עוגה ב 10 דקות שתהפוך אותך לאומן במטבח

עוגה ב 10 דקות שתהפוך אותך לאומן במטבח

עוגה ב-10 דקות – טעים, מהיר ומושלם!

נראה שלפעמים זמנכם קצר מדי, והחשק לעוגה מתוקה ושוקולדית לא משתנה. בואו נדבר על מתכון עוגה פשוט שיכול לשדרג את היום שלכם בכמה דקות בלבד! מדובר על עוגה מדהימה, ממכרת, שמשגעת את הטעמים שלנו בכל ביס. מה אתם אומרים? מוכנים למתכון של מתוק שמתחמם בליבכם כמו של סבתא? אז קדימה!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנש dive into the fun part – ההכנה! ראשית, נבדוק את המרכיבים, אשר ידרשו מכם לשלם להם כבוד. הם כל כך פשוטים, שאפשר לנעוץ את האצבעות בפריזר ולצאת לדרך!

  • 1 כוס קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א)
  • 1 כוס סוכר (שקדים או דחיסת טחינה יוכלו להתאים גם)
  • 1 כוס חלב (או חלב שקדים לגרסה ללא חלב)
  • 1/2 כוס שמן (שמן קוקוס יעשה את הגל
  • 2 ביצים (נחמד לוותר עליהן עם תחליף ביצים)
  • 1/2 כוס קקאו (שוקולד מריר גם עובד)
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה
  • מעט וניל (או גזים מוסיקליים אחרים)

שלבי ההכנה

כעת, ניגש מה לעשות עם כל המרכיבים הללו. לא נשכח לחייך, כי אוכל הוא לא רק מזון – זה חוויה!

  1. מכניסים את כל החומרים החומרי המצרכים לקערה ואוחזים במטרפה (כאן המקום לא בוחרים את המערבל, הוא לא צריך לפלוט טחנות 🙂 )
  2. מערבבים היטב עד שהכל אחיד, ומתמקד יוצא צבע העוגה שלנו.
  3. מתבלים במעט מלח – זה תמיד מוסיף טעם אגדי!
  4. מסננים לתבנית מתאימה – אל תשכחו לשמן אותה בעזרת טיפה של שמן או חמאה.
  5. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 25-30 דקות.
  6. שולפים החוצה כשהעוגה מתחילה להתרומם מעט פנימה ומתחילה להפסיק לרעד!
  7. נותנים לה להתקרר והכנסנו קצת זמן למחשבות – או שמה מבטחים את העוגה תוך כדי תה.
  8. לסיום, חוצים וחותכים לחתיכות והנה היצירה שלכם!

עכשיו, לפני שנצא לשדרוגים ולתוספות המרעשות, נדבר על גרסה חלופית. אם אתם טבעוניים, ניתן להחליף את הביצים בהכנה בכמה מנות רסק בננות ולשדרג זאת לעוגה טובה ובריאה יותר – לגמרי כמו של סבתא!

שדרוגים ותוספות

אם המחשבה על הרחבת הרעיון בדבר עוגה מהירה מדהימה, אפשר לשדרג אותו! כאן כמה רעיונות:

  • שדרגו את השוקולד שציפיתם עם קקאו מפולפל או אפילו שוקולד חלב!
  • מתבלים בכמה אגוזים קצוצים או שקדים לאיזון מתוק-קריספי.
  • מצרפים ריבת חלב – כן, זה נורא, אבל מסתדר עם הכל!
  • בושלו בתשומת לב עם פירות יער – לסופר מרענן!
  • פיזרו שוקולד צ׳יפס מעל – התוצאה משגעת!

שאלות ותשובות

האם אני יכול להכין את העוגה מראש?
כמובן! אפשר להכין את העוגה ביום הקודם להגיש, ואם תרצו, היא בטח תישאר רכה ומעלפת ביום שלמחרת.

האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח חיטה?
בהחלט! קמח כוסמין יהיה אגדי ויתן לעוגה טעמי עולם ומלואו.

כמה זמן חיי המדף של העוגה?
העוגה תישאר במיטבה במשך 3 ימים בכלי סגור, אבל אנחנו יודעים שהעוגה תיעלם הרבה לפני בזמן הזה!

האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום קקאו?
כמובן, ואתם תגלו שהיא קצת מתוקה יותר אך בכל זאת משגעת!

האם אני יכול להכין את העוגה בתבנית אחרת?
בניתן להכין בתבניות שונות באותה הדרך. לעוגת פרוסות, או בצורות מרשימות יותר.

האם יש חלופה מוצלחת אחרת לשמן קוקוס?
שמן זית גם יכול להתאים, עם טעם מוסיף אך לא כל כך מושלם כקוקוס!

אפשר להקפיא את העוגה?
כן, מומלץ לאחסן אותה בכלי סגור במקפיא, קל יותר לשתף את החברים בהפתעה מתוקה!

האם הגרסה ללא חלב תופסת?
בהחלט! אפשר להשתמש בחלופות חלב שונות, מבטיחים לכם טעם מושלם.

מה לשרת עם העוגה?
העוגה יכולה להתלוות לתה, קפה, ואפילו חלב – לא פחות מתחייב לצרף בקבוקי מים!

מתי אוכל לראות את העוגה בסלון שלי?
רק שתשתפו אותנו! אתם בטוח לא תפסידו אחרי הריח של העוגה שיתפשט בכל הבית!

ולסיום, אם אתם אוהבים את המתכון שלנו, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות עם חברים ומשפחה! זה הזמן להפיץ את המזל وלטפח את התשוקה לעוגות כאלו של סבתא! שיהיה לכם בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *