בצק פריך מתוק פרווה יוצא דופן שישדרג כל מתכון
בצק פריך מתוק פרווה
תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם פותחים את דלת התנור וריח מתוק של בצק פריך מתפשט בכל הבית. זהו ריח שמחזיר אותנו לזיכרונות מתוקים מילדות, לבילויים במטבח עם אמא וסבתא, כשכל אחת ניסתה לגבור על השנייה במתכוני הקסם שלה. לא סתם הבצק הפריך הזה נחשב לאגדי – הוא יכול לשמש כבסיס לכל סוגי הקינוחים: טארטים, עוגיות ואפילו פשטידות מעוררות תיאבון. ובשילוב עם מתיקות מתונה, הוא פשוט מדהים! אז אם אתם מוכנים לצאת למסע מתוק, התחילו לקרוא – המתכון הבא הוא הכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון: 15 דקות
רמת קושי: קל
מנות: 8-10 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים לעצב את הקסם במטבח, נתחיל במרכיבים שלנו. לא משנה אם אתם טבעוניים או שומרי כשרות, הבצק הזה יודע להסתדר עם הכל! אז מה אתם צריכים?
- 200 גרם קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח מלא או קמח ללא גלוטן)
- 100 גרם סוכר ( אפשר סוכר קנדי או סוכר חום)
- 100 מ"ל שמן קוקוס או שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון (למי שאוהב את הטוויסט הזה)
- 2-3 כפות מים קרים (לשיפור המרקם)
עכשיו, נכנסת כאן אפשרות להוסיף דגשים בריאותיים כמו סוכר קוקוס או דחיסות של פירות במקום סוכר, זה בהחלט משדרג את הבצק והופך אותו לבריא יותר.
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל המרכיבים, הכנו את האווירה המתוקה במטבח. קבוצת החברים בפנים? בצורה כזו או אחרת, הפכו את זה לאירוע כיף, ואם אתם בעניין, לשלב מוזיקה. עכשיו, בואו נתחיל!
- נניח את הקמח והמלח בקערה רחבה.
- נוסיף את הסוכר ונטמיע את השניים יחד.
- נשפוך את שמן הקוקוס או השמן זית ונתחיל לערבב בעזרת דפנות הכף פרופו לבית.
- נוסיף את הקינמון (אם בחרנו להשתמש בו).
- לסיום, נוסיף בהדרגה את המים עד שהבצק מתאחד.
- נלוש את הבצק לאיחוד מושלם כדורי טווי בצורה ונשכיב אותו במקרר למנוחה של 30 דקות (לא לשכוח לעטוף בניילון נצמד).
- לאחר מנוחה, נוציא את הבצק ונתחיל לרדד אותו על משטח מקומח לכדי עיגול.
- נניח אותו בתבנית ואחרי לכך נחרוץ את הבצק בעזרת מזלג.
- אפייה בתנור מראש מחומם ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות עד שהבצק משחים ומקבל צבע זהוב.
כעת, לאחר שתבצעו את הצעדים, אתם בדרך לבצק פריך מושלם, אבל זה לא הכל! הבצק הזה הוא בסיס מעולה למגוון קינוחים, אז אל תהססו להוסיף את התוספות האהובות עליכם.
תוספות ושדרוגים
ברור שמה שמייחד את הבצק הזה היא הגמישות שלו – התוספות הן אינסופיות! הנה כמה רעיונות שיכולים להוסיף לכם טאצ' מיוחד:
- שוקולד מריר או חלב – פשוט מסמיקים ותוסיפו כמה שוקולדים קצוצים.
- פירות יער מיובשים – מהם אני ממש מתה!
- אגוזים קצוצים – גרעיני חמניות, שקדים או אגוזי לוז עשויים להוסיף נופך מיוחד.
- תמצית וניל – זה פשוט הופך את הבצק לבעירה עם ניחוח קסום.
בקיצור, אתם יכולים להיות יצירתיים כמו שעון שווייצרי. השדרוגים הם רק תחילת הדרך, והכיף האמיתי הוא לגלות מה הכי עובד עבורכם!
שאלות ותשובות
מה עושה את הבצק הזה למיוחד?
בצק פריך מתוק פרווה הוא לא רק טעים, אלא גם גמיש. אפשר להשתמש בו כבסיס לקינוחים רבים, והטכניקה הפשוטה שלו הופכת אותו לכל כך נגמר לי זמן חופשי במטבח.
האם אני יכול לשמור את הבצק במקפיא?
בהחלט! לא רק שזה משדרג את הבצק, אלא הוא גם שומר על הטריות שלו בזכות ההקפאה. עטפו היטב בניילון נצמד.
אני לא אוהב קינמון. מה לעשות?
לא חייבים להוסיף קינמון. אפשר גם לשים וניל או פשוט לוותר עליו. אהבה ועוד אהבה – שינוי מתאים כמו ששומעים בפזל.
איזה מנות אפשר להכין עם הבצק הזה?
מגוון רחב! טארטים, עוגיות פריכות, פשטידות ועוד. הכל תלוי בדמיון שלכם!
מה לעשות אם הבצק יוצא פירורי מדי?
אל תיבהלו! זה קורה לפעמים, אפשר להוסיף עוד כמה טיפות מים עד שיהיה נוח לעבודה.
כמה זמן ניתן לשמור את התוצר הסופי?
בצק פריך יכול להחזיק במקרר עד שבוע בצנצנת אטומה. תתכוננו לזמן מתוק של השתוקקות!
אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח חיטה?
לגמרי! קמח כוסמין מוסיף טעם אדיר ולפעמים אפילו בריא יותר.
איך להפוך את הבצק לטבעוני?
החליפו את השמן בשמן קוקוס ואת הסוכר בסוכר קנים או דחיסות.
האם אפשר להוסיף קקאו לבצק?
בהחלט! תוספת של קקאו יכולה להפוך את הבצק למוקסם אף יותר.
מה הטמפרטורה המומלצת לאפיית הבצק?
הטמפרטורה האידיאלית היא 180 מעלות, ולסיים את האפייה עד שמקבל צבע זהוב יפה.
אז אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ את הטעמים המתוקים שלכם לחברים! מי יודע, אולי הם גם ימצאו את האגדי הזה כפתרון המושלם למתוקיות שלהם. בתיאבון!
כתיבת תגובה