שטרודל גבינה מבצק עלים – מתכון מנצח בקלות!
שטרודל גבינה מבצק עלים – המתכון המושלם שיהפוך את הארוחה שלכם לחלומית!
אין כמו שטרודל גבינה מבצק עלים כדי להעלות חיוך על הפנים של כולם. המיעוט המושלם של ביסים פריכים וממכרים, מתמזג בטעמים עשירים של גבינה ועם ניחוח קסום בשילוב של וניל ולימון. רק תדמיינו את השולחן המסודר, המזרח התיכון עולה באדים של חמאה חמה, ואתם מוזגים כוס תה או קפה לצד השטרודל המעלף הזה. אין ספק, כל שנייה של המתנה תגרום לכניסת הסבלנות שלנו להימשך, אבל בהחלט שווה את זה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת כאשר פתחנו את התיאבון, הגיע הזמן לעבור לרשימת המרכיבים. מאחר וישנם מרכיבים מגוונים, כדאי לנסות לערבב ולהתנסות עם כמה אלטרנטיבות שיגרמו לשטרודל להיות אגדי!
- 1 חבילת בצק עלים (500 גרם)
- 500 גרם גבינת ריקוטה או גבינת מסקרפונה
- 100 גרם גבינת פטה מפוררת (לשדרוג טעם)
- 1 ביצה (למריחה)
- 50 גרם סוכר (למתיקות)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 לימון (קליפת הלימון בלבד)
- אבן מלח (להגשה)
לגרסה טבעונית ניתן להשתמש בגבינה צמחית על בסיס שקדים או טופו. גם כאן אפשר לצמצם את המלח או לחלופין להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או אורגנו.
שלבי ההכנה
בתהליך ההכנה של שטרודל גבינה, כל שלב הוא בעל חשיבות רבה, וחשוב להתייחס אליו ברצינות. כך נוכל להגיע למוצר הסופי המעלף שרצינו!
- בחלק הראשון, אנחנו מתחילים עם החימום של התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- כעת נפרוס את בצק העלים על משטח עבודה מעט מקומח.
- בקערה נשלב את הגבינות, הסוכר ותמצית הווניל ונתערבב היטב.
- נגרר את קליפת הלימון לתוך תערובת הגבינות, זה יוסיף ארומות משגעות!
- ברגע שהדבר מתאחד לנו, נמלא את בצק העלים בתערובת הגבינה.
- נקפל את הבצק עם תערובת הגבינה בתנועות זהירות וניצור רולדה.
- למרוח את הביצה שהוקצפה על גבי השטרודל hעל מנת שיתקבל גוון זהוב.
- נכניס לתנור למשך 25 דקות, עד שהשטרודל מקבל צבע חום זהוב עמוק וריח משגע מתפשט בכל הבית!
- נוציא מהתנור, ניתן לקביע לו קצת להתקרר, ונהנה מביס ראשון!
אם אתם רוצים להרגיש את הטעמים המסעירים יותר, מומלץ לבחון תוספות לשטרודל. לדוגמה, תוכלו לשים בתערובת הגבינה צימוקים, פירות יער קפואים או אפילו תמרים קצוצים. כל תוספת כזו יכולה להעניק לשטרודל טוויסט מדהים!
שדרוגים אפשריים
שטרודל גבינת ריקוטה הוא אמנם בסיס מעולה, אבל קצת גיוון אף פעם לא מזיק. ניתן לשדרגו גם עם כוס אגוזי מלך קצוצים, או לשים רוטב דובדבנים מעל לאחר האפייה, כך שתיהנו מתצוגה ממש מדהימה. אפשר בהחלט גם לנסות גבינת מסקרפונה ולהפוך את השטרודל לאוורירי נמס בפה!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום גבינה ריקוטה?
גבינת מסקרפונה היא בחירה מעולה, אך אם אתם מחפשים אופציה טבעונית, גבינות מבוססות אגוזים יכולות להוות תחליף מעולה!
האם אפשר להכין את הבצק לבד?
בהחלט! מתכון לבצק פריך בהחלט יכול להוסיף לשטרודל, אם יש לכם זמן ומצב רוח להתנסות.
האם ניתן להכין את השטרודל יום מראש?
כן, בהחלט! תכינו אותו מראש, אחסנו במקרר ואפו ביום המיוחל.
האם אפשר לשים פירות בשטרודל?
כמובן! שדרוג עם פירות כמו אגסים או תפוחים יכול להפוך את השטרודל למאכל מרענן.
מה צריך לעשות אם הבצק מתיבש?
כדאי להניח עליו מגבת לחה עד השימוש, זה יעזור לשמור עליו גמיש.
האם שאפשר לאפות בו זמנית עם דברים אחרים בתנור?
כן, רק חשוב להתאים את הטמפרטורה וזמן האפייה לכל מנה כדי להשיג תוצאה מושלמת.
איך להגיש שטרודל?
שטרודל הגבינה טעים בפני עצמו, אך אפשר להגיש אותו עם רוטב שוקולד, דובדבנים או סירופ מייפל.
מה עושים עם שאריות?
שמרו את השטרודל במיכל סגור במקרר, הוא נשאר טעים עד כשלושה ימים.
כיצד ניתן להפוך את השטרודל למתוק יותר?
תוספת של קינמון או סוכר קינמון על פני השטרודל לפני האפייה יכולה להוסיף לו מתיקות משגעת.
האם ניתן להקפיא שטרודל?
בוודאי! אפשר להקפיא אותו לפני האפייה, ואז לאפות אותו כשיחזור למציאות בעת הצורך!
אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים. מי יודע, אולי הם גם יתחילו לאפות את השטרודל המביך הזה ואנחנו נוכל ליצור יחד אחלה של מסיבת שטרודלים!
כתיבת תגובה