מתכון לאנטריקוט דק דק שישדרג כל ארוחה!
דמיינו את עצמכם בערב קייצי, מזג האוויר חם ונעים, ואתם יושבים סביב שולחן עמוס במאכלים טעימים, כשבמרכזו מונח מנת האנטריקוט הדק דק שלנו. אתם פורשים חתיכה ומבינים מיד שאי אפשר להפסיק לאכול. המנה הזו באמת ממכרת, משגעת ומדהימה. האנטריקוט שלנו כל כך נימוח, גבוהה באיכותו, שזה פשוט ללקק את האצבעות אחרי כל ביס!
זמן הכנת המתכון
• כולל הכנה וצלייה: כ-30 דקות
• רמת קושי: קל
• מתאים ל-4 אנשים
אהבתם? אז בואו נצלול ביחד לתוך המתכון המדופלם הזה.
הרכיבים הדרושים
• 800 גרם אנטריקוט דק מאוד, חתוך לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
• 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
• 4 שיני שום כתושות דק
• כף גדושה של רוזמרין קצוץ דק
• מיץ מלימון אחד
• כפית סוכר חום כהה
• כפית מלח גס
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
האנטריקוט הדק מביא איתו ניחוח וטעמים אגדיים שמעיפים אותנו הישר לזיכרונות הכי מתוקים של המטבח של סבתא. המרכיבים הללו, יחד עם שמן זית הרוזמרין והשום, מעניקים לכל מנה טעמים עמוקים ובלתי נשכחים.
שלבי ההכנה
לאחר שסידרנו את כל המרכיבים, נתחיל בהכנה. כל התהליך כאן קליל ונעים, עם הבטחות למנה אחרונה שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה.
1. שוטפים את פרוסות האנטריקוט היטב ומייבשים בעזרת נייר מגבת.
2. מכינים את המרינדה: מערבבים את שמן הזית, השום הכתוש, הרוזמרין, מיץ הלימון, הסוכר, המלח והפלפל בקערה גדולה.
3. מכניסים את פרוסות האנטריקוט למרינדה ומחכים כ-15 דקות כדי שכל הטעמים יספגו בבשר ויעשו אותו הכי טעים שיש.
4. מחממים מחבת פסים גדולה על להבה גבוהה עד שהיא חמה מאוד.
5. מניחים את פרוסות האנטריקוט על המחבת וצולים כל צד כ-2-3 דקות, תלוי בעובי הפרוסות ובמידת העשייה הרצויה.
השלב האחרון הוא הכיף של ההכנה. זהו הרגע שבו המטבח מתמלא בריחות מעלפים מהמחבת ומביאים את כולם מסביב לשולחן, מוכנים לצלול למנה מדהימה שאי אפשר להפסיק לשבח.
אלטרנטיביות אפשריות? בהחלט! גרסה טבעונית לאנטריקוט אולי קשה למצוא, אבל מי שרוצה גרסה דלת פחמימות יכול לוותר על הסוכר במרינדה. אנטריקוט ללא גלוטן? פשוט וודאו שכל המרכיבים טהורים וללא חשש למרכיבים נוספים.
תוספות ושדרוגים:
אין כמו להגיש את האנטריקוט שלנו לצד תפוחי אדמה צלויים עם טימין ושום. סלט ירוק מרענן יכול להיות תוספת מדליקה למנה, שמומלצת גם עם רוטב וינגרט חמצמץ שיעניק לה טוויסט נוסף וחיוניות.
שאלות ותשובות
האם חובה להשתמש באנטריקוט דק דק?
מניסיוני, הגרסה הדקה נותנת מעטה מדויק של טעמים, אבל תמיד אפשר להכין גם עם עובי אחר.
לכמה זמן אפשר להשאיר את הבשר במרינדה?
ה-15 דקות שציינתי זה אידיאלי למי שחובב טעמים קלילים, אבל אפשר גם עד שעה לעומק.
האם אפשר להשתמש במחבת רגילה במקום מחבת פסים?
לחלוטין כן! רק תדאגו שהיא תהיה חמה מאוד לפני שאתם מניחים עליה את הבשר.
האם ניתן להשתמש ברוטב במקום מרינדה?
אני ממליץ להשקיע במרינדה, אבל רוטב שגם ישב מעט יתאים גם הוא.
האם האנטריקוט ניתן לפריסה דקה לבד?
תלוי בכישורי החיתוך שלכם. ניתן לבקש באטליז מראש.
איך יודעים מתי האנטריקוט מוכן?
הדבר תלוי בטעם האישי שלכם. לאוהבי מידיום, 2-3 דקות לכל צד יספיקו.
האם יש אלטרנטיבות לשמן זית?
כן, אפשר להשתמש בשמנים צמחיים אחרים, אך שמן זית נותן את הטעם המוכר.
האם ניתן לצלות את האנטריקוט על גריל פחמים?
בוודאי! אפילו מומלץ! זה יוסיף טעם מעושן נהדר.
מה תפקיד הסוכר במרינדה?
הסוכר מביא לקרמליזציה יפה של הבשר ומדגיש את טעמי המרינדה.
האם אפשר להקפיא את האנטריקוט במרינדה?
מניסיוני, זה לא מומלץ כי הקרח יהרוס את מרקם הבשר.
אז נתנו לכם את כל הפרטים על מנת האנטריקוט הדק דק הכי טעים ומעלף שיש. רוצה ליהנות מכל ביס? נסו אותה והשתפו את החוויה ברשתות החברתיות שלכם. לא תאמינו איזה שלמות!
כתיבת תגובה