רוסטביף בתנור מתכון קלאסי לצלי שאין כמוהו

רוסטביף בתנור מתכון קלאסי לצלי שאין כמוהו

רוסטביף בתנור – מתכון קלאסי לצלי עסיסי

אם יש דבר אחד שמאחד כמעט את כל האנשים סביב שולחן החג, זהו רוסטביף. יש משהו פשוט מדהים באוכל הזה, שיודע לשעשע את החיך שלנו ולחמם את הלב. כשהבשר הזה מתבשל בדיוק כמו שצריך בתנור, הוא הופך למתחם של טעמים שמתמזגים זה בזה בצורתם המושלמת. ותסלחו לי על הקלישאה, אבל כשהרוסטביף יוצא מהתנור, כל הבית מתמלא בניחוח אגדי שמזמין את כל השכנים, את כל המשפחה ואת כל החברים לשבת וליהנות יחד. התוצאה? שיחת החג המושלמת.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת כששוברת אתכם על התחושות והשיחות שסביב השולחן, הגיע הזמן להתפנות לפעולה. רוסטביף אמיתי דורש את הרכיבים הנכונים, כאן לא מתפשרים על איכות. להלן המרכיבים שצריכים להיות רשומים ברשימה שלכם:

  • 1 ק"ג רוסטביף (חלק שייטל או פילה)
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 3 שיני שום קלופות ובצורות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כפית תיבול כמון נוסף אם אהבתם את התחושה

מרכיבים חלופיים

למי מכם שרוצה לשדרג את המתכון, יש כמה אפשרויות נהדרות. עבור גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הרוסטביף בנתחי טופו עם ציפוי של תבלינים דומים. כאשר אתם משתמשים בטופו, ודאו שהוא מקולקל ומלא בטעמים שמתעוררים בתהליך הבישול. עבור הגלוטן-חושב ביניכם, ניתן למצוא רוטב סויה ללא גלוטן או לשדרגו עם רוטב פרפרי איכותי.

שלבי ההכנה

עכשיו נעבור לדרך ההכנה. תתכוננו, כי התהליך קל וכשהצלי ייצא, תרגישו כמו שפים מקצועיים!

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מעבירים את נתח הבשר להמלצה עם מלח גס, פפריקה, קימל וכמון – תנו לזה לחלחל היטב.
  3. במחבת חמה עם שמן זית, מטגנים את נתח הבשר מכל הצדדים כ-2-3 דקות עד שיתקבל צבע זהוב.
  4. מעבירים את הבשר לתבנית עם נייר אפייה.
  5. מערבבים את רוטב הסויה והדבש ומסננים מעל הבשר.
  6. מניחים את שיני השום מסביב לנחתי הבשר.
  7. אופים בתנור במשך כ-1.5 שעות, עד שהבשר מגיע לטמפרטורה פנימית של 57 מעלות צלזיוס (למדיום-רייר). אם אתם אוהבים טעמים יותר מבושלים, אפשר להפשיל עד 65 מעלות.
  8. שולים מהתנור ונותנים למנוחה כ-10 דקות לשחרור הטעמים.
  9. חותכים לרצועות דקות ומקשטים עם ירקות או סלט מתוק כתוספת.

תוספות ושדרוגים

למי שאוהב להתנסות ולחדש, יש המון דרכים להוסיף טעמים ודקויות. אחד הדברים המעלפים הוא תוספת של ירקות שורש – גזר, בטטה ותפו”א שיכולים להיכנס לתבנית בתנור יחד עם הבשר. תוספת פשוטה, במרחק נגיעה, ומתחילה באיזו דג כמון או טיבול פפריקה מתקבלת חוויה מושלמת ויפה גם בצלחת.

שאלות ותשובות

לאן הוספתי את השום?
שיני השום מתווספות לתבנית על מנת להוסיף ריחות ועושר טעמים, וכמובן שהן גם מתמזגות בטעמים של הבשר.

איך יודעים מתי הבשר מוכן?
הטמפרטורה הפנימית היא המדד האמין ביותר. כשזה מגיע ל-57 מעלות צלזיוס, זו טמפרטורת מעבר מצויינת למדיום-רייר, ועד 65 מעלות למדיום.

האם ניתן להכין רוסטביף עם נתח אחר?
בהחלט! אם קשה למצוא רוסטביף, ניתן גם להשתמש בנתח של פילה עגל או שייטל, שהם מצוינים למתכון סיבובי זה.

מה קורה אם אני לא אוהב טעמים חריפים?
אפשר פשוט להוריד את טיבול הקימל והכמון, ולהתמקד בתבלינים מתוקים כמו דבש ופפריקה.

מה ניתן להגיש עם הרוסטביף?
רוסטביף משתלב נהדר עם פירה, ירקות בגריל או סלט רענן. אפשר להגיש גם עגבניות שרי עם תיבול בלימון ושום – הכל שזה יהיה טעים!

אני זקוק למתכון לסלט רענן יחד עם זה, יש לך משהו?
כמובן! סלט רענן עושה פלאים עם רוסטביף. קחו חסה, פומלה, ואגסים – קלחו הכל עם לחם קלאסי בחיק המשפחה.

איך ניתן לשמור את שאריות הרוסטביף?
חותכים את הנתח הנותר לסוגים אם הוא די מוכן. ויש לכם בזמן מוגבל, מסננים את הבשר בניילון ושמים במקרר.

האם ניתן להשתמש ברוטב סויה פתוח יותר מנמשל?
בהחלט! רוטבים כמו רוטב פרפרי יוכלו להוסיף טעמים חתוכים ומיוחדים.

לכמה זמן בעצם ניתן сохранить את הבשר במקרר?
תאחסנו את הבשר הקר במקרר, ויש לכם לפחות 3-5 ימים אידיאליים! וזה כמובן משוגע להחיות אותו לשימוש שוב.

אני רוצה לעשות גרסה בריאה יותר, מה אני עושה?
נסו להחליף את הבשר בקוד רזה יותר כמו הודו או עוף, ומפחיתים את השמן.

רוסטביף הוא מתכון שלא רק משגע בכל ביס, אלא גם מייצר רגעים מוקסמים סביב השולחן. זה הזמן להמם את המשפחה והחברים עם המנה הכי טעימה שיש. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות חברתיות כדי שגם אחרים ייהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *