנת קציצות עוף ברוטב בלי טיגון – אחרי שתקראו את המתכון המושלם הזה, תרגישו נלהבים ורצון להתחיל לבשל. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין קציצות עוף ברוטב ללא טיגון, הכנתם את עצמכם לממתק מלהיב של טעמים. הנה מה שתצטרכו:

  • 500 גרם בשר עוף טחון
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס פנקו (או לחם מגורר)
  • 1 ביצה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • שמן זית לטיגון קל (לא נחוץ אם רוצים להיות בריאים לגמרי)

ובכן, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את העוף בטופו מרוסק או בעדשים מבושלות – תוסיפו כמה תבלינים כדי להוציא את הטעמים המדהימים! הכנתם לעצמכם קציצות בריאות, מלאות בטעם. לא משנה אם אתם צמחוניים או לא – זו בטוח תהיה הנאה מדהימה.

שלבי ההכנה

אחרי שהכנתם את כל החומרים, הגיע הזמן לבעוט באדמה ולהתחיל להכין את הקציצות שלנו! מתכון זה הוא פשוט, וכשאתם עוקבים אחר השלבים, מבטיח לכם חוויה כיפית ומוצלחת.

  1. מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום הקצוץ, הפנקו, הביצה, הפפריקה, מלח, פלפל והפטרוזיליה.
  3. לערבב היטב את כל החומרים עד שהם מתאחדים.
  4. יוצרים קציצות בגודל בינוני בעזרת הידיים – בערך בגודל כדור גולף.
  5. מחממים מעט שמן זית על מחבת עם חום בינוני.
  6. מניחים את הקציצות במחבת וצולים אותן עד שהן מקבלות צבע חום זהוב מכל הצדדים – בערך 5-7 דקות.
  7. מעבירים את הקציצות לרוטב (גזים אותו רגע) ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
  8. בתיאבון!

ובדיוק ככה, קיבלתם את קציצות העוף ברוטב המושלם! בקשר לרוטב, ניתן להשתמש בעגבניות מרוסקות (קופסה), או להכין רוטב אישי משלכם – תמרחו על הקציצות רוטב ברביקיו או רוטב עגבניות עם בזיליקום. כל מה שיגביר את הפלפליות של הטעמים.

שדרוגים ותוספות אפשריות

האם אתם אנשי פיצה? מותק, פשוט הוסיפו לקציצות שלכם קוביות של גבינת מוצרלה ותראו אותן מתמוססות! רוצים עוד ירקות? הוסיפו קוביות של קישואים או גזר לקערה – זה רק ישדרג את המנה. גם תוספת של תפו”א בתנור לצד הקציצות יכולה להיות רעיון מטורף ומושלם.

האמת היא שאין סוף לשדרוגים! רוטב פיקנטי, פרוסות זיתים, טחינה – כל רעיון יעזור לכם למקסם את החוויה הקולינרית שלכם.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בטח! אתם יכולים להכין את הקציצות מראש ולשמור במקרר עד יומיים, או להקפיא ולהשתמש בהם בעת הצורך תוך חימום בישול.

איזה סוג עוף הכי טוב להשתמש?
עוף רזה עובד נפלא, אך אם אתם אוהבים טעמים יותר עזים, תוכלו לשלב בין עוף לבן לבין חלקי בשר נוספים כמו חזה וירך.

האם משתמשים ברוטב קנוי?
בהחלט אפשר! רוטב עגבניות קנוי יכול לחסוך זמן ולהשאיר את המנה דלילה ובריאה.

איך מקבלים קציצות רכות יותר?
היו רגישים לא לערבב יתר על המידה את הקציצה. זה יכול לגרום להן להתייבש. מספיק לערבב עד שהתבלינים מתאחדים.

אני לא אוהב עוף. מה可以 להמיר?
נהדר שתהיתם! טופו הוא אופציה מצוינת, או עדשים מבושלות. תוסיפו תבלינים לטעם.

מה המנה המומלצת לצד קציצות העוף?
כמובן! אורז עם ירקות מאודים ישתלב מצוין. בנוסף, סלט ירקות קטן או אפילו פירה עדים הם גם אופציות מענגות.

איך מאחסנים את הקציצות שעוד נותרו?
שימרו את השאריות בכלי סגור במקרר, הן יישארו טריות עד שלושה ימים.

גם קציצות עוף שמתקשות אחרי הבישול?
אם קיבלתם קציצות קשות, אל תתייאשו. טפחו אותן ברוטב חמים על מנת להחזיר להן את העסיסיות.

אני רוצה טעם פיקנטי, מה כדאי להוסיף?
נפלא! הוסיפו מעט צ'ילי טחון או פלפל חריף בפנים. זה יכול לשדרגו את כל החוויה.

האם ניתן להכין עם פיתה או לחמנייה?
בוודאי! קציצות ברוטב על פיתה טריה או בלחמנייה פריכה הן מענגות, בהחלט זו בחירה מצוינת!

נסו לשתף את המתכון המזיל ריר הזה ברשתות החברתיות – תנו לחברים שלכם ללקק את האצבעות ולחוות את האגדי הזה ביחד!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *