קציצות פטריות טבעוניות שהן לא פחות ממושלמות
קציצות פטריות טבעוניות – טעם של טבע!
האם אי פעם תהיתם כיצד ניתן להפוך פטריות ללהיט קולינרי? אנחנו כאן כדי לגלות לכם את הסוד להצלחה עם קציצות פטריות מעולות, שהן לא רק טבעוניות אלא גם מדהימות, ממכרות ואגדי מהטעם שלהן. הקציצות הללו מספקות את הסיפוק המלא של מנה עיקרית וגם עשירות בטעמים ובמרקמים. אין אחד שלא ימצא חובה ללקק את האצבעות לאחר החוויה הזו, ולבקש עוד פיסת קציצה.
אז אם אתם מחפשים מנה משגעת לראש השנה, לסעודת שבת או סתם בשביל לענג את עצמכם, המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים. אנחנו נדבר על המרכיבים, על שלבי ההכנה, ואפילו על תוספות שמפתחות את הטעמים למקומות חדשים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא לדרך, נעבור על כל הרכיבים שצריך להכין. הם פשוטים ונמצאים בכל בית. קציצות פטריות הללו הן בריאות, עשירות בטעמים ומדויקות עד לנשמה.
- 500 גרם פטריות טריות, קצוצות דק
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1/2 כוס קמח חומוס (או קמח מצה למי שמעדיף)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס מים
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- תבלינים לבחירה – כמון, Paprika, תבלינים ירוקים נוספים
- שמן זית לטיגון
שימו לב! אם אתם מעדיפים להכין את הקציצות בגרסה ללא גלוטן, פשוט החליפו את קמח החומוס בקמח תפו”א, והתוצאה תהייה לא פחות מאוורירית וטעימה. כמו כן, עבור גרסה טבעונית, פשוט אל תשתמשו בביצה (כמובן הסוד שלנו הוא קמח החומוס, שמבצע את העבודה בשלמות).
שלבי ההכנה
אז בואו נצלול לתהליך ההכנה של הקציצות הצבעוניות והטעימות הללו!
- על מחבת שטוחה, חממים מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל, השום והפטריות. מבשלים אותם במשך 8-10 דקות עד שהפטריות רכות והבצל שקוף.
- מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה גדולה, מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת והקמח סופג את הלחות מהפטריות.
- משרים את הידיים במעט מים וחלקו את התערובת ל-12-15 קציצות קטנות. יתכן ותזדקקו לעוד קמח על מנת שהקציצות לא יתפרקו.
- מחממים שמן במחבת רחבה על חום בינוני. כאשר השמן חם, מניחים את הקציצות במחבת ומטגנים משני הצדדים עד שהן מזהיבות ונהיות פריכות.
- מניחים את הקציצות על מגבת נייר לספיגה של עודפי השמן.
- שירות חם עם הרטבים המועדפים עליכם – חומוס, טחינה או אפילו סלסה חריפה.
נכון, זה נשמע פשוט! והכיף הוא שאתם יכולים לשדרג את הקציצות האלו בעוד מגוון רחב של תוספות – גבינת נאגט או מנגו קצוץ יכולים להפוך את הקציצות למושלמות עוד יותר!
תוספות ושדרוגים אפשריים
מדי פעם, גם קציצות פטריות זקוקות למעט הפתעות, אז הנה כמה רעיונות לתוספות שיכולות לשדרג את המנה:
- גרגרי חומוס קלויים לקישוט – פשוט קולים את הגרגרים על מחבת עם מעט שמן ולקוח טעמים מאלפים.
- גבינת מוצרלה טבעונית – מפוזרים מעל הקציצות באחריות, הן ייצרו דרמה מדהימה כשיגיעו לשולחן.
- רטבים שונים – עגבניות צלויות עם עלי בזיליקום יהפכו את המנה למסע טעמים עוצר נשימה.
- אגוזי פקן קצוצים – מפזרים מעל למנה לפני ההגשה למרקם מעניין.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור על קציצות פטריות רכות ולא לייבש אותן?
כדי לשמור על הקציצות רכות ואווריריות, חשוב לא לבשל אותן יותר מדי ולהשתמש בכמות המדויקת של קמח חומוס. אל תוסיפו קמח נוסף במידה ולא נדרש.
מה לעשות אם הקציצות מתפרקות?
אם הקציצות מתפרקות, ניתן להוסיף מעט יותר קמח חומוס או לנמיך את הטמפרטורה עוד לפני הטיגון, לתת להן זמן להתאגד.
האם ניתן להכין את הקציצות מראש?
לגמרי! תוכלו להכין את הקציצות יום לפני ולשמור במקרר. כך הטעמים יתערבבו עוד יותר בזמן ההתייצבות.
כיצד ניתן להקפיא את הקציצות?
הקפיאו את הקציצות על מגש במשך שעה אחת, ולאחר מכן העבירו לשקית אטומה. הכומר יוכל להיות מוכן לבישול ישיר מדיפו בכל עת.
האם ניתן לשדרג את המתכון הזה לקטניות אחרות?
בהחלט! אתם יכולים לבחון את הנוסחאות של קציצות עם עדשים, שעועית או חומוס. פשוט השתמשו במרכיבים האהובים עליכם.
מה אם אני רוצה לשנות את התיבול?
זהו מתכון גמיש מאוד. אל תהססו להוסיף תבלינים שתצליחו, כמו קימל, כמון, או אפילו חרדל, ישדרגו את הקציצות בצורה משגעת.
לא מצליחים להחליט מה להגיש עם הקציצות?
כתוספת מושלמת, אנחנו ממליצים על סלט ירקות פשוט או פירה תפו”א. ככה ישלימו האיכויות של הקציצות בשלמות.
מה מומלץ לשתות לצד הקציצות?
אנו ממליצים על יין אדום קל או מים מינרליים עם נענע. טאץ’ קל של לימון יכול להרים את האווירה.
האם הקציצות מתאימות לילדים?
בהחלט, הילדים כמעט תמיד מתלהבים מהקציצות הללו, קלות לאכילה ופשוטות להכנה.
לא מצליח להבין מביקורות מסוימות אם הקציצות מתאימות לי?
אם אתם אוהבים פטריות, את המנה הזו תאהבו. זהו שילוב טעמים עשיר שמגיע ממקום של אהבה!
אז לאחר שהכנתם אותן ממש לידכם, שתפו את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות! בוודאי שהם לא רוצים לפספס את המנה המושלמת הזו לארוחה הקרובה!
כתיבת תגובה