בצקניות למרק – טעים כמו ב grandmother's kitchen!

בצקניות למרק – טעים כמו ב grandmother's kitchen!

"`html

בצקניות למרק – מתכון אגדי שלא תרצו לפספס!

פעם, כשחשבתי על המרק של אמא, מה שעלה לי לראש היו הבצקניות המצוינות שהיא הכינה. במשפחה שלנו, בצקניות היו יותר מסתם תוספת – הן היו העניין המרכזי! כל כף הרימו מתוך הסיר היו מתמלאות בניחוחות נהדרים של טעמים שהתערבבו יחד עם המרק. כששואלים אותי מה אני זוכר מהילדות שלי, אני תמיד משיב שהמראות האלה, ההרגשה כשמאכילים אותי בכף חמה והבצקניות שהיו רחבות יותר מרחף בגובהן. אז, היום, החלטתי לשתף את המתכון המושלם לבצקניות שיכולות לשדרג כל מרק וגורמות לכולם ללקק את האצבעות.

זמן ההכנה והקפיצה למים

  • משך זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כמו כל מתכון טוב, גם המתכון הזה מצריך רכיבים פשוטים, קלאסיים ומוכרים, אבל התוצאה היא מדהימה ומעלפת. לא תאמינו כמה הם ממכרים!

  • 2 כוסות קמח לבן (אפשר לשלב קמח חצי חצי עם קמח תפו”א בשביל מרקם גומי יותר)
  • 2 ביצים טריות
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית שטוחה של כמון (רשות, אבל מוסיף טעמים משגעים)
  • שמן זית לטיגון (רשות)

לגרסה טבעונית, אפשר להמיר את הביצים ב-50 גרם של חצי פירה תפוחי אדמה ועוד 1/4 כוס מים. כמו כן, ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן!

שלבי ההכנה

ועכשיו, אנחנו קופצים לעניינים ומתחילים להכין את הבצקניות האגדי שלנו. הריכוז חשוב, אך הכיף יותר!

  1. מניחים את הקמח במערבל, אם יש לכם, או בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את המלח, כמון (אם בוחרים) ומערבבים את המרכיבים היבשים.
  3. מוסיפים את הביצים והמים בהדרגה כדי שהבצק יתאחד וישמור על רכות.
  4. לשים את הבצק במשך כ-5-7 דקות עד שהוא חלק ורך.
  5. מניחים את הבצק בצד למשך 10 דקות לנוח.
  6. מבשלים מים באמבט תוך כדי הוספת מלח.
  7. יוצרים מהבצק פיסות בגודל כדור טניס שטוחים כדי ליצור בצקניות יפות.
  8. מכניסים את הבצקניות למים הרותחים ומבשלים עד שהן צפות – תוך כ-5-7 דקות.
  9. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגבת לניקוז (מומלץ לצפות בקצת שמן זית).
  10. מגישים עם המרק האהוב עליכם ומתחילים ללקק את האצבעות!

בתוך כל שלב, אפשר גם לחשוב על טוויסטים שונים – ולא, אני לא מתכוון להיות מתוחכם מדי, פשוט לעניין את הטעמים.

הצעות לשדרוגים

בין אם אתם רוצים לשדרג את הבצקניות או לשלב אותן עם מרקים שונים, יש כאן כמה רעיונות מעניינים:

  • הוספת גבינת פרמזן מגוררת לבצק, תעשה פלאים!
  • שילוב עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, שמיר או אורגנו יכול להעניק לבצקניות טוויסט נוסף.
  • אולי שדרוג למרק? שימו מעט פוּנה (פטריות) חתוכות, זכרו שהכנסת פטריות יוצרות ניחוח מעולה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להקפיא את הבצקניות? בהחלט! פשוט באפשרותכם לבשל אותן ראשית ואז להקפיא. לאחר מכן, טיבול קצר במים רותחים יעשה את העבודה.

מה אפשר לשים במאכל יחד עם הבצקניות? המלצה שלי היא לשלב עם מרק עוף סתם, אבל גם מרק ירקות עשיר יכול להוסיף טעמים נוספים.

איך יוודא שהן לא יתפרקו במרק? חשוב לא לבשל את הבצקניות יותר מדי מים רותחים, ככה הן יתחילו לצוף ויהיה נקודת עידון.

מה לעשות אם הבצק יוצא דליל מידי? הוסיפו קמח בהדרגה עד שהבצק לא נשאר דביק.

מה עדיף? עם כמון או בלעדיו? תלוי בטעם האישי! הכמון יתרום נגיעה של עומק, אך בשום אופן זה לא הכרחי!

האם ניתן להכין בצקניות קטנות יותר? כמובן! פשוט צרו אותן קטנות יותר. תכינו על פי הצורך המוגדר על ידכם.

מה המאכלים הקלאסיים שקולעים לבצקניות? מרק עוף עם ירקות, מרק חומוס או מרק קטניות משגע.

כמה זמן אפשר לשמור את הבצקניות במקרר? כדאי לשמור במקרר עד 3 ימים. מסיים תוך 48 שעות כדי ליהנות מהם הכי טוב.

האם אפשר להכין בצקניות אורז? בהחלט! פשוט החליפו את הקמח באורז טחון.

אתה מתכוון לבשל עם הסבתא שלך מתכון מדהים? למה לא? הכינו יחד וצנו את המסורת לדורות הבאים!

והכי חשוב, שתפו את המתכון הזה בכל מקום שאתם יכולים. לא משנה אם זה בפייסבוק, אינסטגרם או סתם באימייל לחברים – תנו להם לגלות את הבצקניות המושלמות האלו! במרכז כל כניסת שועל במכסה הסיר, נמצא ניחוחות מדהימים משגעים שמזכירים ימים טובים של חיים כאן.

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *