רוטב כמהין – המתכון שיעשה לכם את השדרוג המושלם

רוטב כמהין – המתכון שיעשה לכם את השדרוג המושלם

רוטב כמהין – המנה שתשנה את כל מה שחשבתם על טעמים!

קונספטים של טעמים חדשים ללא ספק מצליחים לגעת בלב שלנו, אבל כשמדובר ברוטב כמהין, אנחנו מדברים על חוויה מדהימה שעושות רוחניות עם כל ביס. דמינו לעצמכם את זה: אתם ממתינים למנה שנעשתה במיוחד עבורכם, ובדיוק ברגע שהיא מגיעה אליכם, ריח של כמהין חלופי עם נגיעות של אלפי תבלינים משגעים ממלא את האוויר. הו, זה כבר מרכז הערב! פריט מדהים, משגע, שהוא לא רק תוספת למנה אלא כוכב קודר, בלתי מתפשר. אם אתם אוהבים ללקק את האצבעות, הרוטב הזה הוא מבחינתכם מיליון דולר!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4-6

  • זמן הכנה כולל של 30 דקות
  • רמה קלה מאוד ותוכלו להכין עם האוצרות שיש לכם במטבח
  • מספיק ל-4-6 מנות, תלוי בכמה רוטב אוהבים!

הרכיבים הדרושים

כעת, הגיע הזמן לגלות את המרכיבים שיעשו לנו את הרוטב המושלם:

  • 150 גרם פטריות כמהין טריות או קלות (או 50 גרם פטריות כמהין מיובשות)
  • 3 כפות שמן זית פרש
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה (או שמנת צמחית לגירסה טבעונית)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן קשה (או גבינת קוקי לגירסה פרווה)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק (למראה המרענן)

אפשר גם לקבל את טעם הכמהין על ידי שימוש בתבלינים נוספים כמו נענע או טימין, אך השילוב עם גבינת פרמזן וחמאה – מעלה את זה לרמה אגדי ממש!

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להתחיל להכין את הרוטב שישגע את האורחים שלכם!

  1. אתם מתחילים בלהניח את הפטריות כמהין או הפטריות המיובשות בקצת מים חמימים במשך כ-10 דקות עד שיתרככו.
  2. לאחר מכן, קצצו את הפטריות לחתיכות קטנות.
  3. ובינתיים, במחבת בינונית, טגנו את השום הכתוש בשמן זית על חום בינוני.
  4. כשהשום מתארך, הוסיפו את הפטריות הקצוצות וערבבו כ-4-5 דקות.
  5. לאחר שהפטריות משחימות, הוסיפו את השמנת, מלח ופלפל וערבבו.
  6. תנו לזה להרתיח על חום נמוך למשך 15 דקות עד שהרוטב מסמיך.
  7. לקראת הסוף, הוסיפו את גבינת הפרמזן וערבבו עד שהיא נמסה.
  8. לסיום, הסבירו את הפטרוזיליה הקצוצה מעל לפני ההגשה.

הרוטב המעלף הזה יוסיף רדימות וממנה למנות כמו פסטה, בשרים או אפילו על פיצה! ממש מעורר תיאבון!

תוספות ושדרוגים אפשריים

ישנן המון אפשרויות לשדרג את רוטב הכמהין שלכם. אנחנו יכולים להמליץ לכם על:

  • להוסיף קמצוץ של צ'ילי גרוס – זה יוסיף חריפות מדהימה!
  • לנסות להמיר את השמנת בשמנת חלבית עם טעם לימוני – זה משגע!
  • להגיש על כתף של ירקות קלויים חתוכים לקוביות כמו קישואים או חצילים בגריל – כך תוספת פריכיות גם تוספת בריאה!
  • לשלב עם פירות ים – כמו שרימפס או קלמרי – זה נותן טוויסט אגדי!
  • לנסות להמיר את המלח במלח מעושן לטעים מאתגר!

תמיד תזכרו, כשאנו נוגעים בטעמים – כל אחד מאיתנו הוא עוצר יצירה! כאן אתם יכולים להשתעשע עם המרכיבים, להרגיש חופשי לשדרג ולהוסיף!

שאלות ותשובות

מה זה בעצם כמהין?

כמהין היא סוג של פטריה נדירה הגדלה מתחת לאדמה יחד עם שורשיהם של עצים. יש לה טעם ייחודי, כמעט אגדי, שידוע במטבחי העולם.

האם אפשר להכין רוטב כמהין עם פטריות רגילות?

בהחלט! אם אין לכם גישה לכמהין, פטריות פורצ'יני או פטריות שמפיניון יכולות להוות תחליף נעים.

אפשר לשמור את הרוטב במקרר?

כן, תוכלו לשמור את הרוטב בצנצנת סגורה במקרר במשך 3-4 ימים. רק כדאי לחמם אותו לפני ההגשה שוב.

איך אפשר לגרום לרוטב להיות טבעוני?

שימוש בשמנת צמחית ובשילוב גבינת קוקי במקום גבינת פרמזן ייתן לכם תוצאה נהדרת!

באילו מנות כדאי להשתמש ברוטב?

הרוטב הזה מתאים לפסטה, סלטים על בסיס ירקות קלויים או כבושים, ואף על בשרים כמו עוף או דגים!

מה קורה אם אני לא אוהב גבינת פרמזן?

אתם יכולים להשאיר את הגבינה החוצה או להמיר באפשרות טבעונית אחרת, כמו גבינת קשיו!

האם כדאי להוסיף אגוזים לרוטב?

נכון! לאגוזי פקן או אגוזי לוז קצוצים יכולים להוסיף מרקם ולאזן את הרוטב.

האם ניתן לשדרגו עם שמן כמהין?

בהחלט! שמן כמהין יוסיף טעם מדהים ויספק גימור משגע.

איך ניתן לאחסן פטריות כמהין?

כדאי לשמור פטריות כמהין במקרר בתוך שקית נייר, כדי לאפשר להן לנשום ולהישאר ייבשות.

האם אפשר להקפיא את הרוטב?

מלכתחילה, לא מומלץ. אז תכינו מה שצריך על מנת שיתפוס בחיים שלכם ותיהנו מהחוויה על בטוח!

אז בואו נחשוב ליד שולחן, יד ביד, ונקשר כמה חוויות רוטב כמהין משגעות עם חברים ובני משפחה. ללכת ולשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות? בהחלט!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *