תבשיל טופו וירקות שיקפיץ את הטעם בצלחתכם

תבשיל טופו וירקות שיקפיץ את הטעם בצלחתכם

תבשיל טופו וירקות שיקפיץ את הטעם בצלחתכם

האם פעם אי פעם הרגשתם שהמטבח הוא המקום שבו הקסם מתרחש? ייתכן שהכנתם עוגה מושלמת, או סלט מרענן שהיה קלוויאר של מסיבת סוף השבוע שלכם. היום אני רוצה לקחת אתכם למסע קולינארי מיוחד ולגלות לכם את אחד מהמתכונים הכי מושלמים, הכי משגעים והכי ממכרים – תבשיל טופו וירקות שכל ביס בו יגרום לכם להרגיש כאילו אתם עפים על ענן של טעמים מדהימים ונמסים בפה. מוכנים?

זמן הכנת המתכון

• 60 דקות
• רמת קושי: בינונית
• מספיק ל-4 אנשים

היום נכין תבשיל טופו וירקות, מנה שנונה ופשוטה עם טוויסט מעלף שתהפוך בסוף למשמעות הרבה מעבר לסתם ארוחה יומיומית. הטופו, החומר הגלם העיקרי במנה הזו, ידוע כבר כה הרבה שנים כמחליף מדהים לבשר. הייתי שם את הטופו – עשוי מסויה – ברשימת המרכיבים האגדיים. כן, כן, במנה הזו אפילו מי שלא הכריז צמחונות או טבעונות ייהנה ממנה.

בנוסף, הירקות יעניקו לנו את המתיקות, המרירות והחמיצות שמתערבלים יחדיו ויוצרים סימפוניית טעמים משגעת. מדובר בתבשיל מושלם עבור ארוחה משפחתית או לחגיגה עם חברים, כשהוא מתאים לכל עונות השנה ועבור כל מי שרוצה קצת בריאות וטעם בכל ביס.

הרכיבים הדרושים

• 1 חבילת טופו (250 גרם)
• 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות
• 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
• 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
• 100 גרם פטריות שנטות, חתוכות לרבעים
• 1 בצל גדול, חתוך לדק
• 2 שיני שום, קצוצות
• 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורד
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף סויה
• 1 כף מירין (יין אורז יפני)
• 1/2 כפית סוכר חום
• 1/4 כוס ציר ירקות
• מלח ופלפל לפי הטעם
• 1/4 כוס קשיו קלוי (לא חובה, אבל מוסיף פריך מדהים)
• 10 עלי נענע טריים, לקישוט

הכנה לוקחת צעד וחצי, אבל הדאגה העיקרית שלנו היא שהטופו צריך לקבל את החשיבות המרכזית במנה שלנו. לכן, הכנתו דורשת תשומת לב מיוחדת, ולכם אין לאן למהר, תנו למנה הזו את הזמן שהיא דורשת לשיעור התהליך ולטעם מדהים שיתקבל.

שלבי ההכנה

נתחיל בטיגון הטופו עד שהוא יקבל צבע זהוב ומשגע מזוויותיו
נוסיף את הבצל ונגיע אליו עד שהוא יהפוך לשקוף וריחו יתפשט בכל המטבח
נטגן את הגר’ינג’ר והשום בקצרה עד שגם הם יתחילו להביע את עצמם
נוסיף את הגזר, הקישוא והפלפל האדום, ונערבב היטב
נשלב את הפטריות וניתן לכל הירקות להתבשל יחדיו, עד שהן יתרככו קלות
נשוך את הסויה, מירין וסוכר חום, ונערבב בצורה סוחפת
נוסיף את ציר הירקות וניתן לתבשיל להגיע לרתיחה, ואז ננמיך את האש ונבשל לעוד 10-15 דקות
נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם, ואז נכניס את הקשיו הקלוי אם בחרנו בכך
נפזר עלי נענע טריים למהדר ונגיש באהבה

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית מלאה, פשוט השתמשו בסויה וחלב קוקוס במקום מירין, והתוצאה תהיה פשוט מושלמת. אתם גם יכולים לשדרג את התבשיל על ידי הוספת כרובית, תרד או אפילו בטטה, שיכול להוסיף מימד חדש של מתיקות.

ותוספות? בוודאי! נסו לזרוק מעל התבשיל כמה ענפי חלזפון טרי, זרעוני חמניה או זרעי צ'יה. השדרוגים הן חלק מהכיף – רק תנו לדמיון שלכם לרוץ וזה יהפוך לתבשיל מדהים יותר מתמיד.

שאלות ותשובות

האם ניתן להחליף את הטופו במשהו אחר?
כן, אפשר להשתמש בבשר עוף או בקר חתוך לקוביות קטנות. התוצאה תהיה קצת שונה כמובן, אך עדיין מדהימה.

האם אפשר להכין את התבשיל מראש?
אפשר להכין את המרכיבים מראש, ואז לטגן ולבשל פשוט ביום שמגישים. אם מבשלים את המנה מראש, חשוב לחמם אותה מחדש בזהירות.

איך אפשר לשדרג את הטעם של התבשיל?
אפשר להוסיף רוטב צ'ילי מתוק או אפילו מעט ברביקיו. תוספת כף חמאת שקדים גם יכולה לשדרג.

מה אפשר להגיש לצד התבשיל?
תבשיל טופו וירקות משתלב נהדר עם אורז לבן, קינואה או אפילו פיתה טרייה.

כמה זמן התבשיל נשמר?
המנה נשמרת במקרר עד 3 ימים בכלי אטום.

האם אפשר להקפיא את התבשיל?
טופו מאבד קצת מהמרקם שלו בהקפאה, כך שההמלצה היא לא להקפיא את התבשיל, אך הירקות בלבד יכולים להישמר בקפאה.

מה הם היתרונות הבריאותיים של הטופו?
טופו הוא מקור מצוין לחלבון והוא דל בשומן רווי. מדובר במרכיב בריא וכמעט לא מרבה קלוריות.

האם אפשר להשתמש בטופו קשה ותבשיל במקום טופו רך?
בהחלט, אך צריך לזכור שטופו קשה מתרכך פחות, ולכן יתווסף קצת פריך למנה.

מדוע יש להוסיף מירין ותבשיל?
מירין מוסיף מתיקות וחמיצות עדינה שמאוזנים את המנה ומעניקים לה עומק טעמים עשיר יותר.

מתי הוספת הנענע נקבעת?
בסוף הבישול, כדי שיישאר טעם רענן וטרי שייתן קונטרסט לטעמים החמים והעשירים.

אז קדימה, נטפו שמן זית על מחבת, תשמחו פלא מטורף ותביאו את הטעם המשגע הזה לכל בני המשפחה. תרגישו חופשי לשתף מתכון מדהים זה ברשתות החברתיות והביאו שמחה לקרוביכם. בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *