מאפינס קוטג ותירס שלא תפספסו!
מתי בפעם האחרונה פגשתם במאפה שגרם לכם לחייך מההתרגשות?
אם יש משהו שמצליח לעורר בנו זיכרונות של אושר, זהו מאפה. כשהמאפים חמים מהתנור, עם ניחוחות שמתמלאים באוויר, אי אפשר להישאר אדישים. ובכן, המאפה של היום הוא ממש אגדי – מאפינס קוטג' ותירס שמגיע עם טוויסט מטריף! מדובר במאפים אווריריים, נימוחים ברמה שמקנה איתם חוויה של ללקק את האצבעות. אז בואו נתחיל את המסע הזה אל עבר המאפינס המדהימים הללו – תכינו את עצמכם להנאה ממכרת!
זמן הכנת המתכון
- משך ההכנה: 15 דקות
- משך האפייה: 20-25 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 12 מאפינס
הרכיבים הדרושים
החומרים למאפינס הללו הם במידה רבה מהמטבח הביתי שלנו, וחלקם אפילו יגרמו לכם לחשוב על זיכרונות מהמאכלים של סבתא. כאן מדובר על שילוב מושלם של קוטג' ותירס, מה שיוצר טעמים משגעים שלא תשכחו במהרה.
- 250 גרם קוטג’ (אם רוצים, אפשר להשתמש בקוטג’ 5% שומן)
- 200 גרם תירס (קפאו או משימורים, ככה אנחנו אוהבים)
- 2 ביצים גדולות
- 250 גרם קמח לבן
- 50 גרם סוכר (אם בא לכם, אפשר להפחית את הסוכר גם)
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 100 מ"ל שמן קנולה
- 100 מ"ל מים פושרים
- שיניים קצוצות של בצל ירוק (לגרסה המושלמת)
- גבינת פרמזן להתפחה (אופציונלי, אבל מרגש)
המרכיבים הללו משאירים המון מקום לשיפוט אישי. לדוגמה, אפשר להוסיף עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או שמיר שיעצימו את הטעמים ויתנו לזה טוויסט בריא ומרענן.
מרכיבים חלופיים
אם אתם מקפידים על תפריט טבעוני, אפשר להמיר את הביצים ב-100 גרם רסק תפוחים, או 50 גרם טופו מחוספס. גם הקוטג' יכול להיות מחליף בטיחותי כמו יוגורט צמחי. גם הקמח ניתן להחלפה בקמח כלי (לגרסה ללא גלוטן).
שלבי ההכנה
לאחר שצברנו את כל המצרכים המופלאים הללו, אפשר להתחיל בהכנה. מאפינס מתוקים זו מהדורה עילית שתמיד מצליחה להוציא אותנו משגרת היום יום.
- להשאיר את התנור על טמפ' 180 מעלות צלזיוס.
- לערבב את הביצים עם הקוטג' והשמן בקערה גדולה.
- להוסיף את התירס ולערבב בעדינות.
- לשלב את הסוכר, המלח, והקמח (בכמה שלבים, לא סתם כולם יחד).
- לערבב את השמירה עד שהתערובת אחידה.
- למלא את תבניות המאפינס עד 3/4 מגובהן.
- להתפיח עם גבינת פרמזן מעל (אם רוצים).
- לאפות כ-20-25 דקות עד שמזהיב.
- לא לשכוח לבדוק עם קיסם אם הם מוכנים!
- לדעת שהתוצאה חייבת להיות אצבעות ללקק מכל השמחה.
- להניח להתקרר במשך כמה דקות, ורק אז להניח על צלחת.
- ליהנות מכל ביס עם חיוך רחב!
לפעמים משתלם לקחת הביתה השראות מתרבויות שונות ולשלב אותם. למשל, נוסיף צ'ילי לקשתות המזרחיות או נגס בבצל ירוק, סוד ההצלחה של המתכון.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם רוצים להוסיף עוד עושר למאפים, אפשר לשדרג אותם עם עגבניות מיובשות, זיתים או קוביות פטה. המאפינס נשארים אווריריים ומושלמים על ידי התוספות הללו. בגמר האפייה, רעיון נוסף הוא לפזר מעט שומשום מעל – טוויסט מדהים למי שאוהב את זה.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את המאפינס במקרר?
בהחלט! אם נשמרים בקופסה אטומה, הם יכולים להחזיק מעמד עד שבוע.
מה אם יש לי אלרגיות למרכיבים?
המרכיבים ניתנים לשינוי. תרגישו חופשי להמיר את הקטניות או כל מרכיב אחר לאלטרנטיבה שיתאימו לכם.
האם המאפינס מתאימים גם לבוקר?
מאפינס קוטג’ ותירס מושלמים עם כוס קפה בבוקר או לנשנוש בין הארוחות.
אפשר להקפיא את המאפינס?
בהחלט! ניתן להקפיא אותם, ואחר כך לחמם עם טוסטר.
האם מומלץ להוסיף חריף?
בהחלט! תוספת של חריף בהחלט יכולה להוסיף טוויסט מטריף למאפה.
מה לגבי תוספות ירקות?
ניתן להוסיף גזר מגורר או קישואים לגרסה נפלאה ובריאה יותר.
למה חשוב לערבב היטב את התערובת?
ערבוב יסודי יוצר את האווריריות הדרושה, והוא מסייע בתהליך חמישה שלבים להצליח במאפינס.
כיצד לדעת אם המאפינס מוכנים?
בדקו עם קיסם, אם הוא יוצא יבש – המאפינס מוכנים!
האם ניתן להשתמש בקמח חצי חצי?
בדיוק! קמח חצי חצי ייתן תוצאה עשירה יותר וטעימה.
אני לא מתכוון להוסיף סוכר, זה בסדר?
בהחלט, אפשר להמיר או להשאיר את הסוכר. הטעמים יישארו אדירים!
האמת, בסוף המתכון הזה, לי אישית נותר רק לאחל לכם לסייר במטבח כשהשפתיים שלכם נאמרות מושלם. יהי רצון שהמאפינס ידברו אליכם באיכות גבוהה ואהבה מעוטרת. אז קדימה, שמרו מפה על המתכון ודאגו לשתף אותו עם חברים, כי מה שנעשה במטבח הוא פשוט לשתף!
כתיבת תגובה