קציצות עוף עם זיתים ולימון כבוש שלא תפספסו

קציצות עוף עם זיתים ולימון כבוש שלא תפספסו

קציצות עוף עם זיתים ולימון כבוש

בואו נדמיין לרגע את הרגע הזה שבו אתם מקבלים את פני האורחים בשולחן הארוחה. כל הצלחות מוארות, ריחות משגעים עוטפים את האוויר, ואתם שמים את הקציצות המדהימות האלה על השולחן. נכון שזה גורם לכם להתמלא בתחושת גאווה? ובכן, קציצות עוף עם זיתים ולימון כבוש הן לא רק מנה טעימה – הן גם אגדה במטבח! כל ביס ארוז בטעמים עשירים, והקונטרסט בין החמיצות של הלימון הכבוש למליחות של הזיתים יגרום לכם ללקק את האצבעות. לא רק זה, אלא שהן גם קלות להכנה ומושלמות לאירוח. אז קדימה, בואו נכין יחד את הקציצות המושלמות האלו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנכנסים לתוך ההכנה המשגעת הזאת, בואו נראה מה נצטרך:

  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, מרוסקות
  • 100 גרם זיתים ירוקים, קצוצים
  • 2 כפות לימון כבוש, קצוץ דק (החמיצות שהולכת לזעזע לכם את החך)
  • 1 ביצה
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן צמחי לטיגון

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לגרום לקציצות האלה להיות אפילו יותר בריאות, אתם יכולים להמיר את חזה העוף בטופו או חזה הודו טחון. זה ייתן לכם גרסה טבעונית ובריאה מאוד. אם אתם מתקשים עם גלוטן, פשוט השתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן. המגוון אינסופי!

שלבי ההכנה

בואו נתחיל בשלב המרגש – ההכנה! רק תזכרו, כל שלב חשוב להצלחה של המנה המדהימה הזאת.

  1. בתוך קערה גדולה, קחו את חזה העוף הטחון וערבבו אותו עם הבצל הקצוץ, השום המרוסק, הזיתים, הלימון הכבוש, הביצה והפטרוזיליה הקצוצה.
  2. תערבבו היטב עד שהחומרים יספגו זה בזה – זה החלק המרגש וגם המעט מלוכלך! אבל תאמינו לי, שווה כל דקה.
  3. סגרו את הקערה ולכו למקרר לפרק זמן של 15 דקות – זה הזמן שהקציצות יספגו את כל הטעמים המדהימים.
  4. לאחר מכן, הוציאו את הקערה מהמקרר וצרו עיגולים בגודל של כדור טניס עם הידיים (לשמן את הידיים קודם, כך לא תדבקו כל כך).
  5. חממים שמן במחבת על חום בינוני. ברגע שהשמן חם, טיגנו את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל צד (כ-5-6 דקות כל צד).
  6. הוציאו את הקציצות מהמחבת והניחו על מגבת לניקוז השמן.
  7. הגישו על צלחת והוסיפו ירקות מרעננים או טחינה בצד – מישהו אמר מושלם?

תוספות ושדרוגים אפשריים

כאשר אתם מגישים את הקציצות, יש כמה תוספות אפשריות שיכולות לקחת את הארוחה שלכם לרמות חדשות של טעמים:

– שוחו עליהם רוטב טחינה מעורבב עם לימון ועשבי תיבול.
– הוסיפו סלט חסה מרענן עם עגבניות ופלפל חריף – זה מוסיף קריספיות לחלוטין!
– אם אתם מעוניינים בהפתעה, נסו לערבב פנימה תבלינים כמו כמון ואורגנו לתוך הקציצות – ישדרגו את המתכון ויעניקו נופך ים תיכוני משגע.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הקציצות מראש?
בוודאי! אתם יכולים להכין את הקציצות כמה שעות לפני ההגשה, ובכך לחסוך זמן. פשוט טגנו אותן כשעה לפני הארוחה.

מה אפשר להגיש לצד הקציצות?
הקציצות יהיו נהדרות עם אורז, פירה, או אפילו עם חלה טרייה וטחינה. תזכרו, כל אָהוב יגיד שזה הכי טעים שיש!

האם אפשר להקפיא את הקציצות?
כן! אתם יכולים להקפיא את הקציצות לפני או אחרי הטיגון. פשוט הניחו אותן במיכל אטום והקפיאו.

מה אני יכול לשים במקום זיתים?
אם אתם לא אוהבים זיתים, אפשר לשים במקום עשבי תיבול נוספים או ירקות קצוצים למילוי הטעמים.

האם יש אפשרות להפוך את המתכון ללא גלוטן?
כמובן! פשוט החליפו את פירורי הלחם בפירורי לחם ללא גלוטן, והקציצות ישמרו על טעמן האגדי.

מה עשוי להשפיע על מרקם הקציצות?
כמות הביצה וכמות פירורי הלחם משפיעים משמעותית על המרקם. אם הקציצות רטובות מידי, הוסיפו עוד פירורי לחם.

האם ניתן למלא את הקציצות במשהו?
בהחלט! אתם יכולים למלא אותן בגבינת פטה או בולגרית. זה יוסיף טוויסט טעים בכל ביס.

איך יודעים שהקציצות מוכנות?
אם הן משחימות בשני הצדדים ולא נראות עוד רטובות, אז הן מוכנות!

האם אני יכול להכין את הקציצות על שיטת הצלייה?
כן! אתם יכולים לצלות את הקציצות בתנור על טמפרטורה של 180 מעלות במשך 25-30 דקות. זה יותר בריא, ועדיין יהיה מושלם!

למה אני צריך להשתמש בלימון כבוש?
לימון כבוש מוסיף את החמיצות המעודנת שמעצימה את הטעמים האחרים. ההבדל טעים במנה!

חבר'ה, קציצות העוף הללו הן פשוט מנות חובה – משגעות ומלאות בטעמים. אם מצאתם את המתכון לטעים, שתפו אותו ברשתות החברתיות שלכם והפיצו את האהבה לחברים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *