קציצות על האש: המתכון המושלם לגריל ביתי
דמיינו את עצמכם בזיכרון רחוק מכפר קטן בשבת בבוקר. הריח של הקציצות המושלמות מתפשט באוויר ומביא איתו זיכרונות ממטבח הבית של סבתא. היום נדבר על המתכון המדהים והמעלף של קציצות על האש שלא תספיקו לטעום עד שהכל ייגמר!
זמן הכנת המתכון
• הכנה: כ-20 דקות
• בישול על האש: כ-10 דקות
• רמת קושי: קל
• מתאים ל-4 אנשים
הרי לכם הסיפור: אבא שלי תמיד היה מומחה לקציצות. אבל לא סתם קציצות, נתחי עוף, בשר וירקות מעורבים במינון מעולה, משהו שבאמת משתגעים עליו. כל יום שישי אחרי מדרשת השיעור בבית, היה ניחוח של מלח ופלפל שמעורבים במרקם הבשר דרך המרפסת. לכל קציצה הייתה אישיות משל עצמה.
מתכון זה, הוא בדיוק מתכון הקציצות של סבתא שלי, אך עם כמה טוויסטים כדי לעשות אותו חדשני ומעניין. הקציצות האגדיות והשגעוניות האלו יכנסו לכם עמוק ללב ולא תצליחו לשכוח אותן. בואו נתחיל!
הרכיבים הדרושים
המרכיבים לא יכולים להיות פשוטים יותר. תמצאו את כל הדרוש לכם ישירות במטבח או בחנות המכולת הקרובה:
• 500 גר' בשר טחון (של אמא, או של טלה אם תחפצו בטעם מעודן ומיוחד יותר)
• 1 בצל גדול, קצוץ דק דק (כי יש דברים שלא חוסכים עליהם)
• 3 שיני שום, קצוצות דק (שוּם! כי שום זה החיים)
• 1 כף פפריקה מתוקה (זה סוד המתקתקות)
• 1 כף כמון (כדי להוסיף תחכום ולשבור את המתיקות)
• 1 כף גריסי מלח (לא מסוגלים בלי מעט פיקנטיות)
• פלפל שחור טחון לפי הטעם (פלפל טוב זו חובה!)
• 1 ביצה מגודל M (הביצה שתדביק הכל יחד)
• 2 כפות פתיתי לחם (מוסיפים מרקם משגע לקציצות)
• שמן זית לטיגון קל (לטעם שמיימי)
אחרי הכנת המצרכים אנו נעבור לשלבי ההכנה. אנחנו נתחיל בהכנת תערובת טעימה שתוביל אותנו בסוף לאותן קציצות על האש שמנכחות חלום.
שלבי ההכנה
זה חשוב שתעקבו אחרי כל שלב כדי שתצליחו לקבל את הטעם המדויק והכי טוב שיש!
ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת אחידה.
צרו בעזרת הידיים קציצות בגודל הרצוי (לאפחה ולא קטנה מדי; בערך כמו תפוח קטן).
חממו מחבת גדולה עם מעט שמן זית על חום בינוני-גבוה.
טגנו את הקציצות 3-4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות יפה ויש להן קריספיות חיצונית.
הניחו את הקציצות על הרשת מעל הגריל. טגנו אותן כ-2-3 דקות מכל צד עד שהן מקבלות את ריח העישון והטעם המושלם של גריל פחמים.
הגישו עם פיתה, חמאה, עגבנייה ותבלינים קטנים לבחירתכם (כמו נענע רעננה ובצל ירוק חתוך דק).
אם אתם חושבים על חלופות או וריאציות טבעוניות, אתם בהחלט יכולים לנסות להוסיף תחליפי בשר מהצומח. קיימים לא מעט מוצרים כאלו בשוק, שמשתלבים נפלא עם הרכיבים הנותרים וישמרו על הטעם הנפלא של הקציצות.
ישנם עוד שדרוגים רבים שאפשר לעשות לקציצות האלו. ניתן להוסיף קוביות קטנות של גבינת פטה לבנה בתוך הקציצות כדי לקבל טוויסט יווני משמח. ניתן גם להוסיף גזר מרוסק לתערובת הבשר, להגברת הטעם המתוק-חמוץ. ואם אתם אוהבים אוכל פיקנטי, פשוט הוסיפו קצת צ'ילי חתוך דק, ותביאו פיצוץ טעמים לפה שלכם.
המנה הזו לא מושלמת אם לא תשתו לידה משהו טוב. ממליץ על כוס קטנה של יין אדום יבש שיפתח את הטעמים הממכרים במנה הזו. האוכל הזה מתכתב בצורה מופלאה עם יין עשיר וניגודיות של טעמים.
שאלות ותשובות
איזה סוג בשר עלינו לבחור אם אנו רוצים טעם עמוק ומיוחד?
בגלל שלקציצות יש טעמים עזים ומגוונים, מומלץ לבחור בבשר טלה. הבשר הזה ידוע בטעם העשיר והמאוד מעודן שלו. אם אתם רוצים לבחור משהו קלאסי יותר, אפשר גם להשתמש בבשר בקר, אבל תמיד עדיף ללכת על חלקים עם מעט שומן.
כיצד אפשר להפוך את המנה ליותר בריאה?
אפשר להחליף את הבקר או הטלה בחזה עוף טחון. זה הופך את המנה לקצת פחות שומנית ועדיין שומר על הטעם הטעים והממכר. אפשר גם להשתמש בפתיתי לחם מלא או אפילו קוואקר טחון במקום הפתיתים המסורתיים.
האם אפשר להכין את התערובת מראש?
בהחלט כן. אפשר להכין את התערובת יום לפני, לשמור בקירור, וליצור את הקציצות ביום ההכנה. זה אפילו משפר את הטעמים, מכיוון שהם נפתחים ומתמזגים בצורה יותר טובה במרקם הבשר.
מה אם אין לי גריל? האם אפשר להכין את הקציצות במחבת?
כן, כמובן. אחרי שטיגנו את הקציצות כמה דקות מכל צד במחבת, אפשר לסיים את ההכנה בגריל התנור על חום בינוני-גבוה. זה ייתן קצת את התחושה השרופה והמעושנת שרוצים.
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
חמישה ימים במקרר בקופסה אטומה, וניתן להקפיא את הקציצות עד שלושה חודשים. כשרוצים להתחמם מחדש, ממליץ על חימום קל בטאבון או במחבת כדי לשמור על הקריספיות.
האם יש תבלינים נוספים שאני יכול להוסיף?
בטח. כמה תבלינים שיכולים להשתלב טוב הם: בזיליקום מיובש, אורגנו, כוסברה קצוצה טרייה או יבשה. כולם מעשירים את הטעם ומוסיפים עומק נוסף למנה.
איך אפשר לשדרג את המנה בצורה קלה?
אפשר להוסיף מעט שמנת חמוצה עם שום לימון טרי מעל לקציצות אחרי ההכנה. זה מוסיף טעם קרמי ועשיר, וגם מביא קרירות שוברת לכל המתכון החם והמרענן הזה.
מה אפשר להגיש לצד קציצות על האש?
סלט ירקות טריים, פיתה חמה או אפילו צ'יפס מהתנור עם זילוף עדין של שמן זית ותבלינים מבטיחים לכם חגיגה בטעמים.
האם אפשר להפוך את המנה לרם מפחמימות?
בהחלט. השתמשו בקמח שקדים במקום הפתיתים וטופו בעבודת יד במקום הבשר. זהו תחליף טוב ומהנה ואפילו מתאים לדיאטות קטוגניות.
יש סוד שהופך את הקציצות למשגעות ביותר?
הסוד שלי הוא להוסיף מעט מים קרים לתערובת הבשר. זה מוסיף לרכות ומרקם אוורירי לקציצות והופך אותן ללא פחות ממעלפות!
זהו המתכון המיוחד שלנו לקציצות על האש, שמתאים לאירועים מיוחדים וכיף קטנים בבית. אני בטוח שהקציצות הללו יזכו למחמאות רבות ותהפכו להיות גיבורי המטבח! אם התרשמתם והייתם רוצים לשתף את המתכון, אתם יותר ממוזמנים להפיץ לחברים ומשפחה ברשתות החברתיות.
בתיאבון ובהצלחה! 🚀
כתיבת תגובה