מאפינס בננה בריא לילדים שכל הורה חייב לנסות
"`html
מאפינס בננה בריא לילדים
לאחרונה גילינו אמת מדהימה: הילדים שלנו פשוט מתים על מאפינס בננה! מתוק, רך, נעים וכולל רכיב כה מזין כמו בננה. זה אולי נשמע כמו מתכון פשוט, אבל כשמתבוננים בעיניים של ילד מתלהב כשהוא לועס ביס מענג, אנחנו מבינים שזה מעבר למתכון; זהו מדהים! רגעים כאלה הם פשוט אגדי. היום נשתף אתכם במתכון שלא תוכלו להפסיק להכין – כאלה שממכרים אתכם כבר בנסיעה הראשונית מהתנור, וגורמים לכולכם ללקק את האצבעות עם חיוכים על הפנים.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 12 מאפיניס
הרכיבים הדרושים
אז מה צריכים להכין? אל תדאגו, כל החומרים כאן פשוטים ונגישים. רכיבים נפלאים שיהפכו כל מגש מאפינס לחדשני ומיוחד – לא סתם, אלא מאפינס בריאים במיוחד:
- 3 בננות בשלות (כמובן שהכנתם משקה מרענן משאריות הבננות)
- 1/3 כוס של דחוס דחוסי (לוחצים להם בבקשה!)
- 1/2 כוס קוואקר (הכי טעים שיש)
- 1/4 כוס דחוסי קקאו (או שוקולד צ׳יפס לפי העדפה)
- 1 כפית של קינמון (שייתן טעם לא מהעולם הזה)
- 1 כפית של אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 2 ביצים (או תחליף טבעוני, אם רוצים)
- 1/4 כוס דחוס דחוסי (אפשר לשים גם מייפל, צבע כדי לחזק את המתיקות)
- 1 כפית תמצית וניל (כמובן שהכלל הוא: לעולם לא לשכוח את הוניל!)
אם יש לכם ילדים אלרגיים ללא גלוטן, אפשר להמיר את הקוואקר בקמח שקדים או קמח תפו”א. הניסוי לא יזיק!
שלבי ההכנה
וכעת מגיע הרגע המתוק הקסום – אלא אם אתם זקוקים לכולם שיעזרו לכם. ילדים יכולים להמליץ לאמא את שלב הבננות. מטרתכם – למקד את הילדים על הכנת המאפינס המעלפים הללו:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מועכים את הבננות עם מזלג עד שהן הופכות לתערובת רכה.
- מעותנים ביצים בתוך הבננות ומערבבים.
- מוסיפים את השמן והוניל ומערבבים היטב.
- בהדרגה מוסיפים את הקוואקר, הקקאו, הקינמון, האבקת סודה והמלח ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מסננים את התערובת לתוך תבנית מאפינס מרופדת בקונטרול.
- אופים כ-20-25 דקות עד שהמאפינס הופכים זהובים.
- לוחצים בעדינות خلال ההכנה, נוודא שהמאפינס לא נשרפים!
- ולבסוף – נותנים להם להתקרר לפני שיש חובבים אותם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש לכם ילדים אוהבים ניסיונות? קחו את המאפינס שלכם לרמות לפעמים מהנות. לרגעים מעניינים אפשר להוסיף צימוקים, אגוזים קצוצים, או אפילו אבקת חלבון כדי להפוך את המאפינס לאופציה בריאה עוד יותר. לקינוח – לקשט במעט שוקולד מומס להפתעות נוספות!
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור על המאפינס במקפיא?
ניתן לשמור את המאפינס על ידי קירור במקרר עד חמישה ימים או חצי שנה במקפיא. פשוט עוטפים כל אחד בנפרד ומשאירים ריח של השתוקקות.
האם אפשר להכין את הבלילה בלי ביצים?
בהחלט! אפשר להחליף ביצה אחת ב-30 גרם של רסק תפוחים או בחצי בננה נוספת, והמאפינס לא יפגעו באיכות ובטעם.
האם אני יכול להשתמש בחלב צמחי?
כן, כמובן! גם חלב שיבולת שועל, סויה או שקדים יכולים להוסיף גוון טעים ושונה.
איך אני יודע אם המאפינס מוכנים?
ניקח קיסם וננעץ במרכז אחד – אם הוא יוצא נקי, המאפינס מוכנים! אם לא, ניתן להם עוד מספר דקות באש.
למה חשוב להשתמש בבננות בשלות?
בננות בשלות לא רק שהן מתוקות יותר, הן גם רכות יותר, נותנות לעיסה את המרקם האוורירי והמושלם.
איך אפשר לשדרג את המארז החגיגי?
קודם כל, להניח את המאפינס בכלים יפים, להוסיף פירות ייבשים סביבם, וגם לסדר קירטים צבעוניים יוסיפו להרגשה חגיגית.
האם אני יכול להמיר קמח לבן?
כל הכבוד על הניסוי! אתם יכולים לשלב קמח תפו”א או קמח חומוס. היו מוכנים לתוצאה המיוחדת!
מה הבדל בין קוואקר לגובתי?
המושג "גובתי" עלול להתבלבל – זהו קוואקר יותר מיוחד, המבנה שלו פריך קצת וטעמו יותר עשיר מתאים להכנה כמו מאפינס.
איך לדעת מתי הבננות בשלות?
אם הם נראות כהות עם כתמים כהים – זה הסימן הכי טוב. גם ריח אופטימלי אומר לנו "היי, תכינו ממני עוגה!".
האם אני יכול להוסיף קקאו אומר?
כמובן! שידרגו עם קקאו ותוספות שוקולד יוסיפו הרבה טעם! אתם רק צריכים ללכת עד הגבול!
אז למה אתם מחכים? התחילו להכין את המאפים המדהימים הללו! ותשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם, היזהרו עם הילדים שגם הם ייכנסו)!
"`
כתיבת תגובה