קציצות עוף ברוטב משגע מתכון מנצח לארוחת ערב

קציצות עוף ברוטב משגע מתכון מנצח לארוחת ערב

קציצות עוף ברוטב משגע מתכון מנצח לארוחת ערב

באחד מאותם ימים שהחלטתי שאני חייב משהו חדש ומרגש לארוחת הערב, עלה לי רעיון. מה אם הייתי מכוון לשדרג מתכון קלאסי של סבתא? חשבתי, למה לא לקחת את אותן קציצות עוף מסורתיות ולהוסיף להן טוויסט מודרני ומפתיע? כך נולדו להן קציצות העוף ברוטב משגע שלנו, מתכון שהוא גם מדהים, גם מעלף וגם ממכר, ויש לו את כל מה שצריך כדי להיות אגדי ומושלם!

זמן הכנת המתכון

– 40 דקות בסך הכל
– רמת קושי: קל
– למנות: 4 אנשים

אז אם אתם מחפשים לא רק מתכון טעים, אלא גם סיפור שמגיע איתו – הגעתם למקום הנכון.

הרכיבים הדרושים

כשהייתי קטן, היה לי דבר אחד שהכי אהבתי בעולם – למלא את המטבח בניחוחות המדהימים של אוכל ביתי של אמא. והיום, אני שמח לשתף אתכם במתכון הזה שיביא אתכם בדיוק לאותה תחושה חמימה ונעימה.

לקציצות:
– 500 גרם חזה עוף טחון
– 1 בצל בינוני, קצוץ דק
– 2 שיני שום כתושות
– 1 ביצה
– 1/4 כוס פירורי לחם (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בפירורי לחם מקמח תירס)
– 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
– מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:
– 2 כפות שמן זית
– 1 בצל גדול קצוץ דק
– 2 שיני שום כתושות
– 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
– 2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
– 2 כפות רסק עגבניות
– 1 כוס מים
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 1/2 כפית פפריקה מתוקה
– חופן עלי בזיליקום טריים לקישוט

גלגלנו את כל הרכיבים הללו, כשאני חושב על כל הפעמים שסבתא הייתה עומדת במטבח ומערבבת את התערובת בעדינות.

שלבי ההכנה

כעת, בואו נעבור לשלבים הכיפיים והחשובים באמת. גם אם אתם טבחים מתחילים או מומחים, המתכון הזה כל כך פשוט להכנה שתחשבו שסבתא יושבת ליד השולחן ומחייכת כאשר אתם אוכלים.

1. מתחילים בהכנת הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים כדורים קטנים.

2. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מזהיבות ונעשות קריספיות.

3. מוציאים את הקציצות מהמחבת ושומרים בצד.

4. מכינים את הרוטב: באותה מחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.

5. מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן עוד דקה.

6. מוסיפים את הפלפל האדום והעגבניות וממשיכים לבשל עד שהירקות מתרככים.

7. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.

8. יוצקים כוס מים, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומביאים לרתיחה קלה.

9. מחזירים את הקציצות למחבת, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עוד 15-20 דקות כדי שהטעמים יתמזגו והקציצות יספגו את הרוטב המדהים.

10. מגישים עם עלי בזיליקום טריים.

סיימנו! ועכשיו אתם בטח חושבים איך אפשר לשדרג את המתכון הזה עוד יותר. אז בואו נראה:

מרכיבים חלופיים

אנחנו תמיד אוהבים להוסיף טוויסט קטן למתכונים שלנו כדי להבטיח שהם יתאימו לכולם. לגרסה טבעונית אתם יכולים להשתמש בתחליף עוף טבעוני. אם אתם מעדיפים ללא גלוטן, פשוט השתמשו בפירורי לחם מקמח תירס, וכמובן שיכולים לבחור להוסיף ירקות נוספים לרוטב כדי להעשיר את הטעמים והמרכיבים הבריאים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

מה עוד? אתם יכולים להגיש את הקציצות האלה מעל קוסקוס, אורז או אפילו ספגטי. הרוטב המשגע הזה ישתלב יפה כמעט בכל דבר. אוהבים חריף? תוסיפו פלפל חריף קצוץ לרוטב. רוצים משהו שוקולדי? כמובן שלא בקציצות, אבל קינוח מתאים לסיום מעלף יהיה מוס שוקולד נמס בפה כדי לסיים את הארוחה עם מתוק נחמד.

יש לכם עוד רעיונות לשילוב? שתפו אותנו!

שאלות ותשובות

כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות במקרר?
ניתן לשמור את קציצות העוף ברוטב במקרר למשך שלושה ימים בקופסה אטומה. מקפידים שהן יהיו במצב טוב וטעימות.

אפשר להקפיא את הקציצות?
כן, ניתן להקפיא את הקציצות (ללא הרוטב) למשך עד חודש. פשוט מחממים ואחר כך מוסיפים לרוטב המשגע.

איך להכין את הקציצות ללא ביצה?
ניתן להשתמש בתחליף ביצה טבעוני או להוסיף קצת נוזל (חלב סויה יעבוד נהדר) כדי להבטיח שהקציצות יחזיקו יחד.

אילו סוגים נוספים של בשר יכולים להשתמש?
המתכון הזה עובד נהדר גם עם בשר הודו טחון או אפילו בשר בקר טחון.

האם אפשר להשתמש ברוטב הזה למנות אחרות?
בוודאי! הרוטב הזה מתאים לכל מנה בשרית או אפילו על פסטה.

איך לגרום לקציצות להחזיק יותר טוב?
כשמוסיפים מעט פירורי לחם לתערובת זה עובד טוב יותר וגם נותן לקציצות טקסטורה נפלאה.

האם אפשר להוסיף ירקות לתוך הקציצות?
כן, ניתן להוסיף קוביות גזר או קישואים לתערובת הקציצות כדי להעשיר את הטעם ואת הערכים התזונתיים.

אפשר להשתמש בתבלינים נוספים לקציצות?
בטח! תבלינים כמו כמון, כורכום או תיבול איטלקי יעשירו את הטעם ויתנו לקציצות גוון חדש ומרגש.

כמה שמן נדרש לטיגון הקציצות?
השתמשו בכ-2 כפות שמן זית כדי לטגן את הקציצות. זכרו, מעט שמן עושה את כל ההבדל.

אפשר לאדות את הקציצות במקום לטגן?
כן בהחלט! אידוי יקנה לקציצות טקסטורה רכה יותר ויגן על הערכים התזונתיים של הקציצות.

אז עכשיו, אחרי שכולנו הפכנו פרופסורים לקציצות עוף ברוטב מדהים, אתם חייבים לנסות את זה בעצמכם ולהפיץ את המתכון לכל החברים והמשפחה. זה לא רק הכי טעים שיש, זה בדיוק מה שכולנו צריכים בערב חורפי חמים עם כל המשפחה מסביב לשולחן. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהגיד לנו מה חשבתם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *