קציצות עוף ברוטב צהוב עם אפונה – מתכון מנצח!
"`html
קציצות עוף ברוטב צהוב עם אפונה
מהו הדבר המיוחד שעושה קציצות עוף לא רק מנה עיקרית אלא גם חווית אוכל נהדרת? מדובר בשילוב המושלם של טעמים, ריחות וצבעים. אתם בטח תוהים, איך נדע מהו המתכון שיעשה את זה? אז תדעו, קציצות עוף ברוטב צהוב עם אפונה הן פצצה של טעמים על הצלחת! השילוב בין העוף הטרי לרוטב הסמיך והעשיר פשוט משגע, וכשמתווספת האפונה, התוצאה היא מעלף. כל ביס יגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות ולחזור למנה השנייה! ואתם, כמו יוצרי המועדונים של סבתא, תוכלו להפתיע את האורחים שלכם עם מתכון אגדי ופשוט להפליא באחד!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להפוך את קציצות העוף שלכם למופלאות, תצטרכו את הרכיבים הבאים:
- 800 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 100 גרם פירורי לחם
- כפית כמון טחון
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3 כוסות מים
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- 1/2 כפית ק curcuma (כורכום) – פה נכנס לנו הצבע הצהוב המהמם!
- 1 כוס אפונה קפואה
- 2 כפות שמן רגיל
- לגימור – קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין לגרסה ללא גלוטן, ניתן לשנות את פירורי הלחם בפירורי לחם ללא גלוטן. כך תוכלו להכין מנה בריאה שכוללת את כל הקסם! וגם, צמחונים יכולים להמיר את העוף בטופו, אם תרצו ללכת על כיוון בריא יותר.
שלבי ההכנה
הכנת הקציצות היא תהליך מהנה שבו תוכלו לשלב את כל הטעמים האהובים עליכם. בואו ותראו איך זה מתבצע!
- בקערה גדולה, ערבבו את חזה העוף הטחון, הבצל, השום, הביצה, פירורי הלחם, כמון, מלח, פלפל ופטרוזיליה.
- ללוש היטב את התערובת עד שהיא מתאחדת.
- מעצבים קציצות בגודל כדור טניס – לא יותר גדולות מזה!
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים, כ-5 דקות מכל צד.
- מעבירים את הקציצות לצלחת ומניחים בצד.
- באותה מחבת, מוסיפים את המים, חלב הקוקוס והכורכום. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות.
- כשתערובת מתחילה להסמיך, מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 10 דקות.
- בתום הבישול, מזמנים ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהאוכל במרכז השולחן, אתם לא רוצים רק את הקציצות! אתם יכולים להוסיף לצדן מנת אורז בסמטי שזה מאוד טעים. אם תרצו לשדרג עוד יותר, פזרו מעל את הסלט הצבעוני או סלט יווני המושלם במיוחד יחד עם רוטב שמן זית ולימון.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשים קציצות במקפיא?
בהחלט! קציצות אלו נהדרות למקפיא. ניתן להקפיא לפני הבישול או לאחר מכן.
מה אפשר להגיש לצד המנה?
אורז, פתיתים, או אפילו סלט מרענן – כל אלו משתלבים נהדר!
האם אני יכול להכין את הרוטב מראש?
כן, אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר, אבל אין כמו רוטב טרי!
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
קציצות עוף במקרר נשארות טעימות במשך 3-4 ימים, אך אל תשכחו לחמם אותן טוב לפני ההגשה.
כיצד אני יודע שהקציצות מוכנות?
כאשר אתם רואים שהן מזהיבות יפה, ושהן בושלו היטב בפנים.
האם ניתן להשתמש בעוף קפוא?
אפשר, אבל מומלץ להפשיר אותו היטב לפני הטחינה.
לא מצליח לדחוס את הקציצות יחד. מה לעשות?
אל תדאגו – אם אינכם מצליחים, תוסיפו לתערובת עוד קצת פירורי לחם.
האם אפשר להוסיף ירקות לרוטב?
כמובן! מתאימים כאן גזר שכבר תמצא, פטריות, או תפו”א חתוכים דק.
מה עדיף – טיגון או בישול קציצות?
הטיגון נותן איזושהי קראנץ', אך אם אתם אוהבים גרסה בריאה יותר, בישול הוא על דרך.”
האם ניתן להזמין חברים להתחלק במנה?
בוודאי! זה המהלך הכי טוב, לא כולם יכולים לעמוד בפני הקציצות הייחודיות האלה.
שיהיה לכם ברור, כשמדובר בקציצות עוף ברוטב צהוב עם אפונה, מדובר במנה באמת מדהימה שלא תפסיקו לחלום עליה. אני ממליץ לכם לא רק להכין את הקציצות אלא גם לשתף עם חברים כדי שכולם ייהנו!
"`
כתיבת תגובה