"בשר צלעות מתכון: הדרך הסודית להכנה מושלמת"

"בשר צלעות מתכון: הדרך הסודית להכנה מושלמת"

"בשר צלעות מתכון: הדרך הסודית להכנה מושלמת"

קשה לתאר במילים את הריגוש שמציף אותי בכל פעם שאני נזכר בטעם המדהים של בשר צלעות עסיסי ומעלף, אותו ניתן למצוא רק במסעדות מהשורה הראשונה. אז למה לא להכין אותו בבית ולהדהים את כל המשפחה והחברים? רוצים לספר לכם על חוויית ההכנה של בשר צלעות משגע שצפוי להנמס בפה ולהרעיד כל תא בטעמי גן עדן!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ולכמה מנות או אנשים המתכון מספיק

– הכנה: 2 שעות
– רמת קושי: בינוני
– מנות: 4 אנשים

תיאור המתכון:
בשר צלעות הוא בקיצור פינוק אמיתי לחיך. מדובר בחוויה מושלמת שחובה לנסות, עבור כל אדם שאוהב אוכל טוב. בזכות המרקם העסיסי והטעם המרגש נדמה כאילו המנה הזו פשוט נמסה בפה. בנוסף, בשר הצלעות בצורה נכונה יכול להיות אגדתי ולהשאיר אחריו רק מחמאות וליקוק אצבעות.

מעבר לטעם, ישנו גם סיפור מאחורי המנה הזו. ידעתם שפעם בשר הצלעות נחשב דווקא לבשר של אצילים? ככל שהבשר היה קרוב לעצם, כך היה נחשב ליותר יוקרתי. אז במתכון הזה, אנחנו הולכים להכין עונג מופלא של בשר צלעות עסיסי ולשלוח אתכם לארוחה שתרגישו בה כמו מלכים באמת.

הרכיבים הדרושים

– 1.5 ק"ג בשר צלעות טרי
– 4 כפות שמן זית איכותי
– 4 שיני שום כתושות
– 2 כפות דבש טהור
– 2 כפות רכז רימונים
– 1 כף חרדל דיז'ון
– מיץ מלימון אחד טרי
– מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
– חופן עלי תימין טריים (ללא הגבעולים)
– 2 כוסות יין אדום איכותי
– 1 כוס ציר בקר (אפשר גם מציר מרק בשר)

הרבה אנשים מחפשים אלטרנטיבות בריאות. אפשר בהחלט להכין גרסה טבעונית לתבשיל הזה על ידי שימוש בתחליף צמחי לבשר צלעות. במקום הבשר נוכל להשתמש בפטריות פורצלן, טופו מעושן או אפילו אשכולות חציל כדי להביא את אותה התחושה הממכרת לאוכלים טבעוניים. כל אחד מהתחליפים יקנה לטעמים ועומק למנה.

שלבי ההכנה

בזמן שמתכונים טובים נכין מעלפת מבשר צלעות, נלמד כיצד להעשיר את טעמו של מנת פטישים מושלמת של סבתא שלנו. הכינו את המטבח והיכינו להפליא!

1. נסנן היטב את בשר הצלעות ונייבש אותו באמצעות נייר מגבת.
2. נערבב בשמן זית, שום כתוש, דבש, רכז רימונים, חרדל דיז'ון ומיץ לימון ונצפה את הבשר בתערובת.
3. נעטוף את הבשר בניילון נצמד ונשאיר בערך לשעה להמרת טעמים.
4. נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
5. נחמם מחבת גדולה מעל להבה גבוהה ונשים את הבשר בתוכה בכמה נגלות, ללא שמן נוסף.
6. נעטוף התבנית בנייר אפייה ונעביר לתוכה את הבשר.
7. נשים בתבנית את היין האדום וציר הבקר, נוסיף מלח ופלפל.
8. נאפה בתנור כשעה וחצי – לסיבוב מלא של חמישים דקות בכל צד.
9. נבדוק בעדינות אם הבשר רך וניתן לחיתוך קל בעזרת מזלג.
10. נוציא את הבשר מהתנור ונחכה כעשור דקות לפני החיתוך להגשה.

הטעימות כאן גם משגעות כל אחד. הנה הוסיפו לפחות חמש דקות נוספות לזמן האפייה לאילו מאוהבי הטעמים העשירים והעסיסיים יותר.

תוספות ושדרוגים:
כדי לשדרג את המנה נמליץ לנסות להוסיף כמה מרכיבים נוספים. חשבתם פעם להניח פרחי רוזמרין על המנה לפני שמבזיקים את השמן? זה פשוט מדהים איך הקומבינציה הזו מוסיפה רובד חדש של טעם למנה. מהנסיון שלי זה עובד תמיד.

הכינו תוספות מתאימות כמו תפוחי אדמה צלויים בתוספת שמן זית וטימין. אפשר גם לנסות תוספת ירקות שורש צלויים, כמו גזר, סלק ותפוחי אדמה.

שאלות ותשובות:

האם אפשר להשתמש בבשר קפוא?
עדיף בצורה טרייה מכיוון שהקפאה עלולה לפגום במרקם וטעמו של הבשר. מניסיוני האישי, הבשר טרי כמובן ישדרג את המנה.

מהו זמן האפייה המדוייק?
בערך שעה וחצי, עם סיבוב בעבור חמישים דקות בכל צד. אם כך הסתדרו נכון, צריך לבדוק את הבשר בעזרת מזלג אם הוא רך מספיק להגשה.

מה אפשר לעשות עם שאריות?
שאריות אפשר להשתמש בסלטים, כריכים או אפילו להכין מהם תבשילים נוספים. תמיד טוב לתת למציאות מגע יצירתי במטבח ויניקת טעמים נפלאים נוספת.

אני מעדיף ללא יין. מה אפשר לשים במקום?
תוכלו להחליף את היין בציר בשר נוסף או מים ולהטעים את הרוטב יותר.

באיזה יין כדאי להשתמש?
יינות אדומים יבשים או חצי יבשים איכותיים מתאימים לכך. ככל שהיין יותר טוב, כך גם הטעמים המתקבלים מהמנה יהיו עשירים.

איך נדע שהבשר מוכן?
הבשר איכותי צריך להיות רך ועסיסי, וכאשר נוכל לפלח אותו בעדינות עם מזלג. הוא אמור להיות קל לחיתוך ולרתיעה בעדינות.

בשר עבה מדי?
אפשר לבקש מהקצב לפרוס אותו למנות יותר דקות ולהשאיר את העצם במרכז המנה, מה שיעזור לעסיסיות שלה.

מה הן אלטרנטיבות לבריאים יותר?
שתיים אפשרויות – נסו לבשל בין היתר גם פטריות פורצלן גדולות ומגורעות או להשתמש בחציל שיקל את חווית התחלות.

אפשר לוותר על אחד המרכיבים ברוטב?
הכן ניתן, אך בשביל לתנועת מסר על טעמי גם שעומדים להוציא מנה ותוצאה מושלמת. כל מרכיב במתכון תורם לשילוב הכללי בחוויה ממכרת.

מה המנה שמשתדרגת הכי טוב עם בשר צלעות?
מנטה עם יכולות נפלאות לבשר הזה. טחינה ליד גם עם חטיפים מומלצים.

הכינו ותהנו מבשר הצלעות המשגע והאגדי הזה! אשמח לראות תמונות ותגובות. שתפו את מי שאתם מכירים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *