שעועית לבנה ברוטב עגבניות מוכנה ב-10 דקות!

שעועית לבנה ברוטב עגבניות מוכנה ב-10 דקות!

שעועית לבנה ברוטב עגבניות מוכנה ב-10 דקות!

האם אתם מוכנים להצטרף למסע אל טעמים מרהיבים? שסוע בזמן ליום קיץ חם או לערב חגיגי, בשעועית לבנה ברוטב עגבניות שבהחלט תעשה את העבודה! המנה הזו לא נגמרת רק בשולחן, אלא היא חוויה שהולכת לשבות את הלבבות שלכם, ולגרום לכם להתאהב בכל ביס. יש שיאמרו שזה טעים יותר מהחיים עצמם, אבל אתם תחליטו! המנה הזו לא רק פשוטה להכנה, היא מציעה תמהיל מושלם של טעמים, צבעים ומרקמים, שיען משגע את החושים שלכם.

Zaman Hakir

סה"כ זמן: 10 דקות
רמת קושי: קלה
כמות מנות: 4 אנשים

  • אפשר לאכול את המנה כארוחה עצמאית.
  • מתאימה לכל גיל – ילדים ומבוגרים כאחד.
  • מתאימה לארוחת צהרים או ערב.

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשמסתיים החלק ההכנסתי, הגיע הזמן להתרכז ברכיבים שיבהירו לנו איך לשדרג את האוכל הביתי שלנו. קחו את קופסת השעועית ותעשו חיבור סוחף עם הרוטב האדום המובהק, ופשוט תתחילו להכין את כל המנות הבאות עם מהמידע המקיף שלמעלה.

  • 400 גרם שעועית לבנה מבושלת (אפשר גם משימורים)
  • 2 כפות שמן זית מדהים
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות מענגים
  • 2 כפות רסק עגבניות ממכר
  • 1 כפית סוכר (כדי לאזן את החמיצות)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חופן כוסברה קצוצה (למרענן וקרח)

סודו של המתכון הוא השילוב המדויק של השעועית עם הרוטב, והאפשרות להוסיף עליהם תוספות שמרעננות את החוויה.

מרכיבים חלופיים

גם אם אתם צמחוניים או רגישים לגלוטן, יש לנו פתרונות בשבילכם. שקלו לשדרג את המנה לחלופת עדשים או אפילו קישואים קצוצים דק. מהניסיון שלי, הם משדרגים את המנה בצורה מושלמת, מספקים טעם עשיר ומעניקים לכל ביס קצת דברים נוספים.

שלבי ההכנה

הנה כל אחד מהשלבים להפיכתה של השעועית שלכם מנה אגדה!

1. מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
2. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף ורך.
3. מוסיפים את השום ומטגנים עד שהשום מתחיל לרתוח בריח המדהים שלו.
4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהרוטב מתאחד.
6. מוסיפים את השעועית הלבנה ומערבבים בעדינות.
7. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
8. מבשלים על חום נמוך למשך 5 דקות נוספות.
9. לקראת הסוף, הוסיפו את הכוסברה הקצוצה להענקת טעם רענן.
10. מגישים את המנה חמה עם לחם טרי או אורז בואדי.

לאחר הכנה מהירה וקלילה, תופס סלסלה שמלאה בטעמי עגבניות ושעועית, ככל שאתם טובים באוכל הזה, כך תיהנו יותר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

לאחר ההכנה, תוכלו לשדרג את המנה בעזרת כמה תוספות וגרסאות שונות. אל תפחדו לנסות לשדרג את המנה בעזרת תוספות כמו גבינת פטה חריפה, שקדים קלויים, שומשום קלוי או אפילו אבוקדו נמעך.

אם אתם רוצים לגוון, השתמשו בצבעים שונים של פפריקה גרוסה. לזה תוסיפו גם שאקלוט שורש ג'ינג'ר קטן או חתיכות של פלפלים חריפים, כדי לשדרוג!

שאלות ותשובות

איפה אפשר למצוא שעועית לבנה משימורים?
שעועית לבנה משימורים זמינה ברוב הסופרים. חפשו את המדף עם הדלקים.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
אפשר לשמור במקרר כשבוע, אבל מי יכול להחזיק מעמד ככה?

אתם בודקים את השעועית, מה עם התיבול?
כן, תמיד תטעמו ותעניקו שיפוט אישי.

האם חובה להשתמש בכוסברה?
לא! אפשר לחלוף בכוסברה עם פטרוזיליה או להשאיר את זה מחוץ למנה.

מה עם אפשרות להיות טבעוניים?
המנה כבר טבעונית. בתיאבון!

האם אפשר להשתמש בשעועית יבשה?
כן! אבל תהיה לכם הרבה יותר עבודה בהכנה.

ואם אני רוצה לגרסה חריפה?
הוסיפו פלפלים חריפים לשום ולטגן אותם יחד.

אפשר להכין את זה על גריל?
בהחלט! זה משגע על גריל עם טעמים משגעים במיוחד.

מה המינימום של בישול?
פחות מתשעה וחצי דקות זה לא יקרה.

האם כל המשפחה תהנה מהמנה?
מי לא אוהב מנה טחנה עם רוטב עגבניות? כולם אהובים במידה כזו או אחרת.

עכשיו כשיש לכם את כל המידע, מה אתם אומרים? בואו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ולהחיות את השולחן שלכם! בנוגע לשעועית עם רוטב עגבניות, מדובר באגדי בטעמים ובמרקמים. מהנסיון שלי, תמיד טוב לשתף באהבה וליצור שמחה בכל טעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *