קציצות עוף מטוגנות שילדים יתאהבו בהן
קציצות עוף מטוגנות לילדים
כשמדובר באוכל של ילדים, כולם יודעים שההצלחה טמונה בפרטים הקטנים. תארו לכם מנה שמביאה את כל המשפחה לשולחן, והילדים שלכם לא מפסיקים לבקש עוד. קציצות עוף מטוגנות הן בדיוק הדבר המושלם. הן קלות להכנה, טעימות והכי חשוב – הילדים לא רק יאכלו, אלא גם יהנו! מהמרקם הנימוח, דרך הטעמים המדהימים ועד לכלל המראה המעלף, מדובר במנה שמרשימה וממכרת. בואו נשקול את היתרונות של קציצות העוף האלו שלא ניתן לעמוד בפניהם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק: כ-4 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להבטיח את וודאות הצלחת המתכון, אנחנו זקוקים למספר מרכיבים פשוטים, אבל יחד הם יוצרים תוצאה אגדי. כדאי להשקיע ברכיבים איכותיים כדי שהקציצות יהיו משגעות.
- 500 גרם עוף טחון
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
מרכיבים חלופיים: עבור גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בחומוס או טופו במקום עוף. לקציצות ללא גלוטן, ניתן להחליף את פירורי הלחם בקמח תפו”א או קמח שבט קטניות.
שלבי ההכנה
הכנה של קציצות עוף מדהימות זו לא משימה משובשת, אלא חוויה כיפית שתהפוך את המטבח שלכם למוקד של אנרגיה חיובית. שתפו את הילדים גם בהכנה ותנו להם להשתעשע! אז איך עושים את זה? בואו נתחיל.
- מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים – עוף טחון, בצל, שום, פטרוזיליה, פירורי לחם, ביצה, מלח ופלפל.
- מערבבים היטב את כל החומרים עד שהתערובת אחידה.
- בידיים רטובות, יוצרים כדורים בגודל כדור טניס מכל תערובת.
- מחממים מחבת עם שמן לטיגון על חום בינוני.
- מטגנים את הקציצות במשך 5-6 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות ופריכות.
- מניחים את הקציצות על נייר סופג לספיגת השומן.
- מגישים חם עם טחינה או רוטב יוגורט.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם רוצים לשדרג את הקציצות, אפשר להוסיף לתערובת כוס זוקיני מגורר, או להכין רוטב עגבניות מרענן בצד. תוכלו גם להגיש את הקציצות עם סלט ירקות קצוץ, שימלא את המנה באווירה בריאה יותר. חכם לשלב את הקציצות עם פיתה וחומוס – פתרון מושלם לארוחה שלמה!
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לשמור על הקציצות טריות לאחר הבישול?
שמרו את הקציצות בקופסה אטומה במקרר למשך 3 ימים. אפשר גם להקפיא את הקציצות בקלות, ולחמם אותן במיקרוגל או בתנור כשהן מופשרות.
האם ניתן להכין את הקציצות בתנור?
בהחלט! אם אתם מעדיפים גרסה בריאה יותר, הניחו את הקציצות על תבנית עם פיסת נייר אפייה ואפו בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות, עד שהן מתבשלות והופכות לזהובות.
מה עושים אם התערובת יוצאת רכה מדי?
אם התערובת רכה מדי, פשוט הוסיפו עוד פירורי לחם עד לקבלת מרקם נוח לקיפול.
אפשר להשתמש בעוף קפוא?
אכן, אך חשוב להפשיר אותו לחלוטין לפני שמתחילים בהכנה על מנת למנוע התמצקות לא אחידה.
מה מתאימה כצד נוסף לקציצות?
תוספת נהדרת היא אורז לבן או אדום עם ירקות, או אפילו פירה בטטה מתוק שיעשיר את הארוחה.
האם אפשר להכין קציצות עוף עם עוף בשרי?
לגמרי! קציצות עוף יכולות להיעשות גם מעוף בשרי שמוסיף טעמים עמוקים יותר.
מדוע כדאי להוסיף פטרוזיליה לתערובת?
הפטרוזיליה לא רק משתלבת בתערובת, אלא גם מוסיפה טעם מרענן ובריא.
האם הקציצות לפעמים יוצאות שמנוניות?
אם יש שאריות שמן על הקציצות, הן פשוט לא סופגו מספיק נייר סופג לאחר הטיגון. הפעם הבאה תהיה מושלמת!
איך אפשר לשלב את הילדים בהכנה?
תנו להם לבדוק את רמת התיבול, או לגלגל כדורים; הם יהנו וירגישו שותפים במאמצים!
האם ניתן להכין קציצות בטעמים שונים?
בהחלט! אפשר להוסיף תבלינים כמו כמון, פפריקה, או אפילו קמצוץ של צ'ילי לתבל את הטעם.
אם כך, מה אתם מחכים? קחו את המתכון, הרווחו את הילדים לצידכם, והתחילו את החוויה הקולינרית שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהמתכון המדהים הזה. בטח ירצו לדעת מה הסוד להכנה!
כתיבת תגובה