סוד המתכון למרק עגבניות ואורז של סבתא נחשף!

סוד המתכון למרק עגבניות ואורז של סבתא נחשף!

סוד המתכון למרק עגבניות ואורז של סבתא נחשף!

אין שום דבר בעולם שמשתווה לריח המופלא של מרק עגבניות ואורז שמבושל בבית של סבתא. זהו מרק שהוא לא רק אוכל, אלא מזכיר לנו רגעים משמחים שהיינו רוצים לחזור אליהם. הוא מלא בטעמים מדהימים, עשיר בניחוחות משגעים, ומזכיר את הבית בצורה הכי אותנטית שיש. אפילו אם ניסינו להכין אותו שוב ושוב, הוא תמיד טיפה שונה – כי אין תחליף לידיים של סבתא!

המרק הזה הוא מושלם לכל עונה, והוא מקסים בכל כך הרבה דרכים – מהעגבניות המתוקות והעסיסיות שמבשלות על הגז ועד לאורז הרך שמעניק תחושת חמימות בלב. אם גם אתם אוהבים אוכל של סבתא עם ניחוח של פעם, אתם במקום הנכון. זהו מרק קל להכנה שאפשר בהחלט לתת לו טוויסטים מודרניים ולהתאים אותו לטעם האישי.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה כולל: שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 4 מנות נדיבות

כשהייתי ילדה, אמא שלי תמיד הכינה לנו מרקים מיוחדים. אבל היה משהו במרק העגבניות והאורז של סבתא שתמיד היה לו מקום מיוחד בלב שלי. עכשיו, כשאני מכינה את המתכון הזה, אני משתדלת לעקוב אחרי כל הטיפים שלה, להקפיד על הפרטים ולהיזכר בטעם המשגע הזה שהיה לנו בבית של סבתא. בואו נעבור לרכיבים – ואח"כ נכין ביחד את המרק האגדי הזה.

הרכיבים הדרושים

מרק עגבניות ואורז של סבתא מורכב ממספר מרכיבים פשוטים, אבל החשוב ביותר הוא הקפדה על האיכות של כל רכיב:

– 6 עגבניות בשלות וגדולות.
– 1 בצל בינוני, קצוץ דק.
– 3 שיני שום כתושות (כי שום תמיד משדרג כל מנה!)
– 1 כוס אורז לבן/מלא, שטוף היטב עד שהמים נוצצים כמו דמעות של אושר.
– 2 כפות שמן זית.
– 4 כוסות מים/מרק עוף.
– 1 כפית סוכר (להדגשת המתיקות של העגבניות).
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
– 1 כף פטרוזיליה קצוצה (לתוספת צבע וטעם).
– קורט פפריקה מתוקה (אם בא לכם להוסיף קצת עניין).

המרכיבים הללו תמיד נמצאים אצלנו במטבח, אבל התחכום והעומק של המרק הזה נובעים משיטת ההכנה ומהאהבה שעוברת לכל כפית.

שלבי ההכנה

נתחיל בשלב בו נחתוך את העגבניות שלנו בצורה יעילה אך עגולה כמעט כאילו היינו שפים מדופלמים.

לחתוך את העגבניות לחתיכות גדולות ולהעביר למעבד מזון או בלנדר – אנחנו הולכים לרסק אותם היטב.

לאחר מכן, בסיר גדול על האש נמוכה, נחמם את שמן הזית ונוסיף את הבצל הקצוץ. נבשל עד שהבצל נהיה שקוף ורך, כ-5 דקות.

כעת נוסיף את השום הכתוש ונערבב עוד כדקה – פשוט תנו לשום להוציא את הריחות המדהימים שלו.

נוסיף את מחית העגבניות שהכנו קודם ונטגן יחד עם הבצל והשום במשך כ-10 דקות, עד שהעגבניות התבשלו מעט ושחררו את כל הטעמים הקסומים שלהן.

בשלב הזה, נוסיף את המים או מרק עוף שהכנו ונביא לרתיחה קלה.

נוסיף את האורז השטוף, הסוכר והתבלינים – פשוט לערבב הכל ולבשל על אש בינונית עם מכסה סגור למשך 20 דקות.

נבדוק מדי פעם שהאורז התבשל לחלוטין והמרק הגיע למרקם הרצוי. לא לוותר על טעימות תוך כדי, כי הרי אין דרך טובה יותר לשמור על שלמויות של מאכל מאשר לבדוק כל פעם מחדש.

בשלב האחרון נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ונבשל עוד כ-5 דקות כדי לתת לרובד הטעם האחרון להיספג.

מכאן החלק הקשה – ננסה לא לאכול את כל המרק ישר מהסיר! לפחות נחכה כמה דקות שיתקרר מעט.

סיימנו להכין את המרק הממכר והמדהים הזה!

גרסאות נוספות ושדרוגים אפשריים

מהנסיון שלי, תמיד כיף לתת למתכון בסיסי כלשהו טוויסט אישי מעניין:

– לגרסה טבעונית ניתן להשתמש במרק ירקות במקום מרק עוף.
– מי שרוצה מרק דל פחמימות יכול להשתמש באורז כרובית במקום אורז רגיל.
– אפשר להוסיף קצת גזר קצוץ או פלפל אדום לטעם נוסף.

שאלות ותשובות

איך אדע שהעגבניות בשלות מספיק?
העגבניות צריכות להיות רכות וכל הפנים שלהן צריך להיות אדום מבריק. אם הן קשות בירוק, הן לא בשלות מספיק.

אפשר להשתמש בעגבניות משומרות?
אפשר בהחלט, אבל טעם המרק יהיה שונה מעט. עגבניות טריות תמיד נותנות טעם יותר עשיר וטבעי.

האם ניתן להחליף את האורז במשהו אחר?
כמובן! אפשר להשתמש בקינואה, פתיתים ואפילו באורז פרא.

האם המרק הזה טוב להקפאה?
בהחלט! אפשר להקפיא את המרק בקופסה אטומה למשך כחודש. להפשיר ולחמם כשמתגעגעים לטעם של סבתא.

האם המרק מתאים לילדים?
המממ… ילדים אוהבים עגבניות ואורז! המרק הזה הוא רך, לא חריף ועם המון טעמים אהובים.

מהי הטמפרטורה המתאימה להכנת המרק?
חשוב לבשל על אש בינונית לתוצאה מושלמת וטעימה.

איך אפשר לעבות את המרק?
אפשר להכין רו: מחממים כף חמאה מוסיפים כף קמח ומערבבים עד שמזהיבים. ואז מוסיפים למרק תוך כדי בחישה.

האם ניתן להשתמש בשום מיובש או גרגרי שום?
זה לא יהיה אותו דבר, אבל ניתן להשתמש במצבים מאולצים.

איך אפשר לתת למרק טעם מעושן?
להוסיף חופן קטן של עלי בזיליקום מעושנים למרק במהלך הבישול.

האם ניתן להשתמש במרק הזה כבסיס לרוטב פסטה?
בטח! אמא שלי נהגה להוסיף בזיליקום טרי ולהפוך את המרק לרוטב פסטה מוצלח.

שתפו את האוצר הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ותנו להם לגלות את המתכון המעלף הזה. אשמח לשמוע את התגובות שלכם ואתם מוזמנים לשתף את התמונות הנפלאות שלכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *