רוטב לניוקי תפוחי אדמה שיגרום לכם להתמכר!
רוטב לניוקי תפוחי אדמה – מתכון אגדי ומדהים!
הרגע המרגש הזה שבו הניוקי תפוחי האדמה יוצא מהמים, מותך ברוטב ייחודי, וזה טעם שמעיף אתכם עד לב השמיים! מתכון זה ייקח אתכם לשיאים חדשים של הנאה עם רוטב שיגרום לכל ביס להיות ממכר. כשאתם מכניסים את הכף לפה, זה קודם כלصبحכם מלקקים את האצבעות, וגם לשיעור בקולינריה! זה לא סתם רוטב – זה רוטב שיכול לגרום לכל אחד הרואות והחוויות שאתם חולקים על שולחן האוכל להפוך לרגעים בלתי נשכחים.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נתקדם לרשימת הרכיבים. שימו לב, המתכון הזה מאפשר לא רק לגוון את הטעמים אלא גם לשחק עם המרכיבים. תנו לעצמכם חופש יצירה!
- 500 גרם תפוחי אדמה מבושלים ומשומרים
- 200 גרם קמח חיטה (עשוי לעבוד גם עם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1 ביצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 50 גרם חמאה (או שמן זית לטבעונים)
- 2 שיני שום קצוצות
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת צמחית לטבעונים)
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (אפשר להחליף בגבינת טופו לצמחונים)
- ¼ כוס עלי בזיליקום קצוצים
- ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
- אגוז מוסקט (לפי הטעם)
איזה טעם אלפיני ומדהים מחכה לנו כאן! תמיד יש מקום ליצירתיות, אתם יכולים לנסות להוסיף גם ירקות קיץ אחרים או תבלינים הייחודיים לכם.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיעה השעה להתחיל ליצור את היצירה הקולינרית הזו. המדריך המתודולוגי המפורט יוכל לסייע ללא בעיות! לכו על זה, בכיף וכמובן במקום חם!
- מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מסננים ומעבדים לפירה חלק.
- לגבי הניוקי, מוסיפים קמח, ביצה, מלח ופלפל לפירה ומערבבים עד שהתערובת נעשית אחידה. המטרה היא ליצור כדורי ניוקי רכים ואווריריים שנמסים בפה.
- משהו משגע פה – לוקחים מעט מהתערובת ויוצרים את הניוקי. ניתן להשתמש בכף או רק בעזרת הידיים.
- מבשלים מים בסיר עם מלח. מבשלים את הניוקי במים הרותחים כ-2-3 דקות עד שהם צפים. זה סימן מצוין, הם מוכנים!
- מניחים את הניוקי לצינון בסינון אחד.
- בינתיים, במחבת, ממיסים חמאה (או שמן) ומוסיפים את השום הקצוץ. מטגנים להזהבה קלה באוויר הממלא במשגעות!
- מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה קלה. מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים עד שזו נמסה לחלוטין.
- מסננים את הניוקי מוסיפים לאט למחבת עם הרוטב, וכך מסיימים את החיבור המעלף בין השניים!
- בסוף, מפזרים את הבזיליקום ואת פטרוזיליה הקצוצה.
מאוד מפתה להוסיף עוד משהו! ניתן לשדרג את המנה עם רוטב פסטו מעל, או להוסיף חרדל דיז'ון בשביל ההפתעה שבטעם. אפשר להחליף כמה מרכיבים לפי טעמכם האישי וליצור דברים חדשים ומרעננים.
שאלות ותשובות
מה יכול להחליף את גבינת הפרמזן במקרה שלי?
אם אתם לא אוכלים מוצרי חלב או פשוט רוצים משהו אחר, ניתן להשתמש בגבינת טופו או גבינה צמחית אחרת שאתם אוהבים. לא ניתן אחריות על טעם מובן, אבל זה שווה לנסות!
האם אפשר להכין את זה ללא גלוטן?
בוודאי! פשוט תחליפו את הקמח בקמח תפו”א או קמח אורז. זה ייתן לכם תוצאה לא פחות נימוחה ומדהימה.
כיצד ניתן לשמור על הניוקי אם יש שאריות?
שמרו אותם בכלי אטום במקרר. כשאתם רוצים לחמם, פשוט טגנו את הניוקי במחבת עם מעט שמן – זה ייתן להם קראנץ' מעולה!
מה אם אני צריך מתכון מהיר יותר?
אם אתם מחפשים להיות מהירים יותר במנה, אתם יכולים לרכוש ניוקי קנוי מוכן ולרכז את המאמץ בהכנת הרוטב בלבד.
האם רוטב זה יתאים לפסטה?
כמובן! הרוטב הזה הוא דינמי וכשאתם מכינים פסטה, הרוטב הופך לחשוב לא פחות.
מהם הרטבים האחרים שהייתי יכול לנסות?
רוטב חמאה עם גזר קלוי ומעט תבלינים מתפרצי, או רוטב של שמן זית, שום, וזיתים.
כמה זמן לוקח להכין את הניוקי השונים?
במצב רגיל, מדברים על בין 15 ל-20 דקות. חישבו זמן נוסף אם מרכיבים נוספים שהם רוצים לשים לב אליהם כמו רוטב.
האם זה מתכון קלאסי עלי אדמות?
רוטב הניוקי הזה ללא ספק הוא קלאסי! הוא יכול היה להיכנס למתכוני סבתא ולזכות בהנחות כבוד בלתי נגמרות.
האם אני יכול להקפיא את הניוקי?
כן, אף אחד לא יגיד לא! פשוט הקפיאו את הניוקי המוכנים ובזמן שתרצו לשתף אותם בחיים, פשוט מבשלים עם מים רותחים ואחרי שהן צפות – זה הזמן שלכם להוציאם.
האם ניתן להכין רוטב זה מעוד סגנונות?
כמובן! שימו דגש על איזה סוג טעמים אתם אוהבים, ואתם תופתעו לרוב! אתם יכולים לשלב בשיטת הכנה זו, גם טעמים אסיאתיים או אוריינטליים.
מקווים שהמתכון הזה היה מעניין ומעורר רצון להכין אותו שוב ושוב. אם אהבתם, אל תשכחו לשתף עם החברים ברשתות חברתיות! ביסים לכולם, ועכשיו, בתיאבון!
כתיבת תגובה