אמפנדס מתכון מקורי שישנה את חוויית הארוחה שלך

אמפנדס מתכון מקורי שישנה את חוויית הארוחה שלך

אמפנדס מתכון מקורי ומדהים

דמיינו את הרגע שבו אתם מתיישבים לארוחה, והריח המענג של אמפנדס מיוחדות ממלא את האוויר. הפריכה, השוקולדית, המהפנטת, ממלאת את הלבבות שלכם. ברקע מתנגן שיר מוכר, ואתם מבינים שזה הזמן המושלם לתת מענה לתיאבון שלכם. אז למה שלא נצלול יחד למתכון אגדי של אמפנדס שמיום הכנתם יגרמו לכם ולחברים שלכם לחכות בציפייה למנה הבאה?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את האמפנדס המעלף הללו, נצטרך לאסוף כמה מרכיבים פשוטים אך אגדיים שיביאו לתוצאה מושלם. זה הזמן שאפשר לקפוץ לסופר הקרוב ולחזור עם טנא מלא באוצרות.

  • 500 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
  • 250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 1/2 כוס מים קרים
  • מלח לפי הטעם
  • למילוי: 300 גרם בשר טחון (עוף, בקר או צמחוני)
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל ירוק קצוץ
  • תיבול: כמון, פפריקה, מלח ופלפל שחור
  • 1 ביצה נוספת להברשה לפני האפייה

שלבי ההכנה

אז הנה, בשלב זה אנו מתקרבים אל הכנת האמפנדס הממכרים. חשוב לשים לב לכל פרט ופרט ולהביא את הידע שלנו לתוצאה המושלמת.

  1. מעבדים את הקמח והמלח עם החמאה עד שהתערובת תהיה דמוית פרור.
  2. מוסיפים את הביצה והחומץ ומערבבים מעט עם כף עץ.
  3. מוסיפים את המים הקרים, בהדרגה, עד שהתערובת מתאחדת לכדור בצק.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
  5. בינתיים, מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל והשום בשכבת שמן דקה בסיר עד שהבצל מתחיל להתרכך.
  6. מוסיפים את הבשר הטחון ויוצרים תנור גבוה על החום להבטחת קציצה מושלמת, ומערבבים עד שהבשר מתבשל.
  7. מוסיפים את הפלפל ושאר התבלינים ומערבבים היטב למשך 5 דקות נוספות.
  8. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לכדורים קטנים.
  9. מרדדים כל כדור לעלה דק בעובי של כ-3 מ"מ.
  10. מניחים בכף של מילוי על חצי מהעיגול, מקפלים וסוגרים היטב.
  11. מעל כל אמפנדה מורחים ביצה כדי שהיא תהיה זהובה ומושכת.
  12. מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25-30 דקות.

בתוך כך, לא לשכוח לדמיין את הרגעים המיוחדים כשאתם ממתינים ליצירות המופלאות הללו להתבשל בתנור. הריח שממלא את הבית יהפוך את זמן ההמתנה לחוויה מעוררת השראה!

חלופות ושדרוגים

עבור המי שמעוניין לגוון, יש הרבה אפשרויות שיכולות להפוך את האמפנדס לארוחות אחרות. למשל, לגמרי אפשר להשתמש במילוי צמחוני, כמו ירקות קצוצים, גבינות שונות, או אפילו פירות מתוקים כמו תפוחים או אגסים, עם קמצוץ קינמון. כמו כן, באפשרותכם להוסיף לתערובת תבלינים נוספים כמו כוסברה או כמון למי שאוהב טעמים חזקים יותר.

שאלות ותשובות

אילו תוספות אפשר להוסיף למילוי?
מומלץ לשים קמצוץ של גבינה צהובה או פטריות קצוצות. הגבינה תתמזג בצורה נהדרת עם הבשר או הירקות, והפטריות יוסיפו טעם עשיר.

איך יודעים אם האמפנדס מוכנים?
באופן כללי, תסתכלו על הצבע. כשהן זהובות ושחומות קלות, ניתן להוציאן מהתנור. צריך גם לשמוע את הצליל הפריך כשחשוב על אמפנדס!

מה עושים אם אין לי חמאה?
אין בעיה! תוכלו להמיר את החמאה בשמן קוקוס או במחית אבוקדו. זה גם בריא יותר וגם טעים.

האם ניתן להקפיא את האמפנדס?
בהחלט! אחרי האפייה, פשוט הניחו אותן להתקרר, ולאחר מכן הכניסו לקופסה אטומה והלבישו במקפיא לשימוש עתידי.

מה יכול להוות מלווה נהדר לאמפנדס?
שום דבר לא משתווה לסלט ירוק מרענן עם רוטב לימון או חומץ בלסמי. זה יוצר איזון טעים וכמובן בריא!

אפשר להכין את הבצק יום מראש?
כן, ניתן להכין את הבצק ערב לפני ולהשאיר במקרר. הבצק יתייצב ויתייצב היטב להכנה ביום המחרת.

האם אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
כמובן, השתמשו בקמח תפו”א או קמח שקדים. אתם תגלו שזה פשוט כמו לשעשע אכט את המונומנטו הפנוי שלכם!

איך שומרים על הפריכות של האמפנדס?
הניחו אותן בקופסה וודא שהן קרות לגמרי לפני מכסה. כך השומן לא ירטיב את הבצק.

איזה רוטב מומלץ להגיש עם האמפנדס?
רוטב יוגורט עם עשבי תיבול קצוצים כמו כמון ונענע לא רק מוסיף טעם אלא גם מוסיף חוויה חמצמצה לגמרי!

האם ניתן להכין את המתכון לילדים?
בהחלט! המתכון הזה הוא נהדר ואפילו קל ללמד את הילדים. להכין אותם יחד עם הילדים יכול להיות diversão מושלם במשפחה!

אז עכשיו, כשהכנתם את האמפנדס המעלפים הללו, עטפו את החוויות והזכירו לעצמכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות. אם נהנתם, ספרו לחברים ותנו להם לנסות את המנה המדהימה הזו! יחד ניצור עולמות קולינריים משגעים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *