קציצות פרסה טורקיות מושלמות לכל ארוחה
אם תהיתם אי פעם כיצד לשדרג את תפריט ארוחות הצהריים או הערב שלכם למשהו שהוא פשוט ממכר, מדהים ומעלף; כזה שטעמו יכניס אתכם לממלכה אחרת אבל עדיין יזכיר לכם את המטבח של סבתא – הגעתם למקום הנכון. היום אני חולק איתכם מתכון אגדי לקציצות פרסה טורקיות. המתכון הזה לא רק קל להכנה, הוא גם בריא ומפוצץ בטעמים משגעים ממזרח הים התיכון.
אבל לפני שנצלול למטבח, דמיינו לעצמכם קציצות רכות, נמסות בפה, עם טעמים עשירים של פרסה ותבלינים טריים שמכסים כל פינה בלשונכם. גם אני התאהבתי במתכון הזה ממבט ראשון, וכפי שאתם יודעים, כשמשהו פשוט עובד – אי אפשר לעמוד בפניו.
זמן הכנת המתכון
• סה"כ זמן: 60 דקות.
• רמת קושי: בינונית.
• מספר מנות: 4-6 מנות.
הייחוד של קציצות הפרסה הטורקיות הללו הוא בשילוב המושלם בין מרכיבים טבעיים ובריאים, לבין טעמים עשירים שלא תשכחו זמן רב. כל נגיסה תביא אתכם לארץ רחוקה של טעמים וניחוחות מרתקים.
הרכיבים הדרושים
הקציצות:
• 4 פרסות (כ-400 גרם)
• 100 גרם גבינת פטה מפוררת
• 2 ביצים
• חצי כוס פירורי לחם
• חצי כוס קמח
• מלח ופלפל לפי הטעם
• שמן זית לטיגון
רוטב טחינה לימונית:
• חצי כוס טחינה גולמית
• מיץ מחצי לימון
• מים (לפי הצורך)
• קורט מלח
• קורט סוכר
מרכיבים חלופיים ואפשרויות:
– למי שרוצה גרסה טבעונית: אפשר להחליף את הביצים בפלפל שחור ופתיתי ציה, ולהמתין שהפתיתים יספגו את הנוזלים.
– לגרסה ללא גלוטן: ניתן להחליף את פירורי הלחם και הקמח במקמח תירס או אורז.
– אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר או אפילו נענע לטוויסט מרענן.
הפרסות בעצמן עשירות בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. נכון שבמתכון הזה אנחנו מטגנים אותן, אבל האיזון בין הפרסות הטריות לבין התבלינים העשירים מקפיץ את המנה לרמה אחרת לגמרי.
שלבי ההכנה
1. קודם כל, קוצצים דק דק את הפרסות, ממש כמו במצב רוח לקיצוץ מטורף! מתחילים מהחלק הלבן וחותכים עד לחלק הירוק הבהיר.
2. מבשלים את הפרסות במים מומלחים קלות כ-10 דקות, עד שהן נמסות ומתכנסות כמו חמאה בחמאה.
3. מסננים את הפרסות היטב ומשאירים אותן להתקרר כמה דקות ככה.
4. מתחילים להכין את הקציצות: מערבבים את הפרסות המבוצלות עם הביצים, גבינת הפטה המפוררת, פירורי הלחם, והקמח.
5. מתבלים במלח ופלפל בדייקנות ובאהבה. נזכרו שאי אפשר עם יותר מדי מלח – מספיק פיזור קל.
6. יוצרים כדורים בגודל המתאים לכם ושומרים במקרר לפחות 30 דקות להתקשות.
7. מטגנים את הקציצות בשמן זית חם עד שהן מזהיבות יפה מכל צדדיהן. חום בינוני זה המפתח!
8. מכינים את רוטב הטחינה: מערבבים טחינה גולמית עם מיץ לימון, מים, קורט מלח וסוכר עד שמגיעים למרקם חלק ואחיד.
9. מגישים את הקציצות עם רוטב הטחינה בצד, עדינות.
10. אוכלים ונהנים מעל ומעבר!
תשדרוגים ותוספות:
אם אתם מרגישים להרפתקנות, הנה כמה רעיונות לשדרוג המתכון:
– תוספת של צנוברים קלויים לקציצות יכולה להוסיף קראנצ'יות.
– אתם מוזמנים להשתמש ברוטב יוגורט עם עשבי תיבול במקום טחינה רפואית.
– רצועות פלפלים צלויים יתאימו נהדר כקישוט לצד המנה.
– ניתן להוסיף כפית קארי לתערובת לקציצות כדי לקבל טוויסט הודי במנתכם.
אלה כל כך טעימות שתשכחו מהעולם סביבכם ותתמכרו לקסם של המנה.
שאלות ותשובות:
האם ניתן להקפיא את הקציצות לפני או אחרי הטיגון?
כן! אני ממליץ להקפיא אותן לפני הטיגון כדי שיישמרו את מרקמן האוורירי. פשוט מניחים את הקציצות המגורמות על מגש, מחממים את התנור, ואז מקפיאים.
האם אפשר להשתמש במקום זה בירקות אחרים?
כמובן, קציצות כרובית או ברוקולי יתאימו מצוין לאותה המתכון!
האם אפשר לותר על הגבינה?
בטח, ובמקום זה אפשר להחליף ביותר פירורי לחם ויותר תבלינים לטעם עשיר יותר.
כיצד ניתן לוודא שהקציצות לא יתפרקו בטיגון?
חשוב לשמור על תערובת קרה ולוודא שהיא לא נוזלית מדי. אחרי שאגלגל אותם לכדורים, כדאי לתת להם להתקרר במקרר.
האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן?
בהחלט, קמח תירס או קמח אורז יעשו את העבודה מצוין.
האם זה מתאים לילדים?
הקציצות הללו הן דרך נהדרת לגרום לילדים לאכול פרסה בצורה שהם אוהבים! אם תרצו, תוכלו גם להקטין קצת את התבלינים.
מה זה יעשה לארוחה משפחתית?
הקציצות הללו יהפכו כל ארוחה משפחתית לאירוע מיוחד ומושקע. אחת הארוחות שהילדים ירוצו אליהן מבחוץ.
האם מותר לטגן במשהו אחר חוץ משמן זית?
בהחלט, שמן קנולה או חמניות יהיו תחליפים טובים.
האם כדאי להגיש מנה זו עם תוספת?
הייתי ממליץ על סלט טורקי מרענן ופרוסות עגבנייה עם שמן זית. אורז גם כן יתאים נהדר.
האם יש מתכון נוסף שמתאים לטחינה לימונית הזו?
הטחינה הלימונית הזו הולכת כמעט עם כל דבר. נסו אותה על סלט ירוק, בננה קריספית או אפילו על חומוס חם ומעל יוגורט כוסברה!
כעת, אחרי שהשתתפתם בהרפתקה המטורפת הזאת, אני בטוח שתבינו בדיוק למה אני כל כך אוהב את המנה הזו. אז קדימה, הכינו ושמנו לב להפתעות הטובות והמשגעות שממתינות לכם. שתפו חברים ובני משפחה, ובעיקר אל תשכחו להנות ולאהוב כל רגע במטבח! האם יש טעם יותר טוב מריח של קציצות פרסה מבושמות? כנראה שלא.
שתפו איתנו את החוויות שלכם והפיצו את הקסם הזה ברשתות החברתיות לאנשים שאתם אוהבים!
כתיבת תגובה