רוטב מיונז לסלט חסה שיביא טעמים למנה שלכם
המתכון המושלם לאיולי ביתי – רוטב מיונז לסלט חסה
תארו לכם את הסלט שאתם הכי אוהבים. עכשיו תוסיפו לו את הרוטב המושלם, זה שמעלה אותו לגבהים שלא חשבתם עליהם! רוטב מיונז ביתי הזה הוא מדהים, מעלף ממש! הוא ייתן לסלט שלכם את הטוויסט שיגרום לכולם ללקק את האצבעות. אז אם אתם מתכוונים לערוך ארוחת ערב עם חברים, או סתם להכין סלט מושחת לנשנוש בבית, אתם במקום הנכון. זה רוטב ממכר שבזכותו סלט חסה רגיל יהפוך לסלט אגדי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות
- סה"כ זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: לכ-4 אנשים
הרכיבים הדרושים
- 2 חלמוני ביצה טריים
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 כוס שמן חמניות (או שמן זית, אם אתם רוצים לשדרגו למשהו מורכב יותר)
- 1 כפית מיץ לימון טרי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 שן שום כתוש (אופציונלי, אבל שווה את זה!)
למי שמחפש גרסה טבעונית, ניתן להשתמש בחלב סויה במקום חלמוני ביצה ולהוסיף אבקת חלבון צמחית לשיפור המרקם. כמו כן, אפשר להחליף את השום באבקת שום, אם רוצים טעם יותר עדין.
שלבי ההכנה
בשלב הזה, אתם הולכים להבין מה זה אומר "ליצר רוטב מהבסיס". זה מאוד קל, תאמינו לי!
- נניח את החלמונים והחרדל בקערה עמוקה.
- באמצעות מטרפה, נתחיל להקציף את התערובת עד שהתמזגו לחלוטין.
- בהדרגה, נוסיף את השמן, טיפ-טיפונת בכל פעם, תוך כדי ערבוב מתמיד. בשלב הזה אתם יכולים לשמוע את התערובת מתחילה להתעבות.
- לאחר שכבר כמעט כל השמן הוכנס, נוסיף את מיץ הלימון והמלח לפי הטעם.
- במידה ורוצים, נוסיף את השום הכתוש ונטעם שוב.
- עברו כל הזמן ללטף את הקערה בגאווה, כי הצלחתם להכין משהו מדהים!
כולם הסכימו שאיולי אמיתי הוא לא סתם רוטב, הוא חתיכת יצירת אמנות! שלב ההכנה לא לוקח הרבה זמן, אבל התוצאה היא טעם משגע!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
כמובן שניתן לשדרג את הרוטב הזה בכמה דרכים. ניתן להוסיף עשבי תיבול כגון בזיליקום או פטרוזיליה טרייה, שיתנו לו טוויסט מרענן. אם אתם אוהבים חריף, תוסיפו מעט פפריקה חריפה או צ'ילי נשחף! יש כאלו שמשתמשים באגוזי לוז קלויים חלקים לתוספת אגוזית, וזה אגדי!
האיולי הזה משתדרג גם עם עגבניות מיובשות, פרוסות זיתים שחורים, או אפילו בסודה של רוטב פסטו. השמיים הם הגבול!
שאלות ותשובות
מה אם אני allergic לביצים?
בשבילכם יש גרסה טבעונית של הרוטב, עם חלב סויה במקום החלמונים. וגם, אם תוסיפו אבקת חלבון, תקבלו מרקם דומה!
האם אפשר להכין את הרוטב מראש?
בוודאי! אתם יכולים להכין אותו יום לפני ולשמור במקרר. רק תוודאו שהוא מכוסה כשאתם שומרים.
מה אם אני רוצה להוסיף טעמים אחרים?
שום בעיה! אתם יכולים לשדרגו עם תבלינים כמו כמון או קימל!
האם יש הבדל בין שמן חמניות לשמן זית ברוטב?
שמן חמניות נותן טעם ניטרלי יותר, בעוד ששמן זית יתן טעם פירותי יותר. אתם מחליטים!
מה לעשות אם הרוטב יצא דליל מדי?
אם הרוטב יוצא דליל, הוסיפו עוד חלמון תוך כדי ערבוב.
האם אני יכול להשתמש ברוטב הזה לשניצל?
בוודאי! זה אחד הרטבים הכי מושלמים לשניצלים!
מה אורך חיי המדף של רוטב מיונז ביתי?
אם אתם שומרים על הרוטב בקירור, הוא יכול להחזיק מעמד כשלושה ימים.
זה רוטב מתאים לסלטים רק?
לא בהכרח! או שתשתמשו בו כרוטב בסנדוויצ'ים, או כהשלמה לבשר וציג קרים.
כיצד ניתן למעוך את טעמי הרוטב כדי שהם יהיו פחות חזקים?
פשוט הוסיפו עוד שמן ותוספות כמו יוגורט או גבינת מסקרפונה!
האם אפשר להכין רוטב זה עם מכונת מיקסר?
לגמרי! ראיון את כל החומרים וערבבו עד שהרוטב מוכן!
אם אתם אוהבים את המתכון הזה, שתפו אותו ברשתות החברתיות ותנו לחבריכם לגלות את הקסם של רוטב המיונז הזה. ככה אתם גם תעזרו להם לשדרג את הסלטים שלהם!
כתיבת תגובה