פיצה נפוליטנית ביתית: מתכון פשוט וטעמים מעולים
אם חלמתם פעם לטעום פיצה נפוליטנית מושלמת, כזו שמעלה זכרונות חמים של רחובות נאפולי ומזון הרחוב המקומי המעלף, אז הרעיון החם שלנו ימשוך את תשומת לבכם כמו פיצה טרייה שיצאה הרגע מהתנור!
לא היה לנו קל להגיע למתכון המדויק הזה. עבדנו הרבה שעות על הקמחים, הבצק והרוטב, ובסופו של דבר, התוצאה כל כך טובה שהפיצה נפוליטנית שלנו הפכה לאגדה בבית. היא כל כך אוורירית, מושלמת וממכרת, שאתם תמצאו את עצמכם רוצים להכין אותה שוב ושוב.
זמן הכנת המתכון:
• זמן כולל: 8 שעות (כולל התפחה)
• רמת קושי: בינוני
• מתאים ל-4 פיצות אישיות
המטבח האיטלקי ידוע ברגשות החזקים שהוא מעורר בתוכנו, והפיצה הנפוליטנית היא המלכה הבלתי מעורכת של מסורת זו. השילוב המושלם של בצק אוורירי, רוטב עגבניות טרי, גבינת מוצרלה ומעט עלי בזיליקום טריים, מביא לתוצאה משגעת ומדהימה. שילוב טעמים שכזה יכול לגרום לכל אחד להתאהב מחדש באיטליה.
אבל מה באמת מבדיל בין הפיצה הנפוליטנית האגדית לבן פיצות אחרות? פריכות הבצק הממכר, בשילוב האיזון המופלא של הטעמים יוצרים חוויה קולינרית שלא תשכחו במהרה. והכי חשוב – הפיצה הזו כל כך קלה להכנה, אפילו אם אין לכם תנור עצים מחוץ לבית.
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, הנה רשימת הרכיבים הדרושים:
• 500 גרם קמח טיפו 00 (או קמח עוגיות איכותי)
• 325 מ"ל מים קרים
• 10 גרם מלח
• 15 גרם שמרים טריים (או 7 גרם שמרים יבשים)
• 10 גרם שמן זית כתית מעולה
לרוטב:
• 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (400 גרם)
• 1 שן שום, כתושה
• 5 גרם מלח
• 5 גרם סוכר
• 5 עלי בזיליקום טריים, קצוצים
• 10 מ"ל שמן זית כתית מעולה
לתוספות (רשות):
• 400 גרם גבינת מוצרלה פרסקה
• עלי בזיליקום טריים
• שמן זית
שלבי ההכנה
בהתחלה, נכין את הבצק המופלא שלנו. חשוב לנו מאד להדגיש: התפחה ראויה ופריכות הכרחיות להצלחת הפיצה הנפוליטנית האגדית. קחו את הזמן, הרי הכל טעים יותר כשלא ממהרים!
1. נכין קערה גדולה, נוסיף מים קרים, נשפוך את השמרים ונערבב עד שהם יתמוססו לגמרי.
2. נוסיף את השמן זית והקמח, בהדרגה, ונערבב כל הזמן בעדינות עם כף עץ או הידיים.
3. נוסיף את המלח לקמח ונתחיל ללוש את הבצק למשך כ-10 דקות עד שהוא ירגיש רך ואחיד.
4. נניח את הבצק בקערה משומנת, נניח מעליו מגבת לחה וניתן לו לנוח ולהתפח לפחות ל-6 שעות, עד שהוא יכפיל את נפחו.
5. בינתיים, נכין את הרוטב הנפלא. במחבת קטנה נשים את שמן הזית והמלח, נוסיף את השום הכתוש ונבשל כמה דקות עד שהשום מתרכך.
6. נוסיף את העגבניות המרוסקות, הבזיליקום הטרי והסוכר, וניתן לתערובת לרתוח על להבה בינונית-נמוכה למשך כ-20 דקות. כשאתם מכתירים את הסיר בניחוחות הרוטב המרענן, תרגישו כבר עכשיו כמה אתם הולכים להתאהב בנאפולי הקטנה שלנו.
7. לאחר שהבצק תפח, נחלק אותו לארבעה חלקים שווים ונכדרר אותם לכדורים חלקים.
8. נכסה כל כדור במעט קמח טִיפּוֹ 00 ונתחיל לרדד לצורה עגולה ודקה.
9. נעביר כל עיגול בצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ונפזר עליו מהרוטב שהכנו בהתחלה.
10. נחתוך את גבינת המוצרלה לפרוסות ונפזר בצורה אחידה על גבי הרוטב.
11. נדליק את התנור על חום מירבי (250 מעלות צלזיוס) ונכניס את הפיצות לאפייה למשך כ-10-12 דקות עד שהן פריכות וזהובות.
12. נוסיף עלי בזיליקום טריים מעל הפיצות, נתיז מעט שמן זית ונגיש את הפיצה האוורירית ליקוק האצבעות שלנו.
מרכיבים חלופיים ואפשרויות שונות
כדי להפוך את הפיצה ליותר מותאמת לצורכים שלכם, הנה כמה גרסאות שונות שאפשר לנסות:
גרסה טבעונית:
• יש להשתמש בגבינת מוצרלה טבעונית (ניתן למצוא בסופרים).
• לפזר ירקות טריים כמו פלפלים, עגבניות וזיתים במקום הגבינה.
גרסה ללא גלוטן:
• להשתמש בקמח ללא גלוטן המותאם לאפייה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
• ניתן להוסיף מעל הפיצה פרוסות דקות של פפרוני או בשר פרודוטו.
• אפשר לפזר מעל הפיצה קצת פטריות פרוסות דקות.
• ניתן לפזר תבלינים כמו אורגנו מיובש, פפריקה חריפה או פלפל שחור גרוס.
שאלות נפוצות
באיזה סוג קמח כדאי להשתמש לפיצה נפוליטנית האגדית?
ממליצים בחום להשתמש בקמח טִיפּוֹ 00, שהוא קמח איטלקי מיוחד לאפייה שמעניק את המרקם המושלם לפיצה. אם לא מצאתם, אפשר להשתמש בקמח עוגיות איכותי.
מדוע חשוב לתת לבצק לנוח זמן רב?
התפחה ארוכה מאפשרת לשמרים לפעול בצורה אופטימלית, מה שמעניק לבצק מרקם אוורירי וקליל שחשוב מאוד לפיצה נפוליטנית מסורתית. תהליך זה גם עוזר לפתח את הטעמים בצורה משמעותית.
כמה זמן הבצק צריך לנוח?
בין 6 ל-8 שעות התפחה במקום חמים. כמובן, אם אתם רוצים להתפנק אתם יכולים לתת לבצק לנוח בפריזר כל הלילה ולהשתמש בו ביום שלמחרת.
איך ניתן לחסוך זמן ועדיין לקבל תוצאה טובה?
אם אתם ממהרים, אפשר להשתמש בשמרים יבשים מהירים. אך זכרו, אין כמו תהליך ההכנה הארוך והממושך שהופך את הפיצה האגדית למשגעת ביותר.
למה משתמשים בעגבניות מרוסקות ולא ברוטב מוכן?
העגבניות המרוסקות מעניקות טעם טרי וטבעי יותר. הן פחות מעובדות וטעמן פחות מתקתק מרטבים מוכנים.
האם אפשר לאפות את הפיצה בתנור רגיל?
בהחלט! כדאי לחמם את התנור על החום הגבוה ביותר ולבטא את הכישרון שלכם. אומנם יש הבדל קטן בפריכות, אך התוצאה עדיין תהיה מדהימה והממכרת.
האם שמן זית כתית מעולה הוא חשוב?
בהחלט כן. שמן זית איכותי נותן טעם מורכב יותר לפיצה ומדגיש את טעמי הרוטב. כאשר אתם משתמשים במוצרלה ובבזיליקום, שמן זית טבעי מוסיף שכבת טעמים המושלמת.
איך כדאי לאחסן את הפיצה הנפוליטנית האגדית?
עדיף לאחסן את הפיצה במקרר, עטופה בניילון נצמד או במיכל אטום. כדי לחמם אותה מחדש, יש לשים את הפיצה בתנור בחום נמוך למשך כמה דקות עד שהיא מתחממת שוב.
לאחר שהכנתם את הפיצה הנפוליטנית שלנו, נשמח אם תשתפו לעולם את תוצאות הקסם שלכם! כיתבו ברשתות החברתיות, שתפו עם חברים ומהנסיון שלנו – תרגישו את ההשראה הטעימה באוויר. בתיאבון!
כתיבת תגובה