סלט כרוב עם גזר: המתכון שיקסים את כולם

סלט כרוב עם גזר: המתכון שיקסים את כולם

סלט כרוב עם גזר: המתכון שיקסים את כולם

אם אתם כמו רובנו, כנראה שאתם מחפשים את הסלט המושלם שיכניס חיים לשולחן הקיץ שלכם. הסלט הבא לא רק שייחודי, אלא יש לו יכולת ממכרת שיכול בקלות לגנוב את ההצגה מכל ארוחה משפחתית או מסיבת גינה. אז אם אתם מוכנים לטעמים טריים ומרעננים, בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

– 20 דקות בלבד!
– רמת קושי: קל מאוד
– מספיק ל-4-6 מנות נדיבות

מדובר בסלט כרוב עם גזר, אך עם טוויסט שאפילו סבתא שלכם תשאל איך עשיתם את זה כל כך טעים ואגדי. כאן מדובר בסלט שמכיל את כל מה שטוב – מרענן, מתפוצץ בטעמים וממש משגע. הכרוב והגזר הם בסיס רב תכליתי לסלט הזה – קל להשיג אותם, זולים ובריאים להפליא.

המרכיבים הדרושים

– חצי כרוב ירוק, פרוס דק
– 2 גזרים גדולים, מגורדים גס
– חצי כוס אגוזי פקאן קלויים ומקוצצים
– חופן נדיב של צימוקים כהים
– 2 כפות שומשום קלוי
– צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
– 3 כפות שמן זית כתית מעולה
– 2 כפות חומץ תפוחים
– מיץ מחצי לימון סחוט טרי
– כף דבש או סירופ מייפל טבעי
– מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

תחשבו על כרוב – איזה ירק פשוט שהוא תוספת נהדרת לסלטים. בנוסף, הוא דל פחמימות. גזרים מוסיפים להם טעם מתוק ומרקם פריך, ואגוזי פקאן קלויים משדרגים את המנה למשהו מיוחד ואגדי. השומשום הפטרוזיליה מוסיפים טעם מרענן וצלילות לכל ביס. הרוטב של הסלט לא פחות חשוב ולכן משתמשים כאן בשמן זית כתית מעולה ובחומץ תפוחים שכנראה מיוצרים מחומרים טבעיים לחלוטין מה שהופך אותם גם לבריאים.

שלבי ההכנה

פשוט וברור, אבל תעשו את זה במדויק כדי להבטיח תוצאה מעלפת:

– שטפו את הכרוב היטב והסירו את העלים החיצוניים המוזרים.
– פרסו את הכרוב לפרוסות דקיקות – דק כמו הלהב של החרבות בסרטי ימי הביניים.
– גרדו את הגזרים על צד גס של פומפייה. הכי טוב זה לעשות את זה בעזרת פומפייה ידנית ולא חשמלית, ככה תשמרו על המרקם האוורירי.
– הקלו את אגוזי הפקאן בתנור בחום 180 מעלות למשך 5-7 דקות, עד שתקבלו ריח מטריף.
– קצצו את אגוזי הפקאן לא קטן מדי, אנחנו רוצים לחוש בקריספיות שלהם בכל ביס.
– ערבבו את הכרוב, הגזר, אגוזי הפקאן המקוצצים, הצימוקים והשומשום בקערה גדולה.
– הוסיפו מעל את הפטרוזיליה הקצוצה.
– הכינו את הרוטב: ערבבו שמן זית, חומץ תפוחים, מיץ לימון ודבש בקערה קטנה.
– תבלו במלח ופלפל לפי הטעם (לא להתבייש לעשות טועמות, הרוטב הזה הוא מה שיעשה את הסלט מדהים).
– שפכו את הרוטב מעל הסלט וערבבו בעדינות אך באופן שווה.
– תנו לסלט לנוח במקרר לפחות 10 דקות לפני ההגשה, כך שכל הטעמים יספגו.

זהו, הסלט שלכם מוכן! בינתיים, אי אפשר שלא לחשוב על עוד שדרוגים אפשריים לסלט הזה. אם יש מישהו שמתעניין בגרסה טבעונית לחלוטין, אפשר להחליף את הדבש בסירופ אגבה או בסירופ מייפל טבעי. רוצים טוויסט נוסף? נסו להוסיף כמה פירות יער טריים כמו חמוציות או פטל – הם יוסיפו צבע וטעם בלתי נשכח.

אז עכשיו, כשסיימנו להכין את הסלט, אולי כדאי שנדבר על השלב הבא – הצעות ותוספות:

תוספות ושדרוגים אפשריים

– גרעיני חמניות קלויים: תוספת של קריספיות וצבע שיעניקו שכבה נוספת של עושר למנה.
– תמרים קצוצים במקום צימוקים: יספקו מתיקות טבעית שיכולה להיות מושלמת עבור מי שאוהב טעמים מתוקים יותר.
– חתיכות תפוחים פרוסים דק: פרות תוססים ומרעננים שיוסיפו טעם מחודש בתוספת שקיק טבעי של שמחה.
– יוגורט יווני במקום מיץ לימון: לרוטב שהוא עשיר ועגול בטעם, יכול להפוך את הסלט לקרמי ונמס בפה.
– פלפלים קצוצים דקים: יוסיפו טעם חדש ומרענן.
– חופן נדיב של חמוציות מיובשות: קצת חמיצות שתקפיץ את כל הטעמים.

ואם כבר הגענו לשלב שבו הצלחתם להשתלט על הסלט המדהים והמשגע הזה, אולי תהיו מעוניינים לדעת כמה תשובות לשאלות נפוצות:

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור את הסלט הזה טרי למספר ימים?
הכינו את הסלט בלי הרוטב ושמרו במקרר בכלי אטום. הוסיפו את הרוטב רק לפני ההגשה. כך, הסלט יישאר פריך וטוב למשך 2-3 ימים נוספים.

האם אפשר להשתמש בכרוב סגול?
בהחלט! כרוב סגול יוסיף צבע נהדר וטעם מעט יותר חריף לסלט.

האם אפשר להחליף את הפטרוזיליה בעשבים אחרים?
כן, כוסברה או שמיר יכולים להיות תחליף נהדר לפטרוזיליה ולהוסיף טעמים מעניינים.

מה ניתן להוסיף לסלט כדי להגדיל את הערך התזונתי?
נסו להוסיף גרעיני צ'יה או זרעי פשתן טחונים לשדרוג בערכים תזונתיים נוספים.

איך אפשר להפוך את הסלט לארוחה משביעה יותר?
הוסיפו חתיכות עוף צלוי או גרגירי חומוס קלויים ותזכו בארוחה שלמה ומלאה.

האם הסלט הזה מתאים לילדים?
בהחלט כן! הסלט הזה מתוק ופריך, הרבה ילדים נהנים ממנו, במיוחד אם מחברים אותו עם פרוסות תפוח עץ או בוטנים מסוכרים.

באילו סוגי אגוזים נוספים אפשר להשתמש?
אגוזי מלך, קשיו או שקדים יכולים להיות חלופות נהדרות לאגוזי פקאן.

מה לעשות אם אין לי שמן זית?
אפשר להשתמש בשמן קנולה או בשמן אגוזים למי שרוצה טעם אחר ומבריק.

כיצד ניתן להפוך את הסלט ללא גלוטן?
הסלט הזה במילא ללא גלוטן, אבל חשוב לשים לב להחליף כל רכיב משני שהוסף ולא מכיל גלוטן.

איך מכינים את הסלט הזה בצורה דל פחמימיות?
ממש כפי שהכנו! הסלט כבר דל בפחמימות כי אנו משתמשים בעיקר בירקות וגרעינים.

בבקשה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהנות מהתגובות המעולות של המשפחה והחברים. הסלט הכרוב והגזר הזה הוא לא רק מתכון קלאסי, אלא גם יצירתי, מרענן ומלא בטעמים עשירים שמשאירים זכרון ארוך. כפי שאני תמיד אומר מהניסיון שלי – ברגע שתנסו, לא תוכלו להפסיק לעשות אותו שוב ושוב!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *