שקשוקה טעימה בטירוף שכבשה את המטבח הישראלי
"`html
שקשוקה טעימה בטירוף
תארו לעצמכם את רגעי הבוקר המושלמים, כשאתם פותחים את חלון המטבח ונכנסים לריח המיוחד של שקשוקה מתבשלת. אולי זה הקיץ, אולי החורף, אבל הדבר היחיד שחשוב זה שיש לכם את המנה המדהימה הזו על השולחן. שקשוקה היא לא סתם כלי של ביצים ורוטב עגבניות, זו דרך חיים, ובעיקר מנה משגעת שהולמת את כל שעות היום. אנו מוודאים שהשקשוקה שלנו ממשיכה להפוך למנה אגדי, שתשאיר אתכם עם רצון לעוד. אז בואו נכין אותה יחד!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את השקשוקה המעלפת שלנו, אתם תצטרכו לעבור על המרכיבים הבאים:
- שמונה ביצים טריות
- שתי כפות של שמן זית
- בצל בינוני קצוץ
- שניים או שלושה שיני שום כתושים
- כוס רסק עגבניות
- שתי כפות חומץ בלסמי
- תיבול: כמון, Paprika חריף, מלח ופלפל שחור
- פטרוזיליה קצוצה להגשה
שקשוקה היא קרובה מאוד למושג של אהבה במנה, ורבים מאיתנו מוכנים להקדיש לה את הזמן והמאמץ. ישנם גם וריאציות מרתקות עם תוספות נוספות, כמו גבינת פטה או ירקות קיץ. עכשיו, אחרי שהכנו את הרשימה, נעים לנו להתחיל לבשל!
שלבי ההכנה
הנה הדרך הפשוטה לקסם המופלא הזה:
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף ורך.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים במשך דקה כדי לשחרר את הארומה.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מבשלים כמה דקות, עד שהטעמים מתמזגים.
- מוסיפים את החומץ הבלסמי ואת התבלינים ומערבבים היטב.
- מבשלים למשך כ-5 דקות על חום נמוך.
- עושים בעזרת כף חצאים קטנים ברוטב ומקישים בכל חצי ביצה.
- מבשלים את הביצים במשך כ-10 דקות, עד שהן מתבשלות אך עדיין רכות.
- מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומוסיפים מלח ופלפל לפי טעמים אישיים.
גרסאות חלופיות
אפשר גם לשדרג את השקשוקה עם מרכיבים כגון: קוביות גבינת פטה, קוביות קרובית או אפילו קצת טחון על מנת להפוך אותה למנה חורפית ונימוחה. כל המרכיבים הללו מוסיפים לשקשוקה טעמים חדשים וממכרים.
שדרוגים ותוספות
אז כדי להפוך את השקשוקה שלכם לחוויה בלתי נשכחת, הנה כמה תוספות מומלצות:
- קוביות של גבינת פטה טרייה – ממש נמסות בפה!
- אדמהווטי חריף וירקות קיץ – להגברת החדווה.
- נגיעות של חמצה חומץ בלסמי – מוסיף עושר של טעמים.
כמובן שניתן להוסיף טחינה בצד, וגם יכול להיות מעניין עוד קצת ממרח דרוזי.
שאלות ותשובות
מה התחליף המושלם לבצל?
אם אתם לא מעוניינים בבצל, אפשר לאזן גם עם פטריות (שיכולות להיות מדהימות!) או לשפר את המרקם עם גזר מגורר.
האם אפשר לשים ירקות נוספים?
בהחלט! מומלץ לשים קישואים, פלפלים ואפילו תרד. זה יוסיף טעמים חדשים ומרעננים.
מה אם אני לא אוהב שמן זית?
אפשר להשתמש בשמן קנולה, אך השמן זית בהחלט מגיע עם אפקט טעם יחסית גבוה.
האם ניתן להכין שקשוקה בתנור?
כן! לאחר שהכנתם את הרוטב, אתם יכולים להעביר לתבנית אפייה ולמעלות ביצים מעל ואז להכניס לתנור על חום בינוני נמוך.
כיצד שומרים שקשוקה שנשארה?
מומלץ לשמור בשקית סגורה במקרר. היא לשמור טריות גם במשך שלושה ימים.
האם שקשוקה מתאימה לילדים?
כמובן! ניתן להכין את השקשוקה עם תבלינים פחות חריפים ולהעשיר עם גבינות שיגרמו לילדים לאהוב את המנה עדיין.
האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
בהחלט! ניתן להשאיר את הביצים ולשים טופו במקום או דמוי ביצה.
מה עם חלבון?
שימו קוביות של בשר טחון או עוף, זה בהחלט יוסיף חלבון ויהפוך לפינוק!
איזה לחם מתאים?
שקשוקה היא מושלמת עם פיתה, אבל אפשר גם עם לחם שיפון או לחם קלוי.
מתי כדאי להגיד 'שקשוקה בטירוף'?
כשתהיה לכם שקשוקה כזו בשולחן, לא תהיה לכם ברירה – תאמרו בקול רם ובנשימה אחת: "שקשוקה בטירוף"!
וזהו! המתכון שלנו לשקשוקה המעלפת הגיע לסיומו. אנחנו מקווים שהצלחתם ליצור טעמים מדהימים במטבח שלכם. בכל עת, שתפו עם חברים ברשתות החברתיות ותנו להם לטעום את השקשוקה הכי טעימה שיש!
"`
כתיבת תגובה