קציצות פרסה עם בשר טחון – מתכון מנצח בקלות!

קציצות פרסה עם בשר טחון – מתכון מנצח בקלות!

"`html

קציצות פרסה עם בשר טחון – מנה שכולה טעם ואהבה

האם אי פעם חלמתם על מנה שתפוצץ לכם את החושים ותשאיר אתכם עם טעם של עוד? קציצות פרסה עם בשר טחון הן בדיוק מה שאתם צריכים! מדובר במאכל מדהים, שמשלב בתוכו את הטעמים המושלמים של הבשר הטחון עם הפרסה הטרייה, והכל יחד יוצר חוויה קולינרית מעלפת. קציצות כאלה לא תמצאו במסעדות, אלא רק במטבח של סבתא, עם אהבה אינסופית ותשומת לב לפרטים הקטנים. אנשים, המכלאה הזאת של פרסה ובשר טחון לא טעמה רגילה, זה משהו שיחזיר אתכם לבית, אל זיכרונות ממטבח אימא או סבתא, משהו מדהים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות מהנות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין קציצות פרסה עם בשר טחון שתשאירו את כולם פעורי פה, תצטרכו כמה מרכיבים פשוטים אבל עם כוחות מדהימים!

  • 500 גרם בשר טחון (בקר או תחליף בשר טחון)
  • 250 גרם פרסה קצוצה דק
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 ביצה
  • ½ כוס קמח (אפשר גם קמח כוסמין או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון

כמובן שניתן לשדרג את הקציצות המהנות הללו עם תוספות היכן שנראה לכם! אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, כוסברה או נענע, או לתבל בכמה תבלינים שונים כמו כמון או צ'ילי לפי הטעם.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להכין את הקציצות המהממות! ככל שנחוש את תהליך ההכנה, כך נבין את הטעמים שיעטפו אותנו.

  1. נחמם מעט שמן זית במחבת ונטגן את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף.
  2. נוסיף את השום הקצוץ ונערבב כ-2 דקות נוספות.
  3. בקערה גדולה, נניח את הבשר הטחון, הפרסה הקצוצה, תערובת הבצל והשום שנטגנו, הביצה, הקמח וכל התבלינים.
  4. נלוש את התערובת היטב עד שהכל מתערבב אחיד.
  5. נשאיר את התערובת למנוחה במקרר למשך 20 דקות.
  6. נחמם שמן במחבת עמוקה על חום בינוני.
  7. ניצור קציצות מהתערובת ונניח אותן במחבת.
  8. נטגן את הקציצות כ-4-5 דקות מכל צד עד שהן משחימות היטב.
  9. נחליף למגבת נייר כדי להפסיק את הטיגון.

תוספות ושדרוגים אפשריים

ואם יש לכם מחשב ובוסט של יצירתיות, תוספות אלו עשויות להפתיע אתכם!

  • אפשר להגיש את הקציצות עם רוטב יוגורט וחמוצים – הם יתנו טעם מרענן.
  • אפשר להפוך את המנה ליותר בריאה על ידי צלייה בתנור במקום טיגון.
  • לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בטופו תפור או בשר טחון צמחי, ולהשתמש בקמח חומוס במקום חיטה.
  • לשדרוג טעמים, כדאי להוסיף קוביות בולגרית לתערובת.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי פרסה? אפשר להשתמש בהוריישו, כרוב או רזיל. מה שימה לכם.
האם אני יכול להכין את הקציצות ולשמור אותן במקפיא?
כן, מאוד מומלץ. אפשר להכין את הקציצות, לקפא אותן ואחר כך בישול ישיר מבלי צורך להפשיר.
מאיפה מגיע הרעיון לקציצות פרסה?
במטבחים מסורתיים במדינות המזרח התיכון, קציצות עם ירקות הם מאכל אהוב.
האם ניתן להשתמש בבשר טחון עוף?
כמובן! השימוש בבשר עוף ייתן לקציצות טעם עדין יותר, אבל מדהים בכל מקרה!
האם צריך להשרות את הבשר לפני הבישול?
לא, הבשרה לא נדרשת, פשוט לנער מהמרינדה ולהתפשט בתהליך.
על מה כדאי להקפיד בטיגון?
לטגן בטמפרטורה בינונית כדי שלא יישרף החוץ ונותן לפנימיות להתבשל.
איך כדאי לאחסן קציצות שנשארו?
שמור במיכל סגור במקרר, וחמם מחדש באותו חרך.
האם הן יישמרו לאורך זמן?
בהחלט, קציצות בטעמים מתמזגות היטב, אפילו בחימום מחדש.
מה אני יכול לשדרג עם קציצות בטיבול?
תבלינים כמו כמון, קימיל או טיפה חריף כמו טיבול יפוך את המנה ליותר אחידה.

לאחר שהכנו את הקציצות האלה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה. זהו מתכון שמשדר אהבה ומשפחה, וכולם ייהנו ממנו!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *