כך תכינו סושי מטוגן בקלות ובמהירות
הדרך לסושי מדהים שישגע אתכם
המבורגר חריף? פיצה עם אננס? אין ספק שאוכל הוא אחת האהבות הגדולות ביותר שלנו. אבל מה קורה כאשר אנחנו מדברים על סושי? מדובר באוכל שהצליח לכבוש את הלבבות והבטן של רבים, ותארו לעצמכם מה קורה כאשר משדרגים את הסושי האהוב והופכים אותו ליצירת אומנות מטוגנת ומעלפת. כן, אפשר לומר זהו סושי מטוגן מושלם, שמשגע את כל מי שאוהב ללקק את האצבעות.
עם הרכות של אורז לתוך קרם של שקדים מתוקים, ועטוף בתערובת ים-תיכונית שמשלבת טעמים מזרחיים, מדובר בחוויה קולינרית מהסוג שהיינו מייחלים לה בכל יום. בואו נתכונן יחד לצלול לעולם המופלא של סושי מטוגן, כי זה הזמן להפתיע את המשפחה או האורחים שלכם בארוחה הנדירה הזאת!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
– **זמן הכנה**: 30 דקות
– **רמת קושי**: בינוני
– **מנות**: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נפרט את המרכיבים שיהפכו את הסושי שלנו למדהים ממש:
– 2 כוסות אורז סושי
– 3 כוסות מים
– 4 עלי נורי (אל תשכחו לנשום כשאתם מתעסקים בזה)
– 1 אבוקדו בשלים
– 1 מלפפון חמוץ (אפשר גם טבעי, לכל אחד יש את ההעדפות שלו)
– 200 גרם דגים נאים (סלמון, טונה או כל דג אהוב אחר עליכם)
– ½ כוס קמח תפו"א
– 1 ביצה
– 1 כוס פירורי לחם פנקו
– שמן לטיגון
ההפתעה בפנים היא שהסושי הזה איכותי, בריא ויכול להתאים לטבעונים שיכולים להשתמש באורז עם קמח תפו"א, במקום קמח חיטה.
שלבי ההכנה
1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז עד שהמים יוצאים צלולים. זה ממש חשוב, אחרת הסushi שלנו יהיה כמוסך!
2. מבשלים את האורז עם המים על חום נמוך כ-15 דקות.
3. אחרי שהאורז התקרר, מגלגלים אותו בעדינות על הנורי.
4. מפזרים את הפרודוקטים: חתיכות אבוקדו, מלפפון ודג.
5. מקפלים את הנורי בעדינות, כמו תינוק, כדי להבטיח שהכל יישאר בפנים.
6. בוחרים קערה ומערבבים את קמח התפו"א עם הביצה ומעט מלח.
7. טובלים את הסושי המוגדר שלנו בתערובת, ואז את פירורי הלחם.
8. מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את הסושי עד שהשכבה עליונה משגעת אותנו בגוון הזהוב והמדהים שלה.
9. אחרי שיצא מהשמן, מניחים מסננת כדי שהשמן יתנקז.
10. חותכים את הסושי לנתחים, ומניחים להנאה על צלחת מרהיבה.
אחרי כל הצעדים הללו, אתם בהחלט צריכים לדמיין את הרכות של האורז והקריספיות של הקליפה המטוגנת, שילוב ברור של טעמים שאי אפשר לעמוד בפניהם.
חובתנו להכיר גם וריאציות לסושי הזה, אז אם אתם בקטע של גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הדגים בטופו או במקום דגים של ממש, ירקות כמו חצילים או פטריות.
תוספות או שדרוגים אפשריים
עכשיו, בואו נדבר על שדרוגים. בא לכם לענג את הטעמים?
– **סוּשִי ברוטב סויה**: הוסיפו מעט רוטב סויה על הסושי. זה ילך מצוין עם כל נגיסה.
– **אבקת צ'ילי**: מי שאוהב חריף יכול לפזר אבקת צ'ילי מעל, ולאחר מכן יכול ליהנות ממנה חריפית ללא ספק.
– **קרם אבוקדו**: להכין קרם אבוקדו ליד הסושי עם מעט מיץ לימון – זה
יהיה ממש טעים!
כמו שאתם מבינים, האפשרויות פה הן אינסופיות. שדרגו את הסושי שלכם ככל שתוכלו!
שאלות ותשובות
אפשר להכין סושי מטוגן ללא דגים? כן, בהחלט! אפשר להשתמש בטופו או ירקות אהובים במקום. זה יתן לסושי טעמים מדהימים.
האם ניתן להשתמש בשמנים שונים לטיגון? כן! שמן קנola או שמן קוקוס הם אפשרויות טובות.
כמה זמן אפשר לשמור את הסושי המוכן במקרר? מומלץ לא לשמור יותר מיום אחד לאחר הטיגון. שבירותו עוד הטעם והעצבויים יוטמעו.
האם ניתן להכין את הסושי מראש? כן, אפשר להכין אותו מראש ולטגן אותו סמוך לזמן ההגשה.
מה ניתן להחליף במקום קמח תפו"א? ניתן להשתמש בקמח חומוס או קמח תפו"א רגיל עם גלוטן.
האם קיימת גרסה ללא גלוטן למתכון? כן! אפשר להשתמש בקמח תפו"א ובפירורי לחם ללא גלוטן.
מה הדרך הכי קלה לבשל את האורז לסושי? הדרך הקלה היא לבשל בסיר עם מכסה על חום נמוך במשך כחצי שעה.
אפשר לטגן את הסושי בשיטה אחרת? בהחלט! אפשר להכין את הסושי בטוסטר אובן או במחבת עם מעט שמן.
האם תוספת של שומשום תהיה טובה? כן, תוספת של שומשום מאוד תבוא לידי ביטוי בטעמים ותשדרג בצורה עוצמתית.
מה עם רטבים נוספים? אפשר להוסיף רטבים כמו רוטב דונגנז הצפוני או שום חריף, סוכר ורוטב סויה סביב המנה.
לסיום, חשוב לציין שהסושי המטוגן הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להרשים את עצמכם ואת האורחים שלכם. זה בטוח יהיה להיט!
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שהאחרים גם ייהנו. באהבה קולינרית, רוצים לאכול עוד!
כתיבת תגובה