איך להכין מתכון ברוקולי מוקפץ טעים ובריא
מתכון ברוקולי מוקפץ במיוחדת
אין כמו להתענג על מנה בריאה, צבעונית וטעימה, שמביאה עימה את הטעמים הטריים והחיוניים של הירקות. והפעם, אנחנו הולכים להכין ברוקולי מוקפץ במרגרינה סמיכה, כך שיהיה ממש מדהים! בואו נצלול פנימה, כי תאמינו לי, מדובר במנה שלא ניתן לעמוד בפניה. זה משגע, זה אגדי, ובטח תרגישו איך ראשכם ממלא בשמחה בכל ביס! יש משהו בתהליך הזה שאי אפשר להפסיק בו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לברוקולי המוקפץ המושלם הזה, אנחנו צריכים כמה מרכיבים פשוטים, שיש ברוב הבתים. כל רכיב כאן מוסיף טעמים מטריפים, כך שהמנה יוצאת באמת מלאה בטעמים מעלפים!
- 1 ק"ג ברוקולי טרי, חתוך לפרחים קטנים
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית סוכר חום (לא חובה, אבל מוסיף לעומק הטעמים)
- שומשום קלוי (לקישוט)
- מלח ופלפל שחור, להגשה
אגב, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית למנה, פשוט השתמשו ברוטב סויה שמיוצר ללא רכיבים מהחי. זה בריא ומומלץ ללא ספק!
שלבי ההכנה
כעת, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל לבשל! השיטות פשוטות, כך שכל אחד יכול להצליח לעשות זאת. כנסו למטבח, פתחו את החלון, כי זה הולך להיות ממש מסביב!
- מקלפים את השום והג'ינג'ר ומקצצים אותם דק דק.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום גבוה.
- מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עד שנודף ריח מעורר תיאבון (כ-30 שניות).
- מכניסים את הברוקולי למחבת ומערבבים היטב.
- מבשלים כ-5-6 דקות, עד שהברוקולי מתרכך מעט אבל עדיין פריך.
- מוסיפים את רוטב הסויה והסוכר ומערבבים היטב כדי שכל הטעמים יתמזגו.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. לא לשכוח לטעום!
- מעבירים לצלחת ומקשטים בשומשום קלוי.
אל תשכחו לשטוף את הכלים לאחר שמתפנים מן המנה, כי אמת תמיד נשארת, וזו קלות הניקוי היא יתרון!
שדרוגים ותוספות
אפשר להוסיף למנה כמה תוספות מיוחדות, שמביאות את הברוקולי למקומות חדשים וטעימים! למשל, אם רוצים חלבון, אפשר להוסיף חזה עוף מוקפץ או טופו. זה יהפוך את המנה למושלמת בכל פרודוקטיביות!
אוהבי החריף יכולים לשים פלפל חריף קצוץ או רוטב חריף להוספת Spice לכל העסק. כמו כן, עשבי תיבול כמו כוסברה או פטרוזיליה יוסיפו טריות נהדרת לכל המשתתפים.
לא לשכוח גם רוטב טחינה שכן מוסיף הרבה עושר טעים. המנה הזו יכולה להוות מקום מצוין לשתף את חברתכם עם מגוון סלטים מרעננים. תהיו יצירתיים, המנה הזאת היא באמת המרקם האווירתי שמתמזג עם כל דבר!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום ברוקולי?
אם אין ברוקולי ניתן להשתמש בקולורבי, קישוא או אפילו בטטה. כל ירק יביא עימו איכויות חדשות.
אני לא אוהב שום, מה לעשות?
חתכו את השום והוסיפו כמובן יותר ג'ינג'ר. תנו למנה טעמים אחרים, זה יהיה נהדר גם ככה.
האם ניתן להכין את המנה בלי שמן?
אפשר בהחלט. מצאו מכת טמפרטורה גבוהה כמו מים רותחים או בישול על אדים, וכך תמנעו משימוש בשמן.
איזה רוטב אפשר לשים כדי להמתיק את הטעמים?
תשתמשו בדבש או בחלב קוקוס. זה עובד מצוין עם המתוק של הירק!
האם ניתן להכין את המנה עם ירקות אחרים?
כמובן! גזר, פטריות, או בצל ירוק יוסיפו צבעים וטעמים חדשים למנה!
כיצד ניתן לשמור על הברוקולי פריך?
אל תבשלו יותר מדי! בשלות קצרה ונכונה חשובים כדי לשמור על הפריכות.
האם אפשר לאכול את המנה אחרי שהיא התקררה?
בהחלט. היא מתקבלת נהדר גם בטמפ' החדר ואפילו על מצעים כמו לחם!
איך ניתן להפוך את המנה לבריאה יותר?
נפלא לשים יותר ירקות ולחתוך את כמות הרוטב. שימו לב כשתוסיפו רכיבים בריאים.
אני רוצה לשדרג את המנה, מה עושים?
הוסיף אגוזי קשיו קלויים או שקדים קצוצים מעל, זה תמיד עובד נהדר לכל מנה.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! ניתן לבשל ולשמור במקרר ואחר כך לחמם כשהמוזה מגיעה!
אז אחרי כל המסע הזה, אתם כולכם מוכנים לעמוד על כף המטבח ולהכין את המנה הבריאה והטעימה הזו! אם אהבתם את המתכון, נשמח אם תשתפו אותו ברשתות החברתיות שלכם. תהיו הכי טובים, ודאגו שהכיף הזה ימשיך לעבור הלאה!
כתיבת תגובה