קוביות בשר בקר מתכונים שיגרמו לכם לחזור שוב ושוב
המסע למאכל המושלם
אילו רגעים מתוקים יכולים להתרחש במטבח כשהריחות המדהימים של בשר מחממים אותנו, והניחוחות הנפלאים ממלאים את הלב? אין ספק שזהו רגע שלא כדאי לפספס! קוביות הקבב הממכרות האלו מרגישות כמו זיכרון מהמטבח של סבתא, או אולי ניחוח שעושה לנו חשק שוב ושוב. אז אם אתם מחפשים את המתכון האגדי הזה שיעשה לכם מתחשק פשוט ללקק את האצבעות, אתם במקום הנכון!
עם הבשרים המיוחדים ועם התיבול הקטנטן, קוביות הבשר האלה הן לא סתם מנה, אלא חוויה משגעת שתחזיק אתכם רגועים ונלהבים סביב השולחן. את הטעמים אפשר לשדרג עם תוספות שונות, אז בואו נתחיל במסע שלנו אל המנה המעלפת הזו.
זמן הכנת המתכון
למעלה מ-60 דקות של עבודה והנאה!
רמת קושי: בינונית
כמויות: 4-6 מנות
להשתמש בפלפל, בצל, שום, פטרוזיליה, תבלינים ועוד.
לא לשכוח את השמן!
הכנת הבשר היא לא פעולה מורכבת, אבל היא דורשת קצת סבלנות ואהבה. בעבודה בצוות עם המשפחה או החברים, זה יכול להיות אפילו יותר מהנה, אז אל תביישו את עצמכם בניסיון לעבוד יחד.
הרכיבים הדרושים
כשתכינו את המנה הזו, אתם בעצם פוגשים את החומר של המסיבה! כל רכיב חשוב באופן שבו הוא מתמזג עם האחרים, ולכן כדאי לבחור את הבשרים והירקות הטובים ביותר. אז כך נראית רשימת הקניות שלכם:
2. 2 בצלים בינוניים קצוצים
3. 4 שיני שום קצוצות
4. חבילה של פטרוזיליה קצוצה
5. 2 כפיות כמון
6. 1 כפית פפריקה מתוקה
7. 1/2 כפית קימל
8. מלח ופלפל לפי הטעם
9. רבע כוס שמן זית
10. אפשרות לתוספת: טחינה, יוגורט או סלט טרי
כמובן, אם אתם נתקלים במוזות בריאותיות – אל תהססו להתנסות! כדאי לנסות את הבשר נטול שומן או כנראה אפילו לגרסה צמחונית עם תחליף מבשר.
שלבי ההכנה
אם עברנו על רכיבי המתכון, הגיע הזמן ללב שיטה שלנו בתהליך ההכנה. הנה הצעדים המוגדרים שיעזרו לכם להגיע אל המנה המושלמת:
1. לחתוך את הבשר לקוביות בגובה של כ-3 ס"מ.
2. לשים את הבשר בקערה גדולה.
3. להוסיף את הבצלים, השום והפטרוזיליה.
4. להוסיף את כל התבלינים.
5. לשפוך בתבנית את שמן הזית ולערבב היטב.
6. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולשמור במקרר במשך שעה לפחות.
7. לחמם מחבת עם שמן זית על חום גבוה.
8. לאדות את הקוביות משני הצדדים עד שהן משחימות.
9. להוריד מהכיריים, להשאיר לחמש דקות לנוח.
10. להגישה בצלחת ואפשר להוסיף את התוספות האהובות.
אין כמו לראות את חברים מתאספים סביב השולחן ואת השיחות זורמות בליווי של המנה המופלאה הזו. קוביות הבשר יכולות להיות משגעות גם כשהן חמות וגם כשהן קרות.
תוספות או שדרוגים אפשריים
הבשר הממכר הזה עם כל הטעמים יכול לקחת אתכם למגוון רחב של אפשרויות! רוצים לשדרג את המנה? יש למלא תוספות שונות!
– מנה צדדית של סלט ירוק טרי תעצים את המנה!
– יוגורט עם שום יכול להוסיף טעם מרענן.
– צ'יפס בטטה מצד ימין למראה מהמם.
– מוסקה לצד יכול אפילו לשים אתכם בעננים.
– אוורר את המנה עם לחם שיפון בצד!
כל אדם יכול לשלב את הטעמים והמרקמים שהוא אוהב, וזו החוויה של הכנה וטעימה שהיא הכי טעימה שיש!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המתכון עם בשר אדום אחר?
בהחלט! אפשר להשתמש בנתחי בקר שונים כמו נתח עגל או נתח טלה. כל בשר מוסיף את הטעמים הייחודיים שלו למנה.
מה אפשר לעשות עם שאריות הבשר?
שאריות הבשר יכולות לשמש עבור פסטה, סנדוויצ'ים, או אפילו כבסיס לפלאפל. אז אל תהססו לשמור על שאריות.
כמה זמן אפשר לשמור את הבשר במקרר?
הקוביות יכולות להישמר במקרר כשישה ימים. רק ודאו שהן מכוסות היטב.
האם ניתן להקפיא את הקוביות?
בוודאי! כשהן מבושלות, אפשר להקפיא את הקוביות ולאחר ביקור נוסף במיקרוגל או בתנור, הן יחזרו להיות מדהימות.
מה אפשר לשתות עם המנה הזו?
אולי כדאי לשתות יין אדום כבד או אפילו בעצם לשתות מים עם נענע ולימון. זה מוסיף רעננות!
איך אני יודע אם הבשר מבושל היטב?
לאחר שהבשר משחם מבחוץ, כדאי לבדוק את הפנים. הוא צריך להיות רך וקל לפצח.
האם המתכון מתאים לילדים?
כן, כמובן! במידה לא לנקוט בתיבול חריף מדי, הילדים ייהנו לטעם!
באיזה סוג מחבת להשתמש?
מחבת יצוקה היא הבחירה המומלצת, אבל גם מחבת טפלון עושה את העבודה.
אפשר להכין את המתכון על גריל?
בהחלט! זה מדהים כאשר הכנתם אותו על גריל, הטעמים משתדרגים פלאים!
האם יש תחליפים לצמחוניים במתכון?
כן, ניתן להשתמש בטופו או בפולק הנמצאים בשוק, אלה הם תחליפים מצוינים לבשר.
אני מקווה שהמנה הזו תביא לארוחה העירונית שלכם את השפיות והטעמים שאתם מחפשים! אל תשכחו לשתף את המתכון המעלף עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות.
כתיבת תגובה