אוכל ארגנטינאי שלוקח אותך לדרום אמריקה

אוכל ארגנטינאי שלוקח אותך לדרום אמריקה

מתכון למושלמת של אמפנדס ארגנטינאיות

תשמעו, חברים, אין כמו אמפנדס שילוו את הערב שלכם בטעימה מדהימה, ממכרת ובמקרה הזה גם ממש משגעות. המילוי השופע, הבצק האוורירי והפריך והצבעים החמים יצרו לכם חוויה בלתי נשכחת. כשתשבו עם חברים או משפחה תמצגו את האמפנדס ותראו איך כולם עוצרים הכל רק לעטוף את האצבעות בבצק החם וללגום ממילוי המטעמים. זו לא סתם ארוחה, זו חוויה כוללת. אז בואו נדבר על מה שצריך כדי להביא את הקסם הזה הביתה.

זמן הכנת המתכון

  • סך הכל זמן הכנה: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מדובר בעשרות אמפנדס – מספיק עבור 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

עכשיו שהתחלנו לגלות את העולם של האמפנדס, בואו נדבר על רכיבים שיעשו לנו את העבודה:

  • 500 גרם קמח חיטה – המסכם הראשון לפיצה המושלמת שלכם
  • 250 מ"ל מים פושרים – לא חמים מדי ולא קרים מדי
  • 100 מ"ל שמן זית – יכניס ליד בצק טעמים מדהימים
  • 1 ביצה – לגמרי חובה, זה יפרך את הבצק שלנו
  • 1 כפית מלח – טעם שמרים כל כך מלווה בתיבול של האמפנדס
  • 400 גרם בשר טחון (בשר בקר או עוף – בהתאם להעדפה שלכם)
  • 1 בצל קצוץ – יספק מתיקות טבעית לכל מנה
  • 1 גזר מגורר – זה לא מסובך, תאמינו כשתטבלו את זה עוד ועוד!
  • 1 תפוח אדמה מבושל ומועך – כדי להוסיף רכות!
  • תיבול: שטח עדשים, כמון, פפריקה, מלח ו-pepper
  • 1 חבילה של צלפים (אופציונלי, אבל זה משתגע)

מילויים חלופיים

מפתיע לדעת, אבל אפשר לגוון את המילוי! תנסו לשלב גבינות רכות, תרד ופטריות לאוהבי הירקות. אתם יכולים גם לשלב קוביות של דגים עם תיבול של עשבי תיבול. קיימת גם גרסה טבעונית – פשוט החליפו את הבשר בעדשים מבושלות עם טעמים נועזים!

שלבי ההכנה

ועכשיו, לקסם עצמו. לא נותר לנו אלא להתחיל ולהכין יחד את האמפנדס:

  1. נניח בקערה את הקמח, המלח והביצה. נוסיף את השמן והמים בהדרגה עד שיתקבל בצק.
  2. נלוש את הבצק במשך כ-10 דקות, עד שיתקבל מרקם חלק ואוורירי.
  3. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח במקרר לחצי שעה למנוחה.
  4. בינתיים, נתחיל להכין את המילוי: נטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, נוסיף את הבשר ונתבל בתבלינים.
  5. נוסיף את הגזר המגורר, תפוח האדמה והצלפים. נבשל עד שהבשר מתבשל לחלוטין.
  6. נשאיר את התערובת להתקרר לפני שמתחילים לרדד את הבצק.
  7. נחלק את הבצק לכדורים בגודל של כחצי כדור טניס.
  8. נשטיח כל כדור בצורה עגולה ולא דקה מדי.
  9. נניח כף מלית במרכז כל שטיח בצק.
  10. מקפלים את הבצק לשניים ומניחים אותו בצורת חצי עיגול.
  11. לוחצים עם האצבעות על הקצוות כדי לאטום היטב.
  12. חוזרים על התהליך עם שאר כדורי הבצק והמלית.
  13. מחממים שמן בסיר ומטגנים את האמפנדס עד שיזהיבו.
  14. מניחים על מגבת נייר לספיגת השמן.

כשהם יוצאים מהשמן, הם קשורים לטעמים בלתי נשכחים. זה המקום בו התחלתם להרגיש את הריח המענג שימלא את הבית שלכם.

שדרוגים ותוספות

אם תרצו להוסיף עוד טעמים, אתם יכולים לנסות לפזר גבינת פרמזן מגוררת מעל האמפנדס לפני שאתם שולחים אותן לתנור לאפיה. או אולי לשדרג עם רוטב פיקנטי? פשוט תוסיפו טחינה, או גוואקאמולי – זה מאוד טעים!

שאלות ותשובות

מה זה אמפנדס?
אמפנדס הן סוג של פשטידות ממולאות, בעיקר בדרום אמריקה, ובעיקר בארגנטינה. הן מגיעות עם מגוון מילויים כגון בשר, גבינות או ירקות.

איך מאחסנים אמפנדס?
האמפנדס הכי טעימים כשהם טריים, אבל ניתן לשים אותם במקפיא עם עטיפה מוצקה לשמירה על הסחירות.

האם אפשר לאפות את האמפנדס במקום לטגן?
בהחלט! לאפיית האמפנדס, יש למרוח ביצה מוקצפת על כל אמפנדה ולשלוח לתנור על 180 מעלות עד שיהיו זהובות.

מה זה מילוי "סגנון של סבתא"?
זהו מתכון מסורתי של אמפנדס שממלאים בבשר וכמה ירקות. ניתן להוסיף גם תבלינים שהיו אהובים על סבתא שלכם!

האם המתכון הוא ללא גלוטן?
לצערנו, מתכון זה דורש קמח חיטה. אבל ישנם קמחים ללא גלוטן שיכולים להתאים!

איך יודעים שהאמפנדס מוכנים?
האמפנדס מוכנים כשרואים שהם הזהיבו ומעט לחוצים מבחוץ.

איך אפשר לדעת אם הבשר מצוין?
אם הבשר טחון ולא מתייבש במהלך הבישול ויש לו צבע ורדרד משגע – זה סימן לבן טוב!

אפשר לשים חמאה במקום שמן?
כן, בגז דאז ניתן לשים גם חמאה. טעם של חמאה בהחלט יתן טוויסט מעניין!

איפה אפשר למצוא את הרכיבים?
חלק גדול מהם ניתן למצוא בחנויות תבלינים או סופרמרקטים ברוב המקומות בארץ.

מה דעתך על אמפנדס מתוק?
ואו! אמפנדס מתוק עם רוטב שוקולד עשיר – כל כך מגניב ולא צפוי!

נקודת הסיום, חברים, כך שכל אחד יוכל ללמוד להכין אמפנדס משגעות שיעשו לכם ולאהובים עליכם רק טוב. זה מתכון אין סופי שמגוון ככל האפשר, אז אל תשכחו לשתף את המתכון הזה בכל הרשתות החברתיות! מי לא רוצה לחגוג את האוכל הארגנטינאי בבית, נכון?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *