מתכון מושלם לנינג'ה גריל: טיפים סודיים להצלחה

מתכון מושלם לנינג'ה גריל: טיפים סודיים להצלחה

מתכון מושלם לנינג'ה גריל: טיפים סודיים להצלחה

כשהיינו ילדים, תמיד דמיינו איך היה אפשר להכין משהו משגע ומושלם על גריל של נינג'ה. היום, אנחנו כאן כדי להגשים את החלום הזה ולהכין משהו מדהים שלא ישכח בכם זמן רב. מה נעשה? אמנם, כל אחד מכם אולי חלם על משהו אחר, אבל אנחנו נעשה את זה ביחד וניצור חגיגה של טעמים שמשגעת את החושים!

זמן הכנת המתכון

○ סה"כ זמן: שעתיים וחצי
○ רמת קושי: בינוני
○ מנות: 4 אנשים רעבים

בואו נדבר רגע על מה אנחנו הולכים לעשות כאן. אנחנו מכינים מנת עוף גרילי נוסח נינג'ה, עם טוויסט מיוחד – מרינדה אגדית שמעוררת את החושים, השמועות עליה אומרות שהייתה סוד של חכמי נינג'ה מההרים. התוצאה: עוף מושלם, מבפנים נמס בפה ומבחוץ קריספי ופשוט ממכר!

הרכיבים הדרושים

נתחיל עם רשימת הרכיבים (שימו לב לבדוק שיש לכם הכל בבית):
רשימת הרכיבים מדוייקת היא חצי מחסד! הנה מה שאנחנו צריכים:

○ 8 חתיכות עוף (כרעיים או שוקיים)
○ ¼ כוס שמן זית מעולה
○ ½ כוס רוטב סויה איכותי
○ ¼ כוס דבש נוזלי
○ 5 שיני שום כתושות
○ ½ כפית פפריקה מתוקה
○ ½ כפית כמון טחון
○ ½ כפית פלפל שחור גרוס
○ ½ כפית מלח ים גרוס
○ 1 כפית ג'ינג'ר מגורד טרי
○ מיץ מחצי לימון טרי
○ 2 כפות חומץ בלסמי
○ כמה גבעולי טימין טריים (לא חובה, אבל מוסיף!)

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, החליפו את העוף בטופו או בפטריות פורטובלו. אם אתם נמנעים מגלוטן, תוכלו להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן.

כעת כשכל הרכיבים לפנינו, אנחנו יוצאים לדרך. הכנת המנה מתחילה במרינדת העוף, שמעניקה לו את הטעם המשגע. מוכן? בואו נתחיל!

שלבי ההכנה

ראשית, עלינו להכין את המרינדה המושלמת. לשלבים:

1. בקערה קטנה, נערבב את שמן הזית, רוטב הסויה, הדבש, השום הכתוש, הפפריקה, הכמון, הפלפל השחור, המלח, הג'ינג'ר המגורד, מיץ הלימון וחומץ הבלסמי.

2. נפזר את הטימין הטרי, אם בחרנו להוסיף, ונערבב היטב את כל המרכיבים.

3. ניקח את חתיכות העוף ונשטוף אותן היטב תחת מים זורמים. נייבש בעדינות בעזרת נייר מגבת.

4. נניח את חתיכות העוף בקערה גדולה או בשקית ניילון לשמירת טריות, ונשפוך מעליהן את המרינדה. נדאג שכל חתיכת עוף תהיה מצופה היטב.

5. נעטוף את הקערה בניילון נצמד או נסגור את השקית, ונעביר למקרר לשעה לפחות. אם מתאפשר לנו יותר זמן – זה רק ישפר את הטעמים!

6. בעוד שהעוף סופג את כל הטעמים המושלמים, נכין את גריל הנינג'ה לחום בינוני-גבוה. גריל זה משדרג את חוויית הבישול עם טכנולוגיה מגניבה במיוחד שנותנת לעוף שלנו את הטאצ' הקריספי.

7. אחרי שעה (או יותר), נוציא את העוף מהמקרר ונאלחץ מרינדה עודפת.

8. נניח את חתיכות העוף על הגריל החם. נבשל כל צד במשך כ-8-10 דקות, עד שהעוף מבושל היטב מבפנים ומקבל קריספיות מהממת מבחוץ.

9. תוך כדי שהעוף מתבשל, נסובב אותו מדי פעם עם מלקחיים כדי לוודא שכל הצדדים מקבלים את הטיפול הראוי.

10. נסיר מהגריל ונניח לנוח למשך 5 דקות לפני ההגשה. זה מאפשר למיצי העוף להתפזר מחדש ובכך להבטיח עוף נמס בפה ובעל טעם נפלא.

ועל מנת שלא נהיה משועממים בטעמים, נעשה כמה שדרוגים אפשריים למתכון:

אם אתם אוהבים טעם חריף, הוסיפו קצת צ'ילי גרוס למרינדה. רוצים גרסה מתוקה יותר? הכפילו את כמות הדבש והוסיפו מעט קינמון. פשוט לא ניתן לפספס עם המקור השמיימי הזה!

וכך, חברים, אנחנו מגיעים לשלב האחרון – זמן הטעימה. העוף הזה הוא פשוט הצגה בכל פעם שהוא עוזב את הגריל, אפשר לחוש את הניחוח מתקתק שאתם פשוט לא יכולים לחכות לטעום. לא רק שזה הכי טעים שיש, זה גם משאיר טעמים בלתי נשכחים.

שאלות ותשובות

כמה זמן צריך להשרות את העוף במרינדה?
כדי לקבל את הטעם מעולה והמשגע, רצוי להשרות את העוף לפחות שעה אחת. אם יש לכם יותר זמן, אפילו לילה שלם במקרר רק ישדרג את הטעמים!

האם ניתן להשתמש במרינדה הזו למרכיבים אחרים?
כן בהחלט! המרינדה שלנו מתאימה גם לטופו, דגים, פטריות ואפילו ירקות כמו חצילים וקישואים.

מהו הטיריק הטוב ביותר להשיג עוף קריספי?
הסוד לקריספיות טמון בגריל הנינג'ה, שמפזר את החום באופן אחיד ומדויק.

איך לשמור על העוף נמס בפה?
הקפידו להשרות במרינדה למשך זמן ארוך ככל הניתן ולתת לנוח לאחר הבישול.

האם אני חייב להשתמש בטימין?
לא חובה, אבל גבעולי טימין טריים מעניקים טעם אגדי נוסף.

כמה קלוריות יש במנה הזאת?
מנה אחת כוללת כ-350 קלוריות בממוצע, כולל המרינדה.

מהי כמות העוף המומלצת לארוחה משפחתית?
מנה של 8 חתיכות עוף מספיקה לארוחה משגעת ל-4 אנשים רעבים.

ניתן להכין זאת בתנור במקום בגריל?
כן, ניתן להשתמש בתנור על מצב גריל,  אך יש לבדוק שהוא חם מאד לפני שתניחו את העוף.

מה הקינוח המושלם להגיש לצד המנה?
הקינוח הטוב ביותר יהיה משהו קליל כמו סלט פירות מרענן או טארט לימון נימוח.

האם אפשר להכין את המרינדה מראש?
בוודאי! ניתן להכין את המרינדה מראש ולשמור במקרר עד שבוע.

בסוף כל התהליך, אני מבטיח לכם שהעוף הזה יעזוב אתכם פעורי פה ובתשוקה להכין אותו שוב ושוב. אני ממליץ לכם בחום לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, להפיץ את הבשורה לחברים ולהכין את המנה האלוהית הזאת כמה שיותר! תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *