פילה עוף בתנור מתכון קל ומהיר לכל יום

פילה עוף בתנור מתכון קל ומהיר לכל יום

פילה עוף בתנור מתכון קל ומהיר לכל יום

כבר מגיל קטן יש בנו אהבה לעוף בתנור וזה מסתבר לא דבר מובן מאליו. זהו סיפור של מנה קלאסית שתמיד מצליחה להביא את הטעמים הכי מופלאים לבית. אבל הפעם, אנחנו הולכים להוסיף קצת טוויסטים ולהפוך את המתכון למשהו מעלף, מדהים ומשגע – פילה עוף בתנור שמבטיח להיות הכי טעים שיש! אנחנו נשמור על הפריזורה הקלאסית בשילוב עם חלק מהטעמים האהובים ביותר של אמא, אבל נוסיף נגיעות חדשניות שיהפכו את זה למנה מופתית שכל מי שינסה – יתמכר!

בואו ונצא יחד למסע קולינרי שבו כל צעד יחשוף בפניכם סוד חדש, טיפ שיכול לשנות את כל הדרך בה אתם מבשלים ואולי גם כמה קללות (כי מי מאיתנו לא התעצבן פעם מהעוף שכנראה הרס לנו את הארוחה…).

זמן הכנת המתכון

– זמן כולל: כשעה ו-15 דקות
– רמת קושי: קל עד בינוני
– מספר מנות: 4-6 מנות לאוהבי עוף ומי שלא מכיר – שגם ילך לאהוב!

עכשיו כשאנחנו יודעים כמה זמן נצטרך להשקיע וכמה אנשים נוכל לשבוע, בואו ונצלול לתוך הכיף.

כל פעם שאני מכינה פילה עוף בתנור, אני נזכרת בחגי המשפחה. כמה היה הדגש על כל רוטב, כל פרפקטורה של הבשר, כל טיפת תבלין. אולי גם לכם יש את הסיפור הזה מבית, מהחגים הגדולים או אולי מסופ”ש עם אמא וסבתא. אז בואו נתחיל ולהפוך את החגיגה הזו לשלכם!

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים בשביל להתחיל? קודם כל, לוודא שהמטבח שלנו מוכן להיכנס להרפתקה הקולינרית הזאת.

– 800 גרם פילה עוף (לפי הצורך אפשר להוסיף חזה עוף במקום)
– 4 שיני שום קצוצות דק (שום, המלך של המטבח! מי שלא אוהב, יכול לוותר, אבל זה יהיה טעמו של עולם שהלך לאיבוד)
– 3 כפות שמן זית (מעולה לבריאות ודל פחמימות)
– 1 כף פפריקה מתוקה (אל תשכחו לקחת גם פפריקה חריפה למי שאוהב טיפה חריפ)
– 1 כפית כמון (נפוץ במטבח המזרחי, עוזר לעיכול)
– 1/2 כפית כורכום (עוזר במניעת דלקות ומחזקים יכולות)
– 1/2 לימון (מיץ בלבד)
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– 200ml יין לבן (תוספת לא חובה, אבל אם כבר, אז למה לא בפריזור של שף!)

שלבי ההכנה

אז מה עושים עם כל הטוב הזה? קחו אוויר, ותיהנו מהתהליך!

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלסיוס, כדי שנוכל להתחיל לעבוד מיד כשהכל יהיה מוכן.
2. מערבבים בקערה גדולה את פילה העוף עם השום, שמן הזית, הפפריקה, הכמון, הכורכום, המיץ לימון, המלח והפלפל.
3. מסדרים את פילה העוף בתבנית אפייה שטוחה. עובדה משעשעת: תבנית שטוחה עוזרת לפילה להשחים ולהתבשל באופן שווה.
4. שופכים מעל את היין הלבן ומבטיחים שכל פילה יקבל קצת אהבה מהיין.
5. מכסים את התבנית בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר אלומיניום. מי שעוד לא השתמש בשיטה הזו יגלה עולם חדש של טעמים ושמירה על עסיסיות!.
6. מכניסים את התבנית לתנור למשך 30 דקות ולאחר מכן מורידים את הכיסוי ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות כדי לקבל קרום זהוב מושלם.
7. מזכירים לעצמנו להפעיל את המאוורר! אין דבר משגע יותר מריח עוף בתנור שמתפשט בבית.
8. בזמן שהעוף בתנור, אפשר להכין סלט מרענן כתוספת או אפילו פירה שמנת עבה.

היה תענוג לראות אתכם משקיעים עד עכשיו! המנה הזו יכולה להיות מגוונת בטעמים נוספים – אפשר לשלב פירות יבשים, להשתמש במרינדות שונות ואפילו לעטוף את הפילה בפרוסות בייקון, לצדם תוכלו להגיש ירקות קלוים בתנור, תפוחי אדמה, אורז עם עשבי תיבול ואפילו קינואה דלת פחמימות למי שמעדיף לא להעמיס.

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור את העוף לאחר הבישול?
אפשר לשמור במקרר למשך יומיים-שלושה. הכי טוב בבוקר שאחרי – כריך עם שאריות עוף בתנור זה העולם!

מה לעשות אם העוף התייבש?
אוף, קרה לכולנו. אפשר לנסות להחזיר חיוניות עם רוטב נוסף, אולי שמנת מתוקה, יוגורט או כל מיני רטבים שאתם אוהבים.

איך עושים גרסה טבעונית?
אפשר להשתמש בטופו במקום העוף ובאותם תבלינים. מצריך פחות זמן בתנור, כך שאפילו מהיר יותר!

לא אוהבים יין – מה אפשר לשים כתחליף?
אין שום בעיה. אפשר להשתמש במרינדת סויה וג'ינג'ר, או אפילו מיץ תפוזים בשביל טאץ' מתוק.

באיזה יין להשתמש בבישול?
כל יין לבן יבש יספיק. אם אתם אוהבים יין מסוים, השתמשו בו – בבישול כמו בחיים, מה שטוב בצלחת שלנו חייב להיות גם בטעמים שלנו.

כמה זמן מראש אפשר לתכנן את המתכון הזה?
העוף יכול לשכב במרינדה יום-יומיים במקרר ולמעשה אף משתפר.

איך יודעים שהעוף מוכן?
כאשר יוצא נוזל ברור מהפילה בזמן הדקירה עם מזלג קטן זה סימן טוב. גם בדיקה ויזואלית – אם הפילה קיבל צבע זהוב ומדהים, הגיע הזמן לאכול!

מה התיבול הכי מדהים להוסיף לעוף?
מאוהבי החריפות? הוסיפו צ׳ילי או חרסת. סומק גם יכול לתת טוויסט לימוני-מתוק.

ראויים שלנו הופכים מתוקים מדי מהיין. מה לעשות?
אפשר להקטין את כמות היין או לנסות יין חצי יבש במקום. רוטב סויה גם יתאים במקומות מסוימים.

צריך להפוך את העוף בזמן הבישול?
לא חובה, אבל אם אתם שומרים עין, באמצע הבישול אפשר להפוך בעדינות להשגחה על הפילה.

בסופו של יום, אין דבר מרענן יותר מעוף בתנור בהכנה ביתית. אנחנו נכנסים למטבח, עושים ניסויים ומשגשגים עם כל טעימה. העוף שלנו מושלם, ממכר ואם עקבתם אחרי כל פרט תוכלו עכשיו לשתף את המתכון ברשת וחברי שלכם לא יפסיקו להודות לכם על העונג!

מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ולזכות במעמד של שף אגדי בעיני חבריכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *