ריכוך בשר עם סודה לשתייה: טכניקות שתוכיחו לכולם
הריכוך המושלם: בשר רך כמו חמאה עם סודה לשתייה
אם אתם חובבי בשר, ודאי לא פעם נתקלתם בבעיה שכוללת חיתוך נואש של נתח בשר עיקש שלא רוצה להיכנע למזלג. האם ידעתם כי סודה לשתייה היא הפתרון המופלא להעניק לבשר שלכם רכות, כך שתוכלו ללקק את האצבעות אחרי כל ביס? מתכון זה פותח בפני כולנו עולם חדש של אפשרויות לבקרת טקסטורות, ומתאים לשדרוג כל מנה בשרית פשוטה לארוחה אגידית ומפנקת. הכינו את מחבתותיכם, כי אנחנו מתחילים!
זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
- 1 ק"ג נתח בשר עוף או בקר (ההמלצה היא לשלב בין סוגי בשר)
- 2 כפות סודה לשתייה
- שיניים אחדות של שום טחון
- כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית או חמאה לטיגון
- תיבול נוסף: רוזמרין, טימין או עשבי תיבול אחרים לפי טעם
כמובן שאם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הבשר בטופו או בשעועית חומה, שגורסים באותו אופן. זה בהחלט אתגר מרגש! אפשר גם לנסות את המתכון על דגים, אבל שימו לב שהזמן והכמויות משתנים בהתאם. הווים גמישים, תתנסו!
שלבי ההכנה
במדריך זה נסקור יחד את השלבים הפשוטים לריכוך המדהים של הבשר בעזרת סודה לשתייה, שיגרמו לכל אחד לחשוב שידי האוקיושוק בסין אפו אותכם. נתחיל!
- וודאו שהנתח חתוך גס והכינו אותו למרינדה.
- בעזרת קערה, הוסיפו את הבשר, סודה לשתייה, שום, מלח ופלפל והמקצו את התערובת היטב.
- מספרו את הבשר לנוח לפחות 15 דקות במקרר, כך הסודה לשתייה תחדור אליו.
- כאשר הזמן עובר, שטפו את הבשר היטב במים כדי להיפטר מהשאריות של סודה לשתייה.
- יש לייבש את הבשר בעזרת מגבת נייר.
- חממים שמן זית (או חמאה, למה לא?) במחבת חמה. שימו לב שהשמן רותח אך לא מעשן.
- סגדו בשר במחבת מעל חום גבוה עד שיתקבל צבע זהוב-סגלגל. מומלץ להפוך את הנתח כל 3-4 דקות.
- לסיום, הוסיפו את העשבים שהתבחרו וטגנו את הבשר עד שהוא מבושל פנימה.
זהו! עכשיו יש לכם נתח בשר כה נימוח, רך ומושלם, שממש נמס בפה! אל תשכחו ללקק את הצלחת בסוף, גם בעדינות זה עשוי להיות משגע.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לקחת את המנה הזאת לשלב הבא, כדאי לשקול להוסיף פירות יבשים כמו צימוקים או אפרסקים קצוצים, ששומרים את הבשר מתוק ומעניין. כמו כן, אם תרצו, ניתן להגיש אותו לצד סלט ירוק מרענן או תפוחי אדמה בתנור, מה שמעניק למנה אופי נוסף ומקנה ערך תזונתי.
שאלות ותשובות
מדוע סודה לשתייה רכה את הבשר?
סודה לשתייה היא חומר כימי המפחית את החומציות שבבשר ומקל על הפירוק של סיבי החלבון, מה שהופך אותו להרבה יותר רך.
האם כל סוג בשר ניתן לרכך בסודה לשתייה?
נכון! אפשר להשתמש בשיטה זו כמעט לכל סוגי הבשר, אך כמו שהצעתי, שימו לב לעקוב אחרי זמנים שונים יותר לפניך לעיבוד נכון.
האם תהליך זה מתאים גם לצלי?
כן, תהליך זה נהדר עבור צלי. הבשר יוצא רך ומצוין לשימוש במאכלים כמו פשטידות.
מה יקרה אם אשכח לשטוף את הבשר אחרי המרינדה?
יהיה טעם לוואי מר לא נעים שילווה את הבשר. לכן, שטפו עם המים כמו שצריך.
האם אפשר להשתמש בגרסה טבעונית?
בהחלט! ניתן לקחת טופו או שעועית חומה, והם ייצאו מופלאים.
מה לעשות אם הבשר עדיין לא מספיק רך?
אם אתם עדיין לא מרגישים רכות מספקת אחרי תהליך המרינדה, אתם יכולים להשאיר את הבשר במרכז למשך 30 דקות נוספות.
האם הוספת השום טוחן משפיעה על הריכוך?
השום ייתן טעם נהדר לבשר, אך הוא לא תורם לריכוך כמו סודה לשתייה.
האם אפשר לאכול את הבשר נא?
בהחלט לא מומלץ, אלא אם כן אתם ממש אוהבים את הסיכון.
האם זה מתכון שתובעים לתוכנית בישול?
בהחלט! הוא קל, מתקדם ויודע להגשים את החלום של רבים מאיתנו בנושא בשר מדהים!
איפה ממליצים לשתף את המתכון הזה?
אל תתביישו לשתף בפייסבוק, אינסטגרם ובכל פורום אוכל שתמצאו! כולם רוצים לדעת איך להכין בשר מושלם!
לאחר שלקחתם את המתכון הזה יד ביד, אל תשכחו להפיץ ולהרשים את החברים שלכם; הם בהחלט ישמרו את המידע הטעים הזה לשימוש חוזר. שיהיה בתיאבון!
כתיבת תגובה