קציצות עוף ברוטב עם אפונה שיגזלו לכם את הלב
"`html
קציצות עוף ברוטב עם אפונה
בואו נתחיל בהתרגשות! קציצות עוף ברוטב עם אפונה – זהו מתכון שהוא בגדר שלוב של מסורת ואהבה. לא משנה היכן אתם נמצאים – בבית, במסעדה או אצל סבתא – כשאתם נוגעים בקציצות הללו, אתם מתמלאים בחוויות מתוקות עם כל ביס. אתם בטח תוהים למה קציצות עוף ברוטב עם אפונה הן כל כך מדהימות וממכרות? ובכן, חכו שתשמעו את הסיפור! קציצות העוף האלה נדרשות במטבח כמו אוויר לנשימה. כל ביס מהן הוא כמו חיבוק חם ממישהו אהוב, והן תמיד מצליחות להפתיע את כל הסועדים. הכנו עבורכם מתכון מושלם, שמשגע את הסועדים עם הטעמים האגדים שלו.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 סועדים
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוסBreadcrumbs (או פנקו)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כוס אפונה קפואה
- 1 כוס רוטב עגבניות (אפשר גם לרכוש מוכן)
- 1/2 כוס מים
- 2 כפות שמן זית
כמובן שניתן לשדרג את הקציצות האלו בדרכים שונות. ניתן להחליף את בצל עם כרישה, לשים במקום אפונה קפואה ירקות אחרים כמו גזר או קישוא קצוצים, מה שיהפוך את הקציצות למרעננות יותר!
שלבי ההכנה
הכנה היא חלק מהחוויה, ולאחר שתתחילו, תרגישו שעולם חדש נפתח בפניכם.
- במערבל מזון, יש לערבב את חזה העוף, הבצל הקצוץ, השום, הביצה, ה-Breadcrumbs, הפטרוזיליה, המלח והפלפל עד שהתערובת אחידה.
- ללוש את התערובת היטב ולאחר מכן ליצור מהתערובת קציצות בגודל בינוני.
- על מחבת חמה עם שמן זית, יש לטגן את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מקבלות צבע זהב.
- להכין רוטב עגבניות: בסיר, לערבב את רוטב העגבניות עם המים ולהביא לרתיחה.
- להוסיף את הקציצות המטוגנות לרוטב ולהקפיץ היטב כך שהטעמים יתמזגו.
- להוסיף את האפונה המבושלת ולבשל יחד על להבה נמוכה במשך 20 דקות נוספות.
- למלא קופסה עם הקציצות והאפונה ולשמור במקרר למשך 1-2 ימים, או להקפיא.
שדרוגים ותוספות אפשריות
לאחר שהכנתם את הקציצות, חשבו על תוספות שיהפכו את המנה למושלמת! איך תוכלו לשדרג? ניתן להוסיף מעט גבינת פרמזן מעל כך שיתמוסס ברוטב. מתכון נוסף הוא לסחוט מיץ לימון מעל, מה שיתן תוספת רעננה למנה. אם אתם רוצים לגרום לזה להיות עוד יותר מעלף, תוסיפו שמץ של תבלינים כמו כמון או פפריקה מתוקה!
שאלות ותשובות
למה קציצות העוף הן כל כך פופולריות?
קציצות העוף מסמלות חום ואהבה במטבח. זהו מתכון נגיש ואהוב על הרבה אנשים בכל גרסאותיו.
אילו סוגי רטבים מתאימים לקציצות?
הטעמים משתנים, ולכן רוטב עגבניות, רוטב פסטו או רוטב יוגורט תבלינים מתאים מאוד!
האם אפשר להכין את הקציצות עם טופו?
בהחלט! עבור גרסה טבעונית, ניתן להחליף את בשר העוף בטופו ומעט פרורי לחם.
אפשר לשים גם קמח במקום Breadcrumbs?
כן, קמח מצוין לספיחת הלחות ומסייע בהדבקת החומרים יחד.
מה קורה אם אין לי פטרוזיליה?
ניתן להשתמש בכל עשב אחר כמו תרד, טימין או בזיליקום! צמחים הם תמיד רעיון טוב!
האם אפשר להכין קציצות אלו מראש?
בהחלט. ניתן להכין ולשמור במקרר או להקפיא במנות.
האם יש עוד אופציות למרכיבים?
כמובן! ניתן להוסיף גזר קצוץ, קישוא קצוץ או תבלינים נוספים.
מה אפשר להגיש בצד?
פירה, אורז או אפילו סלט ירוק מרענן הולכים מצוין עם הקציצות!
האם אפשר לבשל את הקציצות בכדורי?
ניו זילנד קלאסי מתקיים עם קציצות מבושלות, והן יוצאות מדהימות!
איך אפשר לשפר את המנה?
שימוש במרינדות שונות כמו דבש וצרי, או לשחק עם התבלינים הוא רעיון מצוין!
אל תשכחו לשתף את המתכון המופלא הזה עם חברים ובני משפחה. מוטב שתעבירו את השמחה הזו ברשתות החברתיות, וכך תביאו עוד אנשים להנות מהקציצות המדהימות הברוטב עם האפונה!
"`
כתיבת תגובה