גלידת קוטג' – מתכון קל וטעים במיוחד!
"`html
גלידת קוטג' – מרענן ומדהים!
דמיינו את הקיץ, השמש זורחת, ואתם יושבים על המרפסת עם כוס גלידה ביד. עכשיו תדמיינו את זה עם גלידת קוטג' שממכרת את החיך והופכת כל יום חם לחגיגה של טעמים. המתכון הזה לא רק שהוא מדהים, אלא הוא גם פשוט להכנה, ונשאר בתודעה זמן רב לאחר שתסיימו ללקק את הכוס! למה דווקא גלידת קוטג'? היא אוורירית, רכיביה בריאים, ואם תוסיפו את התוספות הנכונות, תקבלו מנה כזו שיהיה לכם קשה להפסיק ללקק את האצבעות! אם מתחשק לכם משהו שונה ומתוחכם, המתכון הזה הוא אגדי! בואו נכין יחד גלידת קוטג' מענגת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ופרטי המנה
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: קל
- מגיש ל: 6-8 אנשים
ההרכיבים הדרושים
עכשיו כשאתם מרגישים את התשוקה לגלידה, הגיע הזמן להכיר את מרכיביה. מדובר ברכיבים ממכרים שלא רק יגרמו לכם לרצות לנסות הכל ברגע שתשמעו מה יש בהם, אלא גם ישמרו על הבריאות שלכם! בסך הכל, מדובר בקוטג', שמוכר לכולנו, אך בגרסה יצירתית ומדליקה.
- 500 גרם קוטג' 5% (אפשר גם דל שומן)
- 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 150 גרם סוכר (אפשר לשלב עם סוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים)
- 1 כפית תמצית וניל (מומלץ לשימוש איכותי)
- 1/4 כוס מיץ לימון (לרענון הטעמים!)
- תוספות: פירות יער (או כל פרי שאוהבים), שוקולד מריר קצוץ או אגוזים קצוצים
כעת, רבותיי, אם מישהו רוצה לנסות גרסה טבעונית, ניתן להשתמש בקוטג' צמחי כמו טופו רך, ולשדרג אותו עם חלב שקדים או חלב קוקוס להקצפה. אין גבול ליצירתיות!
שלבי ההכנה
אם חשבתם שההכנה יקרה, תתפלאו לגלות שהיא פשוטה מאין כמוה. בואו נתחיל!
- קודם כל, הקציפו את השמנת המתוקה לקצפת רכה, כך שתהיה אוורירית ונימוחה.
- בקערה נפרדת, ערבבו היטב את הקוטג', הסוכר ותמצית הווניל.
- הוסיפו לקוטג' את מיץ הלימון וערבבו שוב עד שהכל מתאחד.
- כשהקצפת מוכנה, הוסיפו אותה לתוך תערובת הקוטג' בהדרגה, וערבבו בעדינות בתנועות מתונות.
- אם אתם רוצים תוספות, זה הזמן להוסיף את הפירות היער, את שוקולד המריר או האגוזים. ערבבו בעדינות.
- עתה, פרסו הכל לתוך תבנית מכוסה בניילון נצמד, וסידרו את הטופרים בצורה שווה כדי שיהיה טעים בכל ביס.
- הקפיאו למשך 4 שעות לפחות, רצוי אף לילה שלם, כך שהטעמים יתאגדו לפיצוץ בעוצמות!
בשלב זה, כשיש לנו גלשה של גלידת קוטג', אנו יכולים לשבור את השגרה עם תוספות שיכולות לשדרג את החוויה שלכם. למשל, ממליצה על רוטב להוסיף מעל, כמו רוטב שוקולד או רוטב פירות. מעלף!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, קחו את זמן הגלידה שלכם והוסיפו לגביעים עם התוספות שתרצו! אם אתם חובבי מתוק, הוסיפו רוטב שוקולד או דולסה דה leche. אם אתם יותר בכיוון הבריא, פירות טריים כמו אוכמניות, פטל או תותים הם תוספות ממכרות במיוחד.
אז מה עושים אם רוצים לשדרג את הטעמים? אפשר לנסות לשלב תמציות שונות כמו תמצית מנטה, או אפילו קקאו שהוסיף טעמים משגעים!
שאלות ותשובות
איך אפשר להכין את הגלידה הזו ללא גלוטן? כל המרכיבים במתכון הם ללא גלוטן, כך שאין צורך לדאוג. פשוט עקבו אחרי המתכון וללא חשש!
מה לעשות אם אני לא אוהב קוטג'? ניתן להשתמש בטופו רך או אפילו באגר דל שומן להרגיש יותר נעים בפה.
האם ניתן להוסיף טעמים נוספים? בהחלט! תשתמשו בתמציות שונות כמו תמצית תפוז, מנטה או קפה.
איך ניתן להפסיק לאכול ממנה אחת? בעזרת רוטב שוקולד על, פירות קיץ, ועוד תוספות שתפוצצו לכם את התודעה.
מה קורה עם שאריות גלידה? ניתן לשמור במקפיא ולהשתמש במשך שבוע, בין אם למתוק או כתוספת לגנה!
איך לדעת אם הגלידה מוכנה? פשוט בדקו שהיא מתייצבת במשך 4 שעות לפחות, אך עדיף לילה שלם.
האם ניתן להקפיא את הגלידה שוב לאחר שהמיסו? לא מומלץ להקפיא שוב, תדאגנו שתגמרו הכל בבת אחת.
איזה כלים דרושים להכנת הגלידה? קערות, מקציף, תבנית להקפאה וכמובן כוסות הגשה!
לכמה אנשים מתכון זה מספיק? מתכון זה מספיק ל-6-8 אנשים, תלוי בכמה כח אכילה יש בידיכם.
האם ניתן להכין מתכון זה עם חלב צמחי? בהחלט! חלב שקדים או קוקוס יעשו את העבודה, ויעניקו טעמים מיוחדים.
אז לקראת סיום, אם גיליתם את המתכון המדהים הזה לגלידת קוטג', אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם! תנו לחברים לנסות ולהתמכר למעדן הזה שאין לו תחליף!
"`
כתיבת תגובה