חזה עוף בנינגה: המתכון שיעשה לכם חשק לבשל
חזה עוף בנינגה – מתכון אגדי שלא תשכחו
נכון, אתם רגילים לחזה עוף מטוגן או צלוי, אבל היום אני הולך להפוך אתכם למעריצים של מתכון מדהים, מורכב ומפנק לא פחות. חזה עוף בנינגה הוא מתכון שהשנה עבר אצלי שדרוג משגע, והפך לאחת היצירות הכי טובות שאנחנו מגישים בשולחן ארוחת הערב. אף אחד לא יוכל להתנגד למנה הזו, וכולנו יודעים עד כמה עוף יכול להיות מושלם כשמתכוננים אליו נכון. אז קחו נשימה עמוקה, כי מדובר כאן על סדנת טעמים שתזכיר לכם למה חזה עוף הוא חומר גלם כל כך גמיש והכנה שדורשת גם קצת אומץ! אפשר לקחת את המתכון הזה לכדי רמות חדשות שאתם אפילו לא יכולים לדמיין.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להפוך את המנות שלנו למושלמות, עלינו להצטייד ברכיבים איכותיים וטריים. כל אחד מהרכיבים כאן שומר על הטעמים הרעננים ויאפשר לנו להרגיש את האהבה שהשקענו. בנוסף, נשתף כאן גם רעיונות לתחליפים כך שגם מי שמעוניין בגרסה טבעונית או ללא גלוטן יוכל להכין את המנה!
- 4 חתיכות חזה עוף, מפולקות
- 2 כפות שומשום
- 1/4 כוס רוטב סויה (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן)
- 2 כפות דבש או סירופ אגבה (לגרסה טבעונית)
- 2 גביעי יוגורט יווני (או יוגורט צמחי)
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 כפית שום קצוץ
- מלח ופלפל לשיקולכם
- חופן קוביות ירקות (גזר, קישוא, בצל)
מרכיבי המנה לא רק ההורים שלנו הכינו – המנה הזו היא מה שנקרא "מאכל ביתי" של פעם, רק עם שינוי קל ומרענן!
שלבי ההכנה
כעת, כאשר התכוננו עם רכיבי היסוד, אתם תהיו מוכנים להתחיל בתהליך הבישול המיוחד שלנו. כל שלב חשוב, וכל טעות עלולה להוביל לתוצאה לא משגעת. הגיע הזמן לעשות קסמים!
- נחמם מחבת עם טיפה של שמן על חום בינוני.
- נניח את חזה העוף במערבולת חום עד שהם מקבלים צבע זהוב.
- בהקדם, נוסיף את שיני השום והג'ינג'ר המגוררים ונערבב יחד.
- נמזוג מעל את הרוטב סויה, הדבש ונתבל במלח ופלפל.
- נשאיר את המנה להתבשל כ-10 דקות על חום נמוך, עד שהרוטב מצטמק ומסמיך.
- נוסיף את קוביות הירקות ונערבב דקה נוספת.
- נפזר את השומשום מעל ונבשל עוד 2 דקות נוספות.
- נוריד מהכיריים, וניתן לגוון עם היוגורט היווני מעל.
בשמחה אנו יכולים להעריך את הגיוון במנה הזו. במקום להרגיש כמו שפים מקצועיים, תוכלו להרגיש כמו אמן של טעמים!
שדרוגים ותוספות אפשריים
עכשיו נדבר על מה ניתן להוסיף או לשדרג כדי לייצר רמות חדשות של טעם במנה המדהימה הזו.
אני אוהב להוסיף כוסברה קצוצה מעל לפני ההגשה, כדי לתת רעננות נוספת. אם תרצו טוויסט מתוק, הוסיפו שקדים קלויים מעל, והקפיצה עצומה.
ולא לשכוח – למי שאוהב את התוספות חריפות, הוספת רוטב צ'ילי תיתן לכם פיצוץ טעמים מטריף!
שאלות ותשובות
מה משפיע על קלט חזה העוף?
בעת הכנת חזה העוף, אפשר לשדרג את התיבול למגוון טעמים שונים, כמו להכין אותו עם תיבול סיני או אפילו עם תבלינים מקסיקנים.
האם יוגורט יכול להיות חלופה לרוטב סויה?
יוגורט לא יכול להחליף את רוטב הסויה, אבל הוא מצוין כתוספת מתקתקה במנה לאחר הבישול.
איך אוכל להפוך אותו למנה טבעונית?
יש להמיר את חזה העוף בטופו או פרגית סויה ולטפח אותו בדיוק כמו את העוף.
כמה זמן ניתן לאחסן את העוף המוקפץ במקרר?
הדבר תלוי במצב ובשיטה שבה הכנתם אותו, אך בממוצע אפשר להחזיק אותו במקרר 3-4 ימים.
מהי הדרך הטובה ביותר לחמם שוב מנה שהוכנה מראש?
כדי לשמור על עסיסיות החזה, אנו ממליצים לחמם את המנה במחבת עם טיפונת שמן כדי לעזור בהחזרת האיכות.
האם ניתן להכין את המנה על גריל?
בהחלט! ניתן להכין את חזה העוף הנינגה על גריל לחוויית טעמים מחדש.
איך כדאי להגיש את המנה?
אפשר להגיש לצד אורז, חלה, או אפילו על מצע של סלט קיץ יחד עם ירקות רעננים.
מה ניתן להוסיף כדי להפוך את המנה ליותר בריאה?
ניתן להוסיף סלק, גזר וקישואים, מה שיוסיף למנה ערכים תזונתיים נוספים.
כמה קלוריות יש במנה כזו?
מנה כזו מכילה בערך 300 קלוריות, תלוי בכמויות השמן והמתבלים.
באיזה רוטב סויה כדאי להשתמש?
השתמשו ברוטב סויה מקורי עם רכיבים טבעיים, כמו רוטב סויה תעשייתי או הום-מי-מייד.
אז זהו! אם מתכון הסיום הזה לא שיגע אתכם, אני לא יודע מה מה כן. אל תשכחו לשתף את המתכון עם כולם, כי דבר כזה חייב להגיע לכל שולחן! מהנסיון שלי, זה מתכון שהולך להיכנס לחיים שלכם ולגרום לכם לחייך בכל פעם שהאוכל יוגש.
כתיבת תגובה