עוגת בסבוסה טורקית שתכבוש את הלבבות

עוגת בסבוסה טורקית שתכבוש את הלבבות

"`html

ביס מהחלומות: בסבוסה טורקית מעולה

לכולנו יש את המאכלים שאנחנו זוכרים מהילדות, אלה שתופסים לנו את הלב ואת הקיבה. ואלו בסבוסות טורקיות הן בהחלט בין המושלמות. הנטייה להכין אותן מגיעה לאחר שנגיע חדשות לבקרים למחשבה על התמכרות למתוק. מה שחשוב הוא שהבסבוסה הזו, בכל פעם מחדש, לוקחת אותנו למסע טעים של מתיקות ממכרת, טעמים אגדיים ורכות נימוחה – כזו שלא תשאיר אף אחד אדיש. הסוד כאן הוא בסוג הקמח ובשיר שאנחנו שרים בזמן ההכנה, או לפחות זה מה שאני אוהב לחשוב.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מוגש ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשכבר השתוקקתם לביס הנכון, בואו נעבור לרשימת רכיבים המושלמת!

  • 1 כוס (240 מ"ל) סמולינה או קמח בסבוסה
  • 1 כוס (240 מ"ל) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי או חמאה שהומסה
  • 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) אגוזי פיסטוק קלויים קצוצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ סוכר (לסירופ מומלץ לשלב עם מיץ לימון)
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית (2 גרם) קינמון (רגש אישי שלי – בא לי לשים יותר!)
  • קמצוץ מלח

שלבי ההכנה

הנה ההכנה של הביס המושלם! כל שלב הוא הכורח לחוויה מדהימה.

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הסמולינה או קמח הבסבוסה עם הסוכר, השמן, והיוגורט.
  3. מוסיפים את אגוזי הפיסטוק הקצוצים ומערבבים היטב.
  4. מחוברים את אבקת הסודה לשתייה, קינמון וחצי הכוס מים. ותשמעו, התערובת כאן משגעת.
  5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה והופכים את התערובת לעבה ומרוכזת.
  6. חותכים את הבסבוסה לריבועים או משושים.
  7. אם אהבתם את זה כמו שאני אוהב, מוסיפים עוד אגוזי פיסטוק לקישוט.
  8. אופים במשך 30-35 דקות, עד שהבסבוסה מקבלת צבע יפה ושהקצוות מתחילים להתפרץ.
  9. כשהבסבוסה מוכנה, בכוס נפרדת מבשלים את הסירופ עם מים, סוכר ומיץ לימון על חום נמוך במשך 10 דקות.
  10. מניחים את הסירופ על הבסבוסה מיד לאחר האפייה וממתינים שיאחז.

באופן אישי, אני אוהב עם הבסבוסה שלי להפיץ ריח של ממתק בבתים שלי, זה מרגיש כמו חגיגה. היא נימוחה, מתוקה, ולמצוא את עצמכם מפסיקים ללטף את הצלחת זו בעיה, אבל היי, לפעמים אסור לשמור אצבעות מנתינה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

למה לא לאתגר את עצמכם יחד עם הבסבוסה? אתם יכולים לנסות להוסיף קומפוט פירות משגע, רסק תפוחים או אפילו לשדרג עם ציפוי שוקולד נמס. אה, ולחובבי הקוקוס שבינינו – קמצוץ קוקוס יכול להיות מדהים! והעצה שלי? ניסוי עם תמצית מרציפן זה ממש מעלף!

אביזרי מטבח שיכולים לעזור

מומלץ לעבוד עם תבנית מסיליקון – זה מקל על ההוצאה. אגב, יש לי מכונת קפה שאוהבת ללוות אותי בזמן בישול – זה שדרוג נוסף!

שאלות ותשובות

מה עוד אפשר לשים בבסבוסה?
לאלו מכם שאוהבים לגלות – אתם יכולים לשים בוטנים קלויים, אגוזי לוז או אפילו תמציות ליקר שונות לפשוט לגעת בלב!

האם ניתן להכין את הבסבוסה מראש?
כמובן! אפשר להכין את הבצק כמה שעות לפני או אפילו יום קודם, לשמור במקרר ולצאת לאפייה טרייה ומדהימה לפני האורחים!

מה הזמן הנכון לאכול את הבסבוסה?
כל שעה היא שעה נהדרת! אבל היא מושלמת עם קפה בבוקר או נוסעה עם תה אחר צהריים, זה משוגע!

האם אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
בהחלט! ניתן להחליף את היוגורט עם יוגורט סויה או חלב קוקוס, את השמן הנוזלי ניתן להחליף במרגרינה טבעונית!

איפה קונים סמולינה?
סמולינה אפשר למצוא ברוב הסופרמרקטים כמובן, אבל אם אתם ידידים של חנויות מתמחות – זו דרך למצוא את המוצרים האיכותיים ביותר!

כיצד מתאימים את המתכון לרגישות לגלוטן?
יש לשים לב להשתמש בסמולינה ללא גלוטן, או לחלופין לקמח שקדים שיהיה מרקם נעים!

מדוע הבסבוסה יוצאת אוורירית?
הסודה לשתייה היא סוד הקסם בה. זה גורם לתפיחה מדהימה במהלך האפייה.

איך שומרים את הבסבוסה?
אוחסנים במיכל אטום על מנת לשמור על הרכות והנימוחות. היא נשמרת היטב עד יומיים – אם אתם מצליחים לאכול אותה עד אז!

מה טווח המתיקות של הבסבוסה?
אם אתם רגישים למתוק, אפשר בהחלט לצמצם את כמות הסוכר בסירופ או בבצק, ולעשות זאת לפי טעמכם האישי.

איך לדעת מתי הבסבוסה מוכנה?
שימו לב לצבע – זה חשוב! היא צריכה לקבל גוון שזוף ומעט קראנצי מסביב, וכמובן, הריח שימלא את המטבח יהיה הוכחה לערב מחמם את הלב!

מקווים שתיהנו מביס מהבסבוסה שיצרתם! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, כי האחידות בחוויות של אוכל היא מה שעושה את הבית שלנו למקום מאושר!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *