אסאדו עגל המושלם שיגרום לכולם לבקש עוד
נשמע כמו מתכון של סבתא, אבל עם טוויסט מודרני!
אסאדו הוא אחד המאכלים שהפכו לתחנה המרכזית בזמני חגים, מפגשים משפחתיים ומסיבות על האש. מדובר בפריטים משגעים, שדורשים לא מעט סבלנות ואהבה, אך התמורה היא אגדה של ממש – בשר עגל רך, מתמזג עם עשן של מדורה, במרקם נימוח שגורם לכל נגיסה להרגיש כמו חיבוק חם מצד אמא.
אז כדי לקרוץ לכם טעמים מדהימים ומעלפים, הכנו מתכון לאסאדו עגל שיגרום לכם ללקק את האצבעות. אנחנו נשתף אתכם בכל השלבים, כך שגם אם אתם לא שפים מקצועיים, תרגישו כמו כוכבים בגריל!
זמן הכנה ומספר מנות
– זמן הכנה: 30 דקות
– זמן בישול: 5 שעות
– רמת קושי: בינונית
– מנות: 6-8 אנשים
כעת, בואו נצלול לעולם האדיר של אסאדו העגל של סבתא שלנו, ונגלה את הרכיבים שיביאו את ההצלחה למפגש שלכם!
הרכיבים דרושים
המרכיבים שלנו הם:
– 2 ק"ג בשר עגל אסאדו, חתוך לנתחים בגובה של כ-4 ס"מ
– 2 כפות שמן זית איכותי
– 4 שיני שום קצוצות דק
– 1 בצל גדול, קצוץ דק
– 2 מיכלים של רסק עגבניות
– 5 כוסות מים (לשמירה על נימוחיות הבשר)
– 2 כפות שטוחות תבלין כמון
– 2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– חופן עלי פטרוזיליה קצוצה, לעיטור
אתם מתכוונים להכין גרסה טבעונית? אפשר להחליף את הבשר בסויה, או באגדים צמחיים, שיביאו טעמים מיוחדים ויוסיפו חוויה שונה! תחגגו את השילוב המרגש של הטעמים!
שלבי ההכנה
1. נתחיל בכך שנחמם את השמן זית בסיר כבד על חום גבוה.
2. נוסיף את נתחי הבשר ונטגן מכל הצדדים עד שיתקבל צבע חום-זהוב, בערך 10-15 דקות.
3. נוסיף את הבצל והשום ונטגן שוב עד שהן מתרככות ומעט משחימות.
4. נוסיף את רסק העגבניות ונטגן עוד כמה דקות עד שהטעמים מתערבבים בצורה מושלמת.
5. נוסיף את המים ונתחן תיבול עם הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל.
6. נמלא סיר עם מכסה, נביא לרתיחה ואז נעטוף והנקניק בגריל המיועד לו.
7. נבשל על חום נמוך במשך כ-4-5 שעות, עד שהבשר רך ונימוח בתוך נוזלי התיבול.
8. אחרי זמן הבישול, נסנן את הנוזלים (אם תרצו, אפשר לשמור את הנוזלים להכנת רוטב ליוצאים לשולחן).
9. נניח את נתחי הבשר על צלחת ונתפזר בעזרת פטרוזיליה קצוצה.
10. נגיש לאורחים בצורה חווייתית, עם לחם טרי, סלטים ורוטב חריף.
יכול להיות שאתם רוצים להרגיש את הטריות – נוסיף מעט לימון על הבשר במהלך ההגשה. יש משהו במרכיב הזה שמרגיע את הבשר וזומם טעמים אגדים!
שדרוגים ותוספות
בהגשת האסאדו אצלכם בשולחן, אתם יכולים להוסיף מגוון תוספות שיבואו יחד עם הבשר.
– מעל האסאדו אתם יכולים לפזר סלט קולסלאו קיצי – הוא יוסיף קלקולרת קלה ישירות למנה!
– תוספת של תפו”א אפוי בתנור עם רוזמרין תתאים מאוד למנה ותעזור להדגיש את הטעמים.
– אם אתם רוצים עוד טעם מרענן, תוכלו להכין סלט ירקות קיץ, עם עגבניות שרי, מלפפונים ופטרוזיליה קצוצה.
ואנה! עכשיו כשתכינו את האסאדו המדהים הזה, יסכמו את זה במנה מושלמת, תעשו את זה כמו מקצוענים!
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהבשר מוכן?
מדי פעם אתם תראו שומן נוזל וניתן לבחון אותו בעזרת מזלג. אם הוא נופל בקלות, זה סימן שהבשר נימוח ומוכן!
האם אפשר להכין את המנה מיום למחר?
כמובן! המתכון הזה אפילו משתדרג כשזה נמצא במקרר לילה ולטעמים יש זמן להתמזג.
מה אם אני לא אוהב כמון?
לא בעיה! אפשר להחליף אותו בתבלינים שאתם יותר אוהבים. פפריקה מעושנת תיתן טוויסט מעניין!
האם יש דרך להכין את המתכון בגריל?
בוודאי! ניתן להכין את האסאדו על גריל פחמים. רק ממליצים להכין את הבשר לפני כן בכדי להרגיש את הטעמים.
מה אם אני אוהב חריף?
תוסיפו פלפל חריף קצוץ לתערובת הבשר, זה יוסיף טון מדהים!
אפשר להגיש את האסאדו עם רוטב?
בהחלט! יוצא מושלם כשמדליקים רוטב חריף על השולחן ליד.
מה המנה הכי טובה לצרף לאסאדו?
מומלץ לשלב עם פולנטה או פירה, מעניקים מרקם טעים שישלים את האסאדו. כולם ישתגעו!
איך אני יודע שהמאכל לא יבש?
בשרות האטה, היו בטוחים להוסיף מים אם יש צורך, ולשמור אותו לח וכה בחלקו.
האם אפשר להכין את זה עם בשר אחר?
בהחלט! אפשר להשתמש בשר כבש או בשר בקר באותו אופן כדי ליצור חוויה שונה.
כעורך, איפה כדאי לקנות את העגל הטוב ביותר?
נסו לשמור על מקור פרטי או חנות בשר לבית שידועה באיכות ובמקוריות הבשר שהיא מוכרת.
ובכן, עכשיו כשיש לכם את כל האביזרים, תנו לעולם להתאהב בטעמים ובבישול שלכם! בואו поделитесь איתנו בתגובות על התוצרים שלכם ותעשו מהדברים המדהימים האלה חוויות בלתי נשכחות!
זכרו – אם עשיתם את זה והמתכון כתב את יומכם – אין סיבה לא לשתף ברשתות החברתיות! תנו לתמונה ולמילים לזרום, כך גם חברים וקרובים שלכם יזכו במנה האגדית הזאת!
כתיבת תגובה