בשר מומלץ לחמין שיביא לכם טעמים מעולים
בשר מומלץ לחמין – שילוב של טעמים ותרבות
יש משהו כל כך קסום והמדהים בהכנת חמין, במיוחד כשזה מגיע לרגע של פתיחת הסיר, כמה שעות אטומות בהן הבשר והקטניות נרקמו יחד. ואצלנו, החמין הוא לא רק מנה, הוא אגדה שעוברת מדור לדור. כל אחד מאיתנו מכיר את הריח העשיר שממלא את הבית, את הצליל ההתפצחות של הדלת כשהיא נפתחת, ואת המבט המבער של כולם סביב שולחן האוכל, כמה זה מושלם.
זמן הכנת המתכון: 20 דקות
רמת קושי: בינונית
למספר מנות: 6-8
- זמן בישול: 8-10 שעות
- המנה ביותר מ-6 מנות
- דל פחמימיות, בריא ומשביע
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל את ההכנה המלאה והמשגעת, הנה מה שאנחנו צריכים:
- 1.2 ק"ג בשר בקר על העצם, כמו צלעות או עבר ירך (בשר שמתבשל טוב ונשאר רך)
- 2 כוסות שעועית אדומה, מושרית למשך לילה
- 2 כוסות חומוס, מושרית למשך לילה
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 6-8 שיני שום, פרוסות או קצוצות
- 2 כפיות שטוחות פפריקה מתוקה
- 2 כפיות שטוחות כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מים לכיסוי החומרים
אם אתם רוצים גרסה בריאה יותר, אפשר להוריד את כמות השמן ולהשתמש בתחליף כמו שמן קוקוס או אפילו סילאן טבעי. לאוהבי הטעמים החזקים, הוספת קינמון או מסמרי תרבות יכולה להיות רעיון אגדי.
שלבי ההכנה
וכעת, אחרי שצברנו את כל רכיבי המנה המושלמת, בואו ניכנס לתהליך הכנה המעלף:
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים את השום וטועמים עד שהוא מפיץ את ריחו המושלם.
- מוסיפים את נתחי הבשר ומשחימים מכל הצדדים.
- מוסיפים את יתר החומרים כשלב אחרון את הבשר, לאחר מכן את השעועית והחומוס, תפוחי האדמה והגזר.
- מתבלים במלח, פפריקה וכמון, מערבבים היטב.
- מוסיפים מים עד לכיסוי כל החומרים בסיר.
- מבשלים על חום גבוה עד שהנוזלים מתחילים לרתוח.
- מעבירים את הסיר לאש נמוכה ומבשלים למשך 8-10 שעות.
הטעמים יתחברו בצורה מדהימה, ויקנו לכל ביס בשר נימוח ובישול החומרים יחד יותיר חוויות שכנות לחיך. והנה למי שמעוניין לנסות שדרוגים בתהליך.
שדרוגים ותוספות אפשריות
נתחיל עם שדרוגים קלאסיים, כמו הוספת כמה ביצים קשות, שכך כל קיסם של טעם ייחודי יכול להתפתח. אפשר גם לשקול להוסיף לפת, חצילים קלויים או אפילו שורש סלרי – אל תשכחו לבדוק איזה טעמים מוסיפים את הקולינריה הביתית שלכם.
ועכשיו אפשר לחשוב על הוספת ניצוצות מהחיים שלנו, כמו אגוזי קשיו או שקדים קלויים שמעלים את המנה, ממש משגע!
שאלות ותשובות
מהו הסוד להכנת החמין הכי מושלם?
יש כאלה שמאכלים אותו עם הרבה סבלנות. להיות נוכחים בתהליך, להרגיש את הריחות, להקדיש זמן ואהבה למנה.
אפשר להשתמש בנתח בקר שונה?
כמובן! הסטייקים כמו נאצ’ו או נתח קצבים גם אפשריים, רק שימו לב לזמן בישול שדרוש.
האם אפשר להכין את החמין עם בשר עוף?
בהחלט! אפשר להכין חמין עם בשר עוף, אך הזמן בישול יתקצר בהרבה.
כמה זמן אפשר לשמר את החמין במקרר?
החמין יישמר טוב במקרר בין 3 ל-5 ימים, וכעבור זמן אפשר גם להקפיא אותו.
מה לעשות אם הבשר אז נצמד לסיר?
תמיד טוב להשתמש בסיר עם ציפוי מונע הידבקות או להקפיד על שמן בכמות מספקת בתחילת ההכנה כדי למנוע הידבקות.
איך אני יכול להרגיש שהחמין מוכן?
בסיסה של מנגינה, במידה והקטניות הרגישות רכות, הבשר נימוח והטעמים מתמזגים.
האם אפשר להכין גרסה צמחונית?
בהחלט! יש לגרסה צמחונית אפשרות להמיר את הבשר בקוביות טופו ולטפלה עם מגוון ירקות העונה וקטניות.
האם לחמין יש מועדאים?
בישראל, יש חמין בעיקר בשבתות, קדומים כמו אצל סבתא.
למה חשוב להשרות את הקטניות?
השריית הקטניות עוזרת להן להתבשל טוב יותר והופכת אותן לטעימות ואווריריות.
מהו התבלין הכי מתאים לחמין?
תבלינים כמו כמון, פפריקה, וקצת קימל יכולים להפוך את המנה למעלפת ומשגעת.
אם אהבתם את המתכון, מוזמנים לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים! זו תהיה המנה המושלמת ליום הראשון של החורף, ובטוח שהמשפחה שלכם תבקש עוד…
כתיבת תגובה