אמפנדס צמחוני: מתכון קל ונפלא לכל ארוחה
אמפנדס צמחוני – כיסוני פלאים!
תארו לעצמכם רגע: ערב קיץ חמים, רעש שיחות, צחוק בפינה, וחלל מטבחכם מתמלא בריח מדהים שמזמין את כל האורחים להתכנס סביב השולחן. אלו הם האמפנדס הצמחוניים שלנו, כיסונים מושלמים במילוי עשיר, שהופכים כל ערב לאגדה קולינרית שאין אפשרות להתעלם ממנה. הפעם הזו, נלמד להכין אותם בצורה שתגרום לכל בן משפחה, חבר או אורח להרגיש כמו בטקס השף של "מאסטר שף".
זמן הכנת המתכון: 60 דקות. רמת קושי: בינונית. מספר מנות: 12 אמפנדס.
- הכנה: 30 דקות
- בישול: 30 דקות
הרכיבים הדרושים
זה הזמן להיכנס למטבח, למלא את השיש שלנו בכל הטוב שיש, ולהתחיל להרכיב את האמפנדס המושלמים. מדובר ברכיבים פשוטים, אך היכולת לשלוט בהם תשלח את הכיסונים שלנו מדרגת ״טעים״ לדרגת ״מעלף״!
- 2 כוסות קמח חיטה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 גזר מגורר
- 1 כוס תרד, קצוץ דק
- 1/2 כוס פטריות, קצוצות
- 1/4 כוס גבינת פטה (או טופו כתוש לטבעונים)
- 1 ביצה (או חצי ממרח תפו”ח לטבעונים)
- שמן לטיגון
ומה אם אמרו לכם שיש לכם אפשרות לשדרג גם את המילוי? לבחירתכם, אפשר להוסיף קוביות קישוא, ביסים של פריקה, או אפילו לדחוס פנימה כמה פיסות של אוליו חריף לטעם משגע. כמה יתרונות, לכם ולעם כולו!
שלבי ההכנה
אחרי שגמרנו עם הקניות ונשקנו לכל רכיב, אפשר לצלול לפי שלבים: פשוטים אך מהירים!
- מערבבים בקערה את הקמח, מלח, כמון ופריקה.
- מוסיפים את שמן הזית ומערבבים לצורת תערובת פירורית.
- יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את המים.
- מניחים את הבצק במשך 15 דקות להתייצבות.
- במחבת, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום עד לריכוך.
- מוסיפים את הגזר והפטריות ומבשלים עוד חמש דקות, עד שהפטריות מתרכות.
- מוסיפים את התרד ומערבבים עד שהתכווץ.
- מסננים ומצננים את המילוי, מוסיפים גבינת פטה.
- מחלקים את הבצק ל-12 כדורים ומרדדים כל כדור לעיגול דק.
- מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול.
- סוגרים את הכיסונים בצורת חצי ירח ולוחצים את הקצוות בעזרת מזלג.
- מטגנים בשמן רותח עד שהאמפנדס מזהיב (בערך 3-4 דקות כל צד).
- מניחים על צלחת עם מגבת לייבוש עודף שמן.
שדרוגים ותוספות
אחרי שלמדנו להכין את הבצק הנפלא והמילוי המיוחד, איך אפשר לא לדבר על אפשרויות השדרוג? ניתן לשדרג את האמפנדס המושלמים עם טעמים שונים. אם בא לכם על מתוק, תוסיפו פנימיות שוקולד או אגסים. ערים? לא קשה למצוא גיגית פירות יבשים טחונים בשביל מתכון שדרוג לחגיגת חורף.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור על האמפנדס האלה?
אני ממליץ לשים את האמפנדס המוכנים בקופסה אטומה במקרר. הם בטוחים לשרוד שם כמה ימים.
האם ניתן להקפיא את האמפנדס? אם כן, איך?
ודאי! אפשר להקפיא את האמפנדס לפני הטיגון. טגנו אותם ישר כשאתם רוצים לאכול.
מה אם אני רוצה להכין את הבצק ביום אחר?
תכלו לקבוע מראש הכנת המילוי. האוויר בודק אם הבצק פוגע בצפייתכם. אבל אל תשכחו להכינה קצת לפני השימוש.
האם יש תחליף גבינה גם לדיאטטיים?
באפשרותכם להשתמש בטופו כתוש, טעים לא פחות ומדליק.
האם זה מתכון קשה לעשות אותו?
לא קשה. עם קצת סבלנות, ניתן לעשות זאת בקלות. תאמינו לי.
מה קורה אם אני חייב להכין את הכל טבעוני?
אם מתגעגעים לביצה, ניתן להגיע למרקם דרך מחית תפו”ח.
אפשר להכין את המילוי עם קטניות?
בהחלט, להוסיף חומוס או עדשים כדי להקנות טאצ' נוסף.
מה קורה אם אני לא אוהב תרד?
יש לכם המון אפשרויות למילויים אחרים. אפשר לבחור בברוקולי או אפילו בשעועית.
האם אתם מזרימים את השמן לפני טיגון?
כן, מסוגל לתת לאמפנדס טעם מוגבר בכל כותרת המחשבים.
מה העניין בבצק הזה? יש טכניקת הכנה מיוחדת?
אם תעבדו סביבות 15 דקות, אתם תדעו שזה עשה את העבודה ויער שלא יימנע מכם חברים.
האמפנדס הצמחוניים האלו פשוט חייבים להיות על שולחן האוכל שלכם, הם מדהימים, ממכרים וגם נמסים בפה! בקיצור, רוצים לקבל את התשואות מהאורחים שלכם? זה המתכון להגשה מוקדמת ועד שהמשפחה משוגעת אחרי כל ביס – לא תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות!
כתיבת תגובה