פלפל חריף כבוש של פותנה – המתכון המושלם לאוהבי חריף
"`html
פלפל חריף כבוש של פותנה – מתכון מדהים וממכר!
יש רגעים בחיים שבהם אנחנו מכינים משהו, ורק ברגע שהריח מתחיל להתפשט במטבח, הבטן מתחילה להתמלא בציפייה. וכשזה מגיע לפלפל חריף כבוש של פותנה, מדובר ברגעים של התעלות! לא כל מתכון מצליח לגעת בלב ובנשמה כמו המתכון הזה. מדובר בדבר כל כך משגע, עז במיידיות שלו ובו בזמן בעל טעמים מורכבים שממכרים על המקום! כל ביס מוסיף את הטוויסט המושלם לכל ארוחה, בין אם זה עוף בתנור, פיצה, או אפילו סלט מרענן. אז תרגישו חופשי להתכונן לגמרי! אתם עומדים לקבל את המתכון שהכי טעים שיש.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות.
- קושי: קל.
- מנות: 5-6 מנות – תלוי בכמה אתם אוהבים חריף!
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנצלול אל העולם המדהים של הכבישה, בואו נסתכל מה באמת נحتاج כדי להתחיל. מדובר בבחירה של כמה רכיבים פשוטים אבל עם אפקטים שעושים את כל ההבדל. לפניכם הסכימה המושלמת:
- 20 פלפלים חריפים (לא משנה אם ירוקים או אדומים, תלוי בטעם שלכם).
- 500 מ"ל חומץ (חומץ 5%, חומץ אורז או חומץ מצליח).
- 250 מ"ל מים.
- 2-3 כפות מלח (מלח ים הכי טוב).
- 2-3 כפות סוכר (כדי לאזן את החריפות).
- 1 שן שום (לגרסה קלאסית) או שום קצוץ (מי שרוצה טוויסט).
- תבלינים נוספים: כמון, кориander, או חוויות אחרות שאתם אוהבים.
מרכיבים חלופיים
כמובן, יש תמיד מקום לשדרוגים ולגרסאות שונות. רוצים גרסה טבעונית? אתם מוזמנים פשוט להחליף את השום בשום קצוץ ופשוט להשאיר את התבלינים האהובים עליכם! אם אתם שואלים לגבי גרסה ללא גלוטן, מתכון הזה כבר נטול גלוטן – הישג נהדר!
שלבי ההכנה
הנה השלב שבו הכל מתחבר יחד. מדובר בכמה שלבים פשוטים שכל אחד יכול לבצע. הדרך להצלחה בעלייה גבוהה – רק תעקבו! עיכבו את הריח חם חם של חריף כבוש ונתחיל.
- נשטוף היטב את הפלפלים וחתכו אותם לאורך הפלפלים. אין צורך לחשוף את כל הזרעים כדי לשמור על החריפות.
- לסחוט את החומץ והמים יחד עם המלח והסוכר עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין.
- הכניסו את הפלפלים לתוך צנצנת מראש עם השום והתבלינים הנבחרים.
- יוצקים את הנוזלים מעל הפלפלים כך שכולם יהיו מכוסים.
- סוגרים את הצנצנת ונותנים לתהליך להתרחש – הכניסו למקום מוצל ותחכו 3-4 ימים לפני שתתחילו לטעום את האגדי הזה.
שדרוגים ותוספות
אפשר לשדרג את המתכון הזה בכל מיני דרכים! רוצים בניחוח עשבי תיבול? הוסיפו בזיליקום או רוזמרין. אוהבים את הטעם של שום שחם? הוסיפו כמה שיניים לתוך הצנצנת. ואתם יודעים מה? אתם גם יכולים לנסות ולהחליף את המלח במלח הימלאיה – לא רק שזה בריא יותר, זה גם יוסיף צבע! המגוון אינסופי.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בפלפלים חריפים אחרים?
כמובן! טעם החריף תלוי בזן הפלפל. תרגישו חופשי לנסות פלפל טבסקו או פלפל ירוק מהפטויה – כל אחד מהם יביא עמו איזו תוספת פיקנטית.
כמה זמן ניתן לשמור את הפלפל הכבוש?
אם הצנצנת אטומה היטב ואוחסנה במקום מוצל, הם יישארו טוב אפילו לחודשיים. אין פחד, הם רק הולכים ומשתפרים עם הזמן!
אילו מנות ניתן לשלב עם הפלפל הכבוש הזה?
אפשר להוסיף את הפלפל הכבוש לכל מנה – מסטייקים ועד לפיצות, כנל לאורז ולקציצות. המגוון אינסופי!
האם ניתן לשים קמצוץ של אגוז מוסקט?
זה רעיון לא רע, אבל רק אם אתם אוהבים את הטעמים האלה. זה בהחלט יכול להוסיף אלמנט נוסף לחלוטין!
מה אם אני רוצה להפוך את זה ליותר חריף?
חיתוך הזרעים יגרום לחריפות להיות פחותה, אז אם אתם רוצים תגבור חריף – שתפו את הזרעים.
האם אפשר לשתף את הפלפל הכבוש עם משפחה או חברים?
כמובן! אם הם אוהבים חריף, כדורגל! זו מתנה מעולה לשתף באירוח או סתם כן.
מה אם אני לא משתמש בצנצנת זכוכית?
אם מדובר בצנצנת פלסטיק, יש לוודא שלא תהיו רחוקים מדי מהשמש כדי למנוע מחשלים בשמירה לאורך הזמן.
האם אפשר להשתמש בפירות כבושים במקום ירקות?
בהחלט! הפירות הכבושים יכולים להביא טעמים שלא חשבתם עליהם! זה מתכון פתוח מאוד לריעות ושדרוגים שונים.
מה הטמפרטורה הנכונה להכנת הפלפל כבוש?
זה תלוי בישראל, אבל בדרך כלל 20-25 מעלות צלזיוס במקומות מוצלים, האוורור גם משנה.
באילו תבלינים כדאי לי להשתמש?
קחו את הזמן לבחור את התבלינים שאתם מתכננים להשתמש בהם! כל תיבול נוסף מביא עמו טעמים וארומות שקל עוד יותר לאהוב!
אז מה חשבתם על המתכון של פלפל חריף כבוש של פותנה? זהו המתכון המושלם לשלוף שלל תהליכים טעימים ומרתקים. שתפו אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ותהנו מכל ביס! כל הכבוד!
"`
כתיבת תגובה